КОЙ ИЗВЪРШИ ОПИТА ЗА ПРЕВРАТ В ТУРЦИЯ! Истината ще ви Изненада! ВИЖ ТУК:

3

Ердоган превратСлед бутафорния опит за преврат в Турция и първоначалната еуфория, че е бил потушен, анализаторите се поокопитиха и започнаха да задават въпроси.

Волен Сидеров попита защо няма лице на преврата. Защо така и не се появи личност, която да застане начело на метежниците и ясно да изрази публично позициите им.

Всяко едно политическо събитие има водачи, а тук някак нещата се размиха. Тръгнали някакви военни, атакували обществени сгради и летището, но никой не се изправи да каже кои са те, какво искат, каква е платформата им, за какво се борят…

Това поражда много въпроси и един от тях е: Имал ли е изобщо превратът лидер?! Защото ако е нямал, то е необяснимо как тези хора са тръгнали и кого всъщност са следвали.prevrat5

Осман Октай пък заяви в прав текст, че превратът е организиран от хора на Ердоган с единствената цел след него президентът на Турция да стане по-силен с новия си имидж на спасител на нацията да получи повече пълномощия за действие, тъй като след последните избори е започнал да губи позиции и част от мислещите турци вече открито се опитват да го свалят легитимно.

Много анализатори са категорични, че Ердоган ще излезе по-силен след военния преврат и ще затвърди властта си, даже ще я циментира. Нещо повече: От тази пародия на преврат без лидер и манифест полза извлича единствено Той. Тепърва предстои вълна на реваншизъм и репресии – саморазправа на управляващите с цялата опозиция – всеки, който се заяви като алтернатива на сегашното управление в Турция, ще бъде обявяван от хората на Ердоган за съучастник и съорганизатор на отминалия метеж.

Така завбъдеще Ердоган ще може да прави каквото си поиска с кюрдите и турското общество, а свободомислещите турци ще се скрият в миша дупка, за да не последват съдбата на превратаджиите.

Просто в  Турция ще настъпи още по-голяма диктатура, заяви пък президентът Първанов. Цялата власт ще се съсредоточи в ръцете на един човек, който води твърда ислямистка политика.

Други съзряха във военно-театралната постановка опит да бъде показано на ЕС, че ако го няма Ердоган, в дестабилизирана Турция няма да има кой да спира бежанците и още пет милиона от тях ще нахлуят в Европа.

А внушението и натискът е към ЕС: Бързо да преосмисли решението си за визите за турските граждани и ускорено да приеме страната в ЕС.

Метежниците бяха смачкан за броени часове, нещо невиждано досега.

Изтече и снимка, на която арестуваните са съблечени голи и публично унизени, но родните медии първо я пуснаха, а после побързаха да я скрият. Какво не е наред в тази снимка, че бързо-бързо я покриха?!

Недоумение буди и  защо бяха арестувани толкова много магистрати, които уж били съучастници в заговора. Най-вероятно бутафорния преврат се използва, за да се отърве турският президент и от неудобните в съдебната власт.

До вчера всички политически лидери стискаха палци и поздравяваха Ердоган за победата, а днес са далеч по-скептични.

Че САЩ имат пръст в поредния износ на революция, никой не се съмнява.

Американският държавен секретар Джон Кери разтревожено се обади два пъти  на турския си колега,  да протестира срещу обвиненията, че САЩ са подготвили и подкрепят пуча, съобщи Франс прес.

Но кой тогава показа среден пръст на демокрацията, доколкото я има в Турция?

prevrat3

ЦРУ ли се издъни, Ердоган ли беше помощник-режисьор, или сам режисира преврата, тепърва ще се анализира.

Резултатът засега е много на нула за президента на Турция. Следва установяване на по-мракобесна диктатура и силно послание към Европа: Силен съм и не можете без мен!!!

Меркел веднага отговори: Да – вярно е!

А политолози ревнаха в един глас, че ако се дестабилизира Турция – мигрантите нахлуват в Европа.

С този псевдо-преврат Ердоган постигна основното си внушение към ЕС! Сега всички страни-членки са на мнение, че трябва да си кътаме диктатора и да го подкрепяме, защото с него лошо, но без него- още по-лошо!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

3 КОМЕНТАРИ

 1. ХА-ХА-ХА…

  Ердоган заслужава Нобелова награда „За изкуство“…, защото сътвори нов жанр в изкуството…!

  – „АНАТОЛИЙСКИ ТРИЛЪР-ПАСКВИЛ“

  Съчетание от всички познати медийни и сценични изкуства, модерни електронни медийни манипулации, чисто ислямисткия древен принос в световната култура – РИТУАЛНО ИСЛЯМСКО РЯЗАНЕ НА ГЛАВИ и масови убийства на наетите актьори
  (макар, че вайничетата от миманса викаха – “Казаха ни, че е учение…”, а доброволното сдаване на оръжията и снаряжението го доказва)…
  (Трябва да признаем, че за принос по последния детайл претендират украинците от Майдана…!)

  Следва МАСОВ ТЕРОР, естествено както в Украйна, в “името на демокрацията”…!!!.

  Ердоган направи и научен принос в „Хибридните войни“ срещу вътршнодържавни противници…!!! Сътвореното от него ще се учи като КЛАСИКА в жанра…!!!
  .

 2. Шекспир трева да пасе! Този направи трагикомедия в десет действия за три часа!

 3. Ердоган направил преврат срещу себе си? Това само ЦРУ и нашите лакеи могат да го измислят? А списъците на „врага“ са изненада? Ами вижте нашите протестъри, техните списъци отдавна са готови и се обновяват постоянно. Ердоган отдавна отстранява неудобните, сега намери повод да ускори нещата. Не мисля че това е добър повод да организира преврат срещу себе си! Повода прозира чак през океана ама нещо „анализаторите“ упорито си затварят очите и не го виждат!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *