Иде Война заради Сметките за Тока! Виж Тук:

Нова война срещу сметките за тока се задава три години след като първият обществен отпор срещу монопола на ЕРП-тата свали първия кабинет на Борисов.

Само за последните няколко седмици в Комисията за защита на потребителите са постъпили стотици жалби от недоволни клиенти. Хората се оплакват от преначисления във фактурите им за октомври и ноември и нереално високи цифри на потреблението.

Завишения са отчетени в западна и централна България, където оперират две чужди електро-разпределителни предприятия. По наша информация става въпрос за най-малко 20 % увеличение на разходите за отчетните периоди при запазено потребление на електроенергията от домакинствата.

Семейство пенсионери от Своге изпрати сигнал до редакцията ни, че само за няколко дни в края на октомври, когато се е наложило да включва единствената електрическа печка- тип духалка, в дома си, е получило „честитка“ с трицифрена сметка.

„Платихме 100 лв., въпреки че по цял ден ни няма, защото и двамата работим“, пише възмутената Ваня П. и недоумява как е възможно да получи такава фактура само за един електроуред. В дома им дори готварската печка била на газ, а основното отопление – на дърва. За начислени сметки се оплака и работеща в софийски офис дама, която ни алармира, че за малкия радиатор с висок енергиен клас е дала на чешкото енерго, опериращо в столицата близо 90 лв. за ноември.

Държавните регулаторни органи, включително и КЕВР, вече са сформирали работни групи с готовност да инспектират сигналите и да назначат проверки по случаите, за да не се стигне до масови бунтове, както през 2013 г.

Ужилени клиенти на дружествата обаче заплашват, че ще се свържат с организаторите на тогавашните протести и ще затворят центъра на София за демонстрации още в първите дни на януари, ако фактурите и за декември продължат да са с 20-30 % по-високи от миналогодишните.

Въпреки, че отчитането на електромерите вече е ежемесечно, отново имало забавяния при пристигането на фактурите в страната, разкриха още нашите информатори. Има данни и за готвено искане за поскъпване на цените от първи юли догодина пред КЕВР, но конкретни параметри засега ЕРП-тата не съобщавали от мерки за сигурност. За последно цената на тока се вдигна в средата на тази година.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Да го духате! На нас с Тиквочев и Сталийски не трябват пари, много пари.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *