Когато паднат от власт, ГЕРБ и Псевдо-Патриотите ще си платят за всичко и то с лихвите!

Бойко Борисов опитва отчаяно да се дистанцира от това, което става. Режимът му вече не може да скрие природата си на Крайно-Дясна Колониална Диктатура от латинотип.

Кои са елементите на това: „Борисов е подарил страната на западни правителства и търговски корпорации, които се чувстват тук като пълновластни господари. Подчини и обсеби трите независими политически власти, като ги сля в едно с едрия бизнес. Овладя съдебната власт и прокуратурата, която трескаво и още по-поръчково арестува преди още да си е измислила за какво точно да обвини. И гарнира целия този западно-колониален буламач с медии, които най-нагло манипулират и лъжат в полза на диктатурата Му. Към това трябва да прибавим и полицейското и институционално насилие. Крачка по крачка то става все по-видимо и по-брутално.

Псевдо-Конференцията на ГЕРБ от онзи ден бе изцяло засенчена от побоищата, които специално наетите от властта шпиц команди организираха над хора и журналисти. Последва разтурянето на палатковите лагери от тази нощ. С напълно лъжливото оправдание (възмутени граждани сезираха прокуратурата срещу блокадите) Но стъпка по стъпка насилието ескалира. Протестите започнаха с побоища върху две момчета, абсолютно безсмислени и глупави.

Борисов се е скрил от случващото се. Пуснал е напред не по-малко бруталното си и арогантно копие Валери Симеонов. В екстремни моменти Борисов винаги се скрива зад подизплнители, които като него обичат насилието. Дори самата му идея да направи правителство с фиктивен премиер на конци, който пак той да управлява задкулисно, свидетелства за това. Но няма да му се получи.

Така или иначе, задават се избори – предсрочни или не, на които ГЕРБ, и т. нар. Патриоти ще бъдат не просто победени, а линчувани и изметени… завинаги от публичния живот в България. А напрежението е така сгъстено, че ако решат да ги манипулират както винаги през последните 10 години – ще последва Гражданска война.

Днешният граждански сблъсък е игра на нерви, игра за общественото мнение.

Всеки побой над протестиращ гражданин на улицата, всеки арест кърти от и без това рехавото вече обществено доверие към зле маскираната Борисова Диктатура. Мафията му губи подкрепа с всеки изминал ден. И обратно – когато протестиращите направят нещо агресивно, това освобождава нови групи от граждани от страха им и ги привлича на страната на бунта. В тази ситуация единственият правилен ход на властта е да се представя за жертва. Без да е сигурно, че това ще й свърши някаква работа. Абсолютно сигурното е, че днешната акция с измитането на палатковите лагери от кръстовищата ще е минус за управляващите.

Силата на Бойко Борисов е в популизма, чрез който вече 11-та година прикрива диктаторското си лице.

Виждаме как и сега той отново се прави, че отстъпва, за да балансира някакви сили в обществото. Прави се на слаб, за да бъде силен.  Успява да се представи за човек, който отстъпва, който слуша хората. И момента виждаме как търси варианти да прехвърли цялата отговорност на мафиотското си управление върху някоя друга сила. Коя ще е тя – ще разберем скоро… но така постъпват само мерзавците и страхливците. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *