Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Идиотка ли е Бъчварова: Моля без насилие! Ако видите мигрант, помолете го любезно да почака докато дойдат полицаи да го арестуват!

БъчвароваРумяна Бъчварова произнесе в ефир безумен инструктаж как да се държим, ако видим нелегален мигрант или група мигранти по границата.

Тя се включи по телефона в телевизионна дискусия заради ареста на Петър Низамов, който натръшка бежанци на земята и снима клип с тях. А след това под натиска на международната общност и Българския Хелзингски комитет беше арестуван за 72 часа, като най-вероятно ще бъде съден.

Вътрешната министърка даде свежи идеи как да се реагира при среща с бежанци. Най-важно било да ги заговорим /на какъв език не е ясно/ и да се информираме откъде идват и как са пресекли границата.

След това, докато ги омайваме с приказки, бързо да звъннем на Гранична полиция и да изчакаме компетентните органи да дойдат и да се заемат с тях.

Много важно също така било да се държим учтиво и неагресивно. Забранени са всякакви посегателства върху тях. Трябва да сме учтиви, да не ги докосваме под никакъв предлог, а ако видим, че са гладни или жадни, да им предложим вода и храна, докато органите дойдат.

бежанци паспортиТази идилична картина прилича на лоша сцена от третокласна комедия, а не на сериозен съвет и инструктаж към гражданите от министър на вътрешните работи.

Представете си две жени берат гъби. Пред тях изскачат група подивели брадати чужденци, които никак не им мислят доброто. Жените обаче любезно ги карат да поседнат, дават им вода, провеждат разговор с тях на чист майчин арабски език и в същото време чакат Гранична полиция да дойде. А докато ченгетата довтасат, могат да минат часове.

Какво да правят докато чакат?

Да ги поканят на танц?

Да поиграят на шах?

Да им покажат местните забележителности?

Представете си и друга ситуация – двама мъже секат дърва. Отново същата група брадати бежанци изскача от храстите.

Какво да правят, ако нямат обхват на телефона, а то в гората със сигурност нямат?

Единият да тича до най-близкото населено място да се обади, а другият да проведе весел разговор? За гората, за природата…

Дори мигрантите да носят ножове и да го нападнат, нашият не бива да ги пипа, за да не наруши европейските закони и най-вече ценности?

А няма ли закон, според който всеки, който мине границата нелегално – е нарушител?

И дали ще го спрат граничари, или обикновени хора, няма значение?

И откога опазването на реда в родината ни и нейната цялост се превърнаха в престъпление?

По тази логика, винаги дръжте готово кафе вкъщи, ако мине случайно крадец, или убиец – да го почерпите. Изисква го новият европейски мейнстрийм.

Нали така, госпожо Бъчварова?

Хуманизмът преди всичко.

А миг преди да ви убият, не забравяйте да им поднесете и кутията с бонбони.

Иначе ще излезе, че не сме европейци, а варвари!

Друго си е да сме просто идиоти, с управници още по-големи такива. Skandalno.net

3 кометара за Идиотка ли е Бъчварова: Моля без насилие! Ако видите мигрант, помолете го любезно да почака докато дойдат полицаи да го арестуват!

 1. Рени Отговор

  14.04.2016 в 2:28

  Прости и Господи. Тя не е с всичкия си горката.

 2. Дафи Отговор

  14.04.2016 в 9:51

  А ако са много загорели, да им бутнем ли?

 3. Миг Отговор

  15.04.2016 в 13:45

  А не бе, в ред е!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *