Зеленски: Ако Китай се съюзи с Русия, ще има световна война

Украинският президент Владимир Зеленски в интервю, публикувано в понеделник в германския „Ди Велт“, предупреди Китай да не подкрепя Русия във войната й срещу Украйна, като каза, че това ще доведе до световна война.

„За нас е важно Китай да не подкрепя Руската федерация в тази война. Всъщност бих искал да е на наша страна, въпреки че не мисля, че в момента това е възможно“, казва Зеленски за германския всекидневник „Велт“.

„Виждам обаче възможност Китай да направи прагматична оценка и да промени мнението си за случващото се тук“, добавя Зеленски.

„Защото, ако Китай се съюзи с Русия, ще има световна война и смятам, че Китай си дава сметка за това“.

Коментарите на Зеленски дойдоха, след като Китай каза, че Съединените щати не са в позиция да отправят искания в отговор на държавният секретар Антъни Блинкен, който преди това предупреди с ултимативен тон китайския си колега Пекин да не предоставя оръжия на Русия във войната й в Украйна.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен в събота заплаши най-високопоставения китайски дипломат Ван И с тежки последствия ако Китай окаже материална подкрепа за руската инвазия в Украйна. Същото Блинкен повтори и в интервю след срещата на двамата в Мюнхен, където каза, че Вашингтон е загрижен, че Пекин обмисля да достави оръжия на Москва.

Китай и Унгария са готови да работят с други страни, за да спрат настоящите враждебни действия на западните страни срещу Русия в Украйна, каза първият дипломат на Пекин Ван И в Будапеща в понеделник преди посещението си в Москва. „Китай и Унгария са миролюбиви страни, затова се радвам да ви срещна отново“, каза Ван И във видео във Facebook по време на среща с унгарския външен министър Петер Сиярто.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

44 коментара

  1. Дава си сметка за това, г-н зелен.
    Явно не сте чел едно писание- за двеста милионната армия. Кой има двеста милионна армия?
    Задачка-закачка.
    За “луди”.

    • Никой не може да издържа 200 млн. армия. Но не знам защо ни занимават с фантазиите, житието и мераците на един доказан наркоман и масов убиец?

      • Китайцето може и по-голяма армия да изхрани ако Партията нареди. А тя вече е наредила.

  2. Броят на конните войски беше двеста милиона; и чух броя им.
    Откровение 9:16

    Троловете да се подиграват и смеят.
    Свикнах отдавна.
    За мен е необяснима точността на Откровение- май когато е писано човечеството е наброявало около двеста милиона.
    Ако някой има факти и тълкувание да го обори-с нетърпение чакам да го сподели.

  3. Не ви ли писна бе, хора.
    Колко още можете да търпите?
    Половината къщи в балкана и планините ни са по-стари от измислената им “държава”.
    Излезте от клетките, изхвърлете си телефоните, обиколете древните ни земи.
    Затворили Бачковски манастир-еми ще го затворят, нали се бият срещу християнството?!
    Скот Ритер казал- каза, предизвиква ни! Той го каза в прав текст на германците, когато взривиха газопроводите- фащ ви ги взривиха, какво ще направите, или ще блеете!
    Не ни е виновен никой!
    Колко още ще търпите пълни дебили и идиоти да ви налагат да ядете насекоми, да ви грабят и избиват животните, да ви унищожават!
    Колко още?!
    Ще им ходите ли в кланицата- където сме предвидени за клане. Според техните “закони”, които под строй приеха!
    Всичките до последния.
    Знаете ли какъв е планът им за децата ви?!
    Или нямате очи да им кажете, че ви е шубе!
    Да не ми се намесват чат ботове и безродници в коментарите.
    Моето търпение приключи окончателно.
    А вашето?!

  4. Ако още мислите, че партиите ще ви “оправят”- на прав път сте. Ще ви дооправят.
    Сега ме наричайте дебил и мърша колкото си искате.
    Или ще постъпим правилно-както е показала историята.

    • като споменахте партии..скоро ще лъсне истината и за партия възраждане-още не е дошло времето..електоратът и по-голяма част от депутатите им са свестни..но има и там има хора,които са на конци..не се лъжете..кой дърпа конците няма да кажа..не са кравари,руси,турци,радев,пърдев,или банкянския миндил..други са онбашиите..но пък проблема е,че и те са на каишка..т.е има една опосредена зависима и обусловена причинно връзка..повече ще се въздържа да кажа..но това,което трябва да се знае,че в подмандатна територия,в контролирана съд.система няма как да се регистрира полит.партия,без благословия..стига ви толкова..

      • Нужно ли е човек да е ясновидец за да са му ясни тези неща? Според мен е достатъчно да е логически мислещ.

      • да,нужно е приятел..логиката тук няма думата..защото ако кажа повече трябва да си бийте камщика..мисля,че бях ясен-зад партията не стоят външни геополитически фактори-точка.

      • Признавам, че съм в шах и мат. Имах предположение-но бе разбито на пух и прах.
        Когато решиш, ясновидец-ще подскажеш кой е зад тях.
        Бившия символ Дуло, вече Мина:)
        Така че може на ти.

      • Много смешно ми стана ясновидецо, макар да не познавам по-голямата част от депутатите им, а само няколко.
        Я сега ми кажи някой по-свястна партия , за която да гласуваме, щото аз нещо не се сещам?
        Иначе познавам лично хора от обструкторите на възраждана и въобще не съм запленен от интелекта и умствените им възможности, но пък ти може да знаеш друга партия със 100 000 члена, които всички са по-умни от Айнщайн.
        И всичкото това плюене със злоба, за хора които не са били във властта, а в същото време голямо чудене пада, как да се изсмуче семената течност на тези дето затриха България и българите.
        Явно дойде време да паля свещи и да се моля па цял ден случайно да падне един Сърмат на наша територия, щото просто не са останали живи, заслужаващи да имат държава и народ.

      • моля да бъда правилно разбран..не плюя по партията възраждане..нито по идеите,електората и платформата й..добри са..думата ми е само за отделни персони в партията..както е прието да се казва няма стадо без мърша..няма лошо да гласувате за нея..гласовете ви ще ги отчита обаче…компютъра..не е смешно..да,ще кажем,по добре да се гласува,отколкото др.да решават вместо нас..само,че ние доколко решаваме с гласа си е мнооого спорно..намирам партията на малинов за по-добра,но него няма да го пуснат на избори,или ще намерят начин да го забият в 10 глуха..а за възраждане не е зле да поразмислите защо личности като елена гунчева,румяна ченалова и др.мълниеносно напуснаха партията..а варненската журналистка веселина томова от сайта афера,симпатизантка,меко казано..на дпс..често прави дисекции на някои персони от възраждане..и трябва призная доста сполучливо..

      • Често да ти кажа, не ме брига мнението на турската шантонерка от афера, дебелото ленче, чаналова, балона с хелий-маркоФ или други плашипутарници, реещи се над краварското небе, които вредят на родината ми.
        Аз също имам доста забележки за много от персонажите подвизаващи се във възраждане, иначе бих им станал член още преди няколко години, когато не бяхте ги чували.
        Това дето го правиш предизборно, е точно плюене, колкото и да го отричаш. Мен не ме ебе за партията им, или за някой там, който не харесваш, а за България, а по този начин не помагаш на никой. Не съм против и против русофилите на малинов, само че той има шанс да влезе в парламаментата, колкото аз да стана отново 18 годишен девственик. Неслучайно по-умни от мен са казали, че който не се учи от историята повтаря грешките си. Та така ние плюем там където има шанс да се забави заличаването на България и поне с няколко години да отложим процеса. Щото спрете да си правите илюзии, в официални документи на джендърхалифата си пише, че такава държава няма да съществува. Това че не сте го чели, видели или не ви го казват не означава, че не е истина.

      • фък пак грешиш..нито плюя,нито вредя,нито правя нещо предизборно..и аз бих гласувал за тая партия,казах,че имам резерви към опр.лица..а този,или тези,които стоят в темелите на партията също са родолюбци,а не българомразци..само,че са повече или по малко зависими..трябва да знаеш,че в бг независими обществени и влиятелни личности няма..независими сме аз и ти,щото нищо не зависи от нас..и понеже много искаш да знаеш за конструктора-рите на тая партия ще си позволя да ти дам жокер..ако се досетиш коя е истинската причина томовица да плюе по коце,ще разбереш кой се крие зад нечий гръб..и не ми говори за родолюбие и патриотизъм..повечето българи са такива,но си мълчат в тия ветровити времена..да не мислиш,че радев не го е еня за бг..не е чак толкоз черен и вреден…знае си къде е сгрешил,но нищо не може да върне…съдба..това е положението..

      • Нека сее включа и аз по темата Възраждане. След последните напълно фалшифицирани избори първата работа на Костадинов още на следващия ден беше да каже – признаваме резултата от изборите. Такава е волята на народа. Няколко пъти го повтори на следващия ден пред различни медии. Без никой да го пита. Много му беше важно да го каже. Мисля, че ползват Възраждане да закара хората до урните или машините, за да осигури на фалшификаторите на изборите масовост- поне някаква.

        И друго- бие на очи че Костадинов се обгражда само с малоумни хора. Хайде да ги наречем посредствени, че е по-точно. Това би могло да се отдаде на крайно егоцентричния му характер, разбира се. Но имам данни, че надуши ли някой по-мислещ – гледа да го разкара. Така обикновено прави някой, който има да изпълнява тайни поръчки и не желае умни хора около себе си да го наблюдават и анализират.

      • Чакай сега. Бил против определени лица във възраждане? Имал си резерви …… А не си ли против определени лица в другите партии, дето са те докарали до това положение да си без родина и род?
        Ами и аз съм против в България да живеят 5 000 000, от които 4 000 000 да са национални предатели или тотални плужеци.
        Имам резерви дали тази паплач да бъде обесени (но ще бъде голяма сметката за въже), или да мине през дръвника……
        Абе хора, вие въобще мислите ли или ей така по сорсоиден маниер си хвърляте разни измислени доводи от празни кратуни, които сме длъжни да приемаме…
        Кой ви излъга, че желаното е равносилно на действителното?
        Какви мераци си имал или имаш нямат никакво значение, от това което ти се предлага…..
        Много ми писна вече да се обяснявам на такива.
        Не гласувайте за възраждане, а за кирчо, кокорчо, гнома, мутрЮ, хасан ……. Възраждане са гниди, които не заслужават да живеят и не е лошо всеки гласуващ за тях да бъде пратен в белене или поне убит с камъни.
        Браво на сланинестото ленче, хелийния балон маркоФ, турската шантонерка от афера и останалите помагащи за заличаването на това изключително тъпо и гнусно племе.

      • Стефане и аз мога да кажа че имам данни как майка ти ходи често в гетото за да ……. пък ти после ходи оправдавай похожденията и.

        Всека партия му обяснява, че ще прати децата му да бъдат избити, той се хванал за това, кой се обгражда от малоумници…. Въобще даваш ли си сметка за какви сравнения с другите партии става дума?

        Путине помагай и пращай Сърматите че мъката и простотията тук е огромна и не се издържа.

      • фък,повтарям се отново сигурно,но грешиш,абсолютизираш нещата..а те не са черно бели..а доста многоцветнни..не си прав за томова,не я познаваш..не си прав и за дпс-там има различни хора,като цяло тя е българска партия,доган е нежелан в турция..игра няма приятел..да,има предатели и там,вкл.българи примерно..къде ги няма,познавах турци,които живееха в анадола,но бяха бг патриоти и плачеха за бг..не малко такива работеха при комунизма за родината си..хората са различни-не трябва да абсолютизират нещата,а да се разсъждава трезво и не емоционално.. за доган ще кажа само едно-той е по българин от всички продажни бг политически курви..искаш доказателство,че не е предател ли-ами има да,..жив е..все още..най-голямото доказателство..ще кажа и защо е създадена възраждане..защото идва това,което съм прогнозирал още през 2018-разпада на ес..ще стане много зле..идват сътресения и разломи.. трябва да има обществена сила около която да се обедини останалия все още бг народ,за да устои в бурята..казах,че създателите на партията са зависими,но се чувствуват явно силни за да играят многовекторно и като родолюбци да направят така,че повечето българи да се сплотят в задаващата се буря..за да оцелее бг..поздравления за умния и интелигентен стефан..

      • Ясновидец, много професионално пробутана провокация! Няма данни или „не искам сега да казвам“, но пък съмнението е посято. Психологията доказва, че това съмнение дава решаващ резултат при избор, не само избори, а какъвто и да е избор. Борбата за власт е интерес и към издигаща се партия винаги се присламчват и съмнителни типове и всеки ще намери своят пример за това, България е малка и пряко или косвено почти всички се познаваме. Дори вредата да е минимална, във всички случаи е достатъчна, защото целта е „Възраждане“ да не е управляващата партия. Чака се кога Костадинов ще каже „боговете ми са братя“ и ще влезе в убийствена за партията коалиция. За останалите, които смело яхнаха шейните, вече съм изразил мнение…

      • Първо ще почна с един виц:,,Двама мъже се разговаряли,кой с колко жени бил до тук в живота си.Взели по един бял лист,молив и с чертички започнали да ги чертаят.Единият драснал една-две и спрял.Другият обаче си драскал,драскал и по едно време онзи другият го спрял и попитал:Е,не си ли малко попрекалил?На което този отговорил:Имаш лист и молив,па си драскай.“
        Та думата ми е:Ако имаш някакви факти относно,примерно моята партия ,,ВЪЗРАЖДАНЕ“,то ги изложи,иначе това са инсинуации!
        Всеки може да пише всякакви небивалици,щом има клавиатура пред себе си.

      • ЗА „балона с хелий Марков“ специални аплодисменти. Не можеше да бъде по-точно.

    • Който не може да направи разлика между интелектуалното ниво на Мутрьо Пръстовете, Фалшивопеещият Чалгар, Канадското цигане незнаещо български, Либерал-комунистите свалящи Курнела и останалите вождове на джендър-турските партийки и един нормален политик мислещ за България, значи не разбира не само от политика, а и от много други неща. Вие сте просто едни колониални буби, обичащи да се пъхат под нечие крило, на които им е отнето правото да мислят. Предателско племе, по-долно от добитък, мислещо единствено къде да пасе, след като е прегърнало краваро-турски диктат.
      Толкова от мен тъпият първобитен балкански субект за умните и интелигентните.

  5. Май само ние тук не сме на каишка! Хора,то е ясно,че зад всяка партия стои някой друг,но не Народа! И в по голямата част Народа е будна Кома! ДОКОГА???

  6. Тъй като балоните с хелий станаха модна тема в корпоративно-сътаниският рай, местните балони като дебелото ленче и всичкознаеца марков решиха и те да изпъкнат покрай краварските си събратя……

    • Не говори добре за нас процента на вярващите им, тъй като и във ФАЩ почти същият процент вярват в балоните и извънземни…

    • Моу е хубу в китай, дано станем цифров концлагер със задължителна ваксинация, като тях.
      Вечна слава на българо-китайската дружба ……

  7. Просто от ден на ден ми става все по-ясно, защо толкова много държави се опитват да заличат България и българите.
    Приятна вечер!

  8. FuckEU,пълниш ми душата,с положителни емоции!Радвам се,че все още се намират прагматични и мислещи мъже,като Вас!Не се връзвайте на глупаците!Тях винаги ще ги има!!!Важното е ние,да се съхраним и победим!!!Лека вечер!

    • Благодаря! Радвам се, че имам поне един фен. Очевидно е, че националните предатели живеят в зона на пълна имагинерсност, използвайки условни понятия, на база на които изграждат спорни хипотези, които обаче се представят като единствените възможни истини. Агресивната простащина вече е норма в страната на душевните пигмеи!

  9. Нямаш фенове FuckEU,и не трябва да искаш, можеш да се радваш само и единствено на СЪМИШЛЕНИЦИ.Имам много време и следя медийния поток ежедневно.Досега по ярки, по категорични оценки на нашата тъжна действителност от тези на Костадинов и Възраждане не съм видял.Разликата между неговото интелектуално ниво и познания в сравнение с тези на чефовете на другите партии и в частност с Бойчето е смазваща. Това, че всички в партията му не са перфектни, ние всички също не сме, НО важното е да отхвърлим на изборите този колониален хомот, който се вижда и от кокошките, а това просто няма как да стане, щото Янките искат на всяка цена правителство, ТЯХНО.

    • Съгласен съм с теб. Но и не смятам за възможно да има българи съмишленици, защото всеки българин е вожд без индианци. Аз следя не само медийния поток, а и се ровя в разни партии от създаването на сдс и съм имал живи контакти с доста „народ“ в тях, за да си направя съответните изводи.
      Не тая и големи надежди Възраждане да отхвърли колониалния хомот, защото без голяма част от народа зад тях това е невъзможно. Но могат да забавят за известно време заличаването на България, а през това време геополитиката в света да се пообърка.
      За сравненията с другите партии, членовете им и електората, просто няма база за сравнение. Затова ми идва в повечко изказвания като това на ясновидеца“….Видях един турчин в анадала, който е много по-голям патриот от българите гласуващи за възраждане….“
      След като България е населена с подобни индивиди, съм убеден, че в патриотите в анадола милеят повече за България. Същото се отнася и за патриотите в сърбия, патриотите в гърция, патриотите в македония, дори патриотите в румъния. Със сигурност те ще се грижат по-добре за парчето земя наричащо се България и е време да им го подарим, след като доказано за нищо не ставаме. Пробвахме да си водим патриоти дори от мадрид, лондон, брюксел, вашингтон, дори канада и все не става. Ае стига толкова опити, време е реалните собственици на тази земя да си влезнат в ролята, а ние да изчезнем.

  10. Не знам как е при останалите, но на мен бъртвежите на този самозабравил се клоун ми идват в повече. То няма ден това противно насекомо да не избръмчи по медиите и те от своя страна да не се изтрепват да го цитират с дори най-безумните му идеи за насъскване на господарите му и слугите им в пропастта срещу Русия.

  11. Подкрепям мнението на ясновидеца и Стефан- което не ме прави нито на каишка, нито предател, нито глупак. Нито тях.
    Правя разлика между цитиране на факти и личната им пожелателна емоционална интерпретация. Още повече, че съм от гласувалите за Възраждане. Считам за свой дълг да следя поведението им- в действия.
    Останалото са просто лични интерпретации.
    Освен това не наричам всеки човек, който има различна гледна точка- в случая напълно аргументирана и подкрепена с факти- с обидни епитети.
    Спорно е кой какъв е- този, който се оставя да го мамят, или този, който изобличава лъжите.
    Така че, уважаеми съфорумници, не приемам неаргументираните ви обиди, нито се засегнах. Продължавам да ви се кефя и да ви чета с интерес.

  12. Чета Ви коментарите по-горе и виждам че,почти всички в дъното на душата си сте патриоти.Е,кажете ми коя от 7-те партии в последното Народно събрание е патриотично настроена?
    Защото аз съм радикално-патриотично настроен и съм готов по всяко време,въпреки 57-те ми години да докажа защо съм се клел в Българското знаме!

    • Ти си от изчезващото племе, на които съм предлагал сепаратизъм като единствено спасение, но все не можем да се организираме :)
      Очевидно е, че българите са скопени след като ни вкараха в джендърхалифата и ОТАН и не стават нито за въстания, нито за революции, за да защитават свободата си.
      Те дори не искат да гласуват и предпочитат да отидат на фронта, да им вземат оръжието, да им спрат тока и водата, да им вземат децата, негри да им шибат жените…….
      Това е положението, съвсем закономерно е да изчезнем, след като се самоунищожаваме. Пък нека си има роби, абонирани за вечно щастие, които вярват, че Русия ще ги спаси или в предсказанията на някакви сатанински врачки и пророци, че ей така от само себе си България щяла да стане като швейцария, а те господари на света.

      • Ок,и аз не вярвам вече че,Русия ще ни освобождава за N-ти път,но тя ще допринесе за новият свят който се очертава,и идва момента който не трябва да изпускаме този път, за да можем да си наредим държавата.Вярвам че,са останали още много които мислят като мен.

      • При различни развития на сатаниските планове всичко е възможно и като едното нищо може да приветстваме руските танкове.
        Но може да са турски, сръбски, гръцки, румънски, а като се вгледаш внимателно в скопеното население, няма да може да се опълчи дори на македонските, дето им подарихме :)
        Не изключвам никакви възможности, но първо ще ни оставят без ток, вода, храна, деца …. след като разбраха че сме племе, което обича да се гаврят с него сексуално и освен да сърба бялата семенна течност за нищо друго не става.

  13. do stefan ,
    mnogo pravilno rasuzdavas za vuzrazdane ,te ne sa nikakvi nacionalisti nito puk njkoi e cuval za tjah v Rusia,
    zad tozi ekzempljar sedjat dps i gerb

      • Сорсоида трол, освен дупе нищо друго не дава. Виж да гълта обича много … що деца на негри погълна през последните 33 г. не е истина.

  14. Сорсоидите и мразещи Възраждане вече имат алтернатива в лицето на коалиция – „ВЪН от ЕС и НАТО“, така че може да гласуват за тях.
    А мразещите България и българите ще има още един политически субект, кой да псуват.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.