Каталуния се цепи от Испания, цяла нощ продължи митингът на свободата

Каталуния1Екзалтираните привърженици на независимостта на  Каталуния и искането тя да се  отцепи от Испания, цяла нощ скандираха по улиците на Барселона „Независимост!“ и „Успяхме!“, „Победа!“

 Хората развяваха  с червени и жълти линии, но с бяла звезда на фона на син триъгълник, който символизира мечтаната независима държава.

След избори за парламент, на които излязоха рекорден брой хора и гласуваха да не бъдат потъпкана част от Испания, а отделна държава, шестте партии,  подкрепящи независимостта на областта, взеха абсолютно мнозинство  в местния парламент.

Лидерите им обещаха, че ще бъдат заедно и единствената им цел ще е отделянето на Каталуния в самостоятелна териториална и политическа единица със свое правителство и своя политика, различна от тази на Испания.

Според политически наблюдатели, това е началото на разпадането на Испания и Каталуния може да получи своята независимост най-късно до 18 месеца. На ЕС обаче определено не й харесва това развитие на нещата, а на Испания съвсем, съобщава AFP.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *