Криза ли? Гръцка банка с жест към бедните – опрощава им кредитите

гърция пенсионериГръцка банка обяви, че ще опрости кредити на най-бедните граждани,  като заличи  всички кредити и кредитни карти със суми  до 20 000 евро.

Това стана ясно от включване на кореспондент на българска  телевизия от Атина. Това се прави като жест и като успокоение на хората, които нямат пари и живеят бедно. И един вид  социална политика на трезора, тъй като и без това е видно, че тези хора няма да могат да изплатят сметките си. Жестът е много голям на фона на финансовата криза в страната и неизвестното бъдеще. От ЕС заподозряха, че финансовата институция вероятно си прави реклама с неочакваното отписване на дългове.

От щедрата акция на банката ще се възползват всички гърци, чиито  годишни доходи са до 3600 евро и са взели  назаем пари до 15 000 евро.

Явно Гърция се грижи за най-бедните, докато в България гонят дори починали за дългове от няколко лева. Дали този жест не се прави за сметка на очакваното редуциране на държавния дълг на Гърция и отписването на нови милиарди от него, не е ясно, но банката твърдо ще спази обещанието си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *