Зеленски пред форума в Давос: Не съм сигурен, че Путин е жив! (С ВИДЕО)

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви тази сутрин по видеовръзка пред световните политически и икономически лидери на планетата в Давос, че се съмнява дали руският държавен глава Владимир Путин е още жив.

„Днес не съм съвсем сигурен с кого да говоря и за какво да говоря. Не съм сигурен, че руският президент, който понякога се появява в публичното пространство, е именно той. Не съм съвсем сигурен дали е жив, дали той взема решенията, или някой друг ги взема. Какво представлява този кръг от хора? Нямам информация“, каза украинският президент.

Спекулациите със здравословното състояние на Владимир Путин са любима дъвка за украинската и западна пропаганда, която в отчаянието си вси повече се откъсва от реалността, измисляйки и раздухвайки все по-налудничави тези. Но все още никой не беше обявявал руският държавен глава за починал. А в допълнение и да плещи глупости от рода, че на мястото му се кипри някакъв двойник.

Преди време началникът на украинското разузнаване Кирил Буданов заяви, че Путин е болен от рак и „ще умре много скоро“.

В допълнение към абсурдното си твърдение, че Путин вече не е жив, украинския президент раздуха и редица други тези: На фронта няма застой, има забавяне и то не е свързано с времето, а с това, че ВСУ чака мащабни оръжейни доставки. Украинската армия не може да оцелее само с мотивация и морал, това са „излишни думи“, необходимо е да се увеличат оръжейните доставки за страната ни. Зеленски заяви, че армията му страда от недостиг на снаряди.

Според Зеленски системите за противовъздушна отбрана на Украйна са слабост и предупреди, че Русия се готви да използва още един пакет ирански безпилотни самолети, който ще бъде достатъчен за седмици или месеци.

Украйна се нуждае от ракетни системи на НАТО с голям обсег на действие не за удари срещу Руската федерация. „Говорим за нашите временно окупирани територии, откъдето днес летят към нас руски ракети и снаряди“, каза той. Според Зеленски руската артилерия нанася удари по освободения Херсон от разстояние, което „ние не можем да достигнем“.

Запитан дали има намерение да освободи Крим, Зеленски отговори лаконично: „Дайте ни оръжията си и ние ще си върнем земята“. Но ние даваме възможност на Русия скоропостижно да напусне тези територии и да „спаси живота на войниците си“, заяви още украинският президент.

Освен това украинският държавен глава нарече последното условие на Германия, че ще изпрати танкове на Украйна само ако същото направят и САЩ „недобра стратегия“. Зеленски не спомена самата Германия, но даде ясно да се разбере за кого говори.

Шокиращата Реч на Зеленски пред Световния икономически форум в Давос

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/Kg8ZuXJFqQs

Според публикации в немската преса Германия е заявила, че ще доставя на Украйна от своите танкове „Leopard“ само в случай, че САЩ също доставят на Киев от своите тежки танкове „Abrams“.

Според „Зюддойче Цайтунг“ германският канцлер Олаф Шолц е дал ясно да се разбере по време на телефонен разговор с американския президент Джо Байдън, че Германия може да отстъпи пред натиска за танковете само ако и САЩ на свой ред доставят танкове като Abrams.

САЩ обаче не планират да изпратят „Abrams“ на Украйна заради логистични трудности и невъзможност да бъдат ремонтирани в Европа.

Шолц винаги е подчертавал, че Германия няма да предостави военна помощ на Украйна сама. Освен Полша, и други европейски държави, като Литва, наскоро се съгласиха да изпратят от наличните си танкове „Leopard“ на Украйна, но за това е необходимо да получат съгласието на страната – производител, от която са ги закупили. А това е Германия.

Във всички случаи обсъжданите западни доставки варират от 15 до 100 танка.

За сведение- според официални данни руската армия разполага с 10 000 тежки танка. 

Според Министерството на отбраната на Великобритания Русия се готви във всеки момент да изпрати в зоната на военните действия най-новите си танкове Т-14 „Армата“.

Тези бойни машини са били заснети в края на декември 2022 г. на полигон в Южна Русия, който руската армия използва за обучение на сили, които изпраща в Украйна. Малко преди това проправителствени медии писаха за планове за изпращане на „Армата“ в Украйна. Не е известно дали към средата на януари Т-14 вече не са в Донбас.

Британски експерти отбелязват, че разработката на иновативните руски танкове „Армата“ е отнела цели 11 години и е била съпътствана от закъснения и производствени трудности, но признават, че крайния резултат е впечатляващ.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

10 коментара

  1. Ако Зеленски в момента не знае, дали Путин е умрял, съвсем скоро може да се окаже, че Путин знае, че Зеленски е умрял. По принцип самият Зеленски изобщо не е важен, нито като водач, нито като държавен глава, нито като идеолог. Единствената му ценност идва от артистичните му способности, но както всички знаем, един типаж омръзва на публиката и трябва да бъде заменен с друг. Слабички са им обаче режисьорите на САЩ, в последно време и вадят едни персонажи, които трудно минават за лидери. Да кажем Тихановска или хайде по-близо, нашите херувими Кирил Петков, Христо Иванов или по-рано промотираните плеяди демократи. Не стават, нямат харизма. С Бойко номерът мина и щеше още да минава, но трябва да мълчи и да не го напъва толкова за изява. Принципът за избор е лесен, трябва да е алчен, да има много висока самооценка, да не му пречат скрупули и да слуша. Останалите качества са бонус. Само две не са, да е умен и да е независим. От такива се бяга, като от чумави. Не бъркайте обаче умен с хитър. Второто е приемливо. Та по темата, Зеленски е омръзнал вече персонаж и сега трябва да извадят нов, обаче кого? Спрягат Залужни, но той не събира плюсове по никой критерий, освен, че има слабо място за шантаж. Малко сме далече, за да предположа, но има един главорез Марченко, който ми се струва съвсем подходящ. В момента е губернатор на Одеска област, ако не се лъжа, преди това беше на Николаевска, а още по-рано командваше на донбаско направление. Ако този или с негово участие спретнат преврат, с обяснение корупция на зеленчовци и водене страната към катастрофа, давайки пример загубата на линията Северск – Соледар – Бахмут – Торцк – Авдеевка, което се очаква в близко бъдеще, войната ще се разгори с двойна сила и може да стане ядрена.

  2. ЗЕЛЕНЯКА ДОКАТО СИ ОТВОРИ ЛАЙНЯНАТА НАРКОМАСКА СУРА,И НА ДРУГИЯ ДЕН ЗАПОЧВА ДЪЖД ОТ БОМБИ.

  3. зайчик рупащ бело!!! Питай вътрешния министър дали Путин е жив!!!! Щото той веке е в отвъдното при фашистите Бандеровци. Оди да го питаш! Давос е едно сборище на фашисти сатанисти.

  4. Аз пък не съм сигурен дали, като изключа българският народ обичащ родината си, населението на България е живо или са ходещи мъртъвци, бодро крачещи към ада.

  5. Що за хора са тези в Давос, щом Зеленски е номер 1 говорещ глупости ? А говори се , че изреченото от него му е написано от други – господарите му. И тези хора искат да управляват човечеството. Накъде вървим ?

  6. ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ,НА ЕДИН ПРАЗЕН ЧОВЕК! ИЗРОДЕЕ,СКОРО ЩЕ РАЗБЕРЕШ КОЙ Е КУМ И КОЙ Е СВАТ! А И НАШИТЕ ПОМИЯРИ ЩЕ РАЗБЕРАТ,КАТО ГИ МОБИЛИЗИРАТ ЗА КЕФА НА НАРКОМАНСКИ! РУСКИ БРАТЯ,БИЙТЕ ФАШАГИГИТЕ,ДО ДУПКА! СЛАВА НА ПУТИН!СЛАВА НА РУСИЯ!

      • Че то за какво да си говорят на таз седенка?
        Празни приказки и алабаланици от които нищо не произлиза?

      • Дедо чворош се усетил и не присъствал:)

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *