За престъпленията им у нас мълчат, но другаде говорят!

Ако си общувате единствено с големите медии у нас, строго цензурирани от олигарси и обслужващи ги родни и чужди управници, ще останете с впечатление, че украинският режим е невинна жертва на „зловещ агресор“. Ще научите, че „вманиачен диктатор“ от съседна страна, целенасочено разрушава детски градини, болници, училища, жилищни домове, убива хиляди невинни хора. Вече повече от десет месеца денонощно в главите на милиони българи се насажда демоничен образ на славянска Русия и нейният президент. За това работи всеотдайно мощен „интелектуален корпус“ – журналисти, университетски преподаватели, всевъзможни  „експерти“… И трябва да признаем –  техните дружни, ентусиазирани и нито за миг не преставащи усилия никак не са безуспешни. В главите на милиони наши сънародници, които благодарение на разкапаната ни родна образователна система и масовата култура вече са се отучили да ги използват за мислене, успешно е монтиран образа на Русия като най-страшен враг и на нас, българите.

Ако се запитаме защо е цялата тази лавина от лъжи и дезинформация, с която е претъпкано публичното ни пространство, ще открием и причината това да се случва. А тя е, че „коалицията на войната“ – парламентарно представените „ГЕРБ-СДС“, „Продължаваме Промяната”, ДПС, „Български възход“ и „Демократична България”, ревностно изпълнява заповедта на западните им господари: да бъде формирано у нас обществено мнение на ненавист към всичко руско. И така България безпроблемно да се включи още по-активно във водената от САЩ и съюзниците му опосредствена (прокси) война срещу Русия на украинска територия.

Но всеки наш съгражданин, който се интересува от събитията по света и у нас и има критично мислене, необходимо за да отсява информационният боклук, ще добие представа за случващото се днес в Украйна. Още повече, че цензурата все по-трудно успява да блокира алтернативните гледни точки. Появяват се все повече доказателства за шокиращи престъпления, извършвани  от украински военни и нацистки въоръжени формирования срещу руски пленници и мирното население на страната. Става ясно, че те всячески се толерират от корумпираната украинска администрация, създадена от клоуна- президент Зеленски и от управляващите я САЩ.

Ето някои примери за това. Андрю Милбърн е бивш полковник от морската пехота на САЩ, ветеран от войните в Ирак и Афганистан. Той е основател на частната военна компания Mozart Group, която сега воюва срещу руските подразделения в Украйна. Самият той прекара немалко седмици на украинска територия, командвайки своите части и обучавайки украински военни. Този човек, който най-малко може да обвиним в обич към руснаците, сега споделя публично впечатленията си от Украйна. Негово интервю за подкаста Team House  бе широко цитирано от много световни медии.

За Андрю в Украйна се извършват ужасяващи престъпления. Той коментира видеоклиповете на екзекутирани руски пленници от украински военни. Андрю твърди, че лично е виждал подобни шокиращи разума картини, както и множество други зверства, извършвани от украинци на фронтовата линия. Той е категоричен: Киев не спазва нормите на международното хуманитарно право и много често извършва военни престъпления! Международните конвенции просто се игнорират от повечето украинци. Това  тревожи дори виделите какво ли не американски наемници, които сега стават свидетели на „ужасяващи зверства“ в Украйна от страна на украински военни.

Андрю не е единственият свидетел, който говори за украински зверства. През ноември т.г. в интернет се появиха ужасяващи сцени на разстрелване от украински фашисти на 11 руски военнопленници в село Макеевка, Луганска област. На това зверско убийство на невъоръжени руснаци посвети своя публикация дори The New York Times. И ги определи категорично като реално военно престъпление. Но за разлика от влиятелният американски вестник повечето медии у нас се отказаха да го коментират и представяха най-вече украинската гледна точка на случилото се. Манипулативната машина на Зеленски използва и това поредно убийство, за да покаже  „героичните усилия“ и „доблестта“ на украинската армия срещу руските военни.

Това далеч не е единственото военно престъпление на армията на украинския режим. В интернет се появи и видео, което показва как украински танк гази ранен руски войник. Движението на танка се насочва от дрон. Известен е и случай, когато на военнопленник украински военни нанася девет удара с нож и т.н.

На чудовищните престъпления на украинският режим посвети своя публикация и немският всекидневник  Junge Welt. Нейният автор – Арнолд Шолцел, сравнява президентът Зеленски с Пол Кагаме – дългогодишен владетел на Руанда. Неговите въоръжени сили, всячески подкрепяни от САЩ, са извършили поредица от масови убийства – от деца до възрастни хора,  в Източно Конго. Така американците си осигуряват безпрепятствен износ от тази страна на злато, диаманти и много други ценни ресурси.

Арнолд пише, че в Украйна Зеленски ентусиазирано продължава това, което националистически и фашистки формирования правят вече осма година –  след 2014 г., когато САЩ организираха държавен преврат в тази държава. Източноукраински жилищни райони непрекъснато се обстрелват с артилерия, ракети, работят снайпери, които убиват мирни жители – жени, деца, възрастни хора. Самият Зеленски пренебрежително нарича своите рускоезични жители „вид“. Германските телевизионни оператори съобщават ежечасно и почти ридаещи за военните страдания на украинците, но те никога не включват в тях източноукраинците. За зверствата, осъществявани от украинския режим благодарна Америка вече му дари 40 милиарда долара само военна помощ за тази година, отделно и много други милиарди, пише Арнолд. Според него Зеленски е сред онези кървави фигури, които колективният Запад държи в колониите си от десетилетия, за да си осигурява в тях терор и раздори. Запада не иска мир в Украйна, а само нови рекорди в продажбите на оръжия, прави извод  Junge Welt.

Военната помощ, която  „ГЕРБ-СДС“, „Продължаваме Промяната”, ДПС, „Български възход“ и „Демократична България” щедро предоставят  на украинския режим, несъмнено ще е пореден стимул за него да разширява престъпленията си. Но така прекрасната ни Татковина става и съучастник в тях.

Може да не се съмняваме, че партиите на войната с най-голямо удоволствие са готови да предложат на западните си господари и редица други услуги. Българско „пушечно месо“ например, което да попълни стремително топящите се украински въоръжени сили. И като нищо много наши сънародници могат да се окажат на бойните полета в Украйна.

Но що се отнася до лидерите на партиите на войната в своята безумна политика те не влагат нищо лично. За тях това  е просто бизнес, който ще добави още  тлъсти пачки към богатството им.

Автор: Зравко Райков

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

7 коментара

  1. От цялата българска преса останаха само 2-3 издания, от които можеш да научиш истината,в. Поглед и Скандално. В Свободно слово често сме свидетели на дребнотемие, с което се загърбват най-важните за страната ни въпроси. И НАЙ-СТРАШНОТО Е, ЧЕ ДА ПРЕДЛАГАШ ИСТИНАТА НА ХОРА,КОИТО НЕ ИСКАТ ДА Я ЧУЯТ Е ТЪЖНО И СТРАШНО.Огромната част от нашия интелектуален елит е или продаден, или снишен, или убийствено безхаберен.Е кой да го оправи този народ, Бог ли, няма да стане и ще си носим кръстта на жестоката ни простотия.

    • Когато има кандидат роби, винаги ще се намери господар, който да ги яхне. Просто няма как да спасиш хора, които не искат да бъдат спасявани.

  2. ПРАВ СТЕ ИВАНОВ,ДНЕС ВСИЧКИ ТЕЗИ АНТИМЕДИИ НИ ЗАЛИВАТ С ПОРЕДНАТА ГОЛЯМА ЛЪЖА.
    БИЛ Е ПОДПИСАН ДОГОВОР С ТУРЦИЯ ЗА ДОСТЪП ДО ТЯХНАТА ГАЗОПРЕНОСТНА МРЕЖА.ПРЕДИ НЯКОЛКО МЕСЕЦА ПР. ПУТИН И ПР. ЕРДОГАН ПОДПИСАХА МОРАТОРИУМ ЗА ГАЗОВ ХУБ -НАЙГОЛЕМИЯТ
    ЗА ЕВРОПА.
    ТОЗИ ГАЗОВ ХУБ СЕ ЗАХРАНВА ОСНОВНО ОТ РУСИЯ.И ТАКА КАКВА ГАЗ ЩЕ КУПУВАМЕ И НА КАКВА ЦЕНА.
    ГАЗОВ ХЪБ БАЛКАН НИ УСИГУРЯВАШЕ НАЪЕФТИНА ДОСТАВКА НА ГАЗ В ЕВРОПА. ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СПРЯМО БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД.

  3. На фона на абсолютно черната картина в Украйна има и нови още по-шантави проблясъци. От няколко дни тече остро – за сега само политическо, но дали ще остане такова, противопоставяне на двете съседни държави – Полша и Украйна – последната, член на НАТО. Поводът – честване на Степан Бандера в Украйна. За поляците той е изверг избил над 100 000 поляци по време на ВСВ. За хохолите – национален герой! Лека полека се потвърждава прогнозата за въвличане в конфликта на НАТО след провала на приемането на Украйна в този съюз. Ако това стане – вече никой не може да предрече най-близкото бъдеще. До Украйна е и Унгария със своите териториални претенции и Виктор Орбан, който много не ще да чува какво му се казва. Наблизо е и Румъния с проблемите и с Молдова. Въобще картинката е пълна. Но най-страшното е загубата на територия – българска, дадена на Америка за бази, тук в България. По този въпрос не се говори и обсъжда. Тези бази ние не ги контролираме. Ако от тях хвръкне нещо през морето към Русия, тогава ние ставаме също цел на руски „Посейдони“ на „Топол – М“ на „Сармати“ . Няма нужда от хиперзвук – ние освен с прашки, няма с какво друго да отговорим. И всичко това заради няколко безродни политически тъпаци – дупе да им е яко. Преди да свършим – яко ще ги мандръсаме на площада! Да не се заблуждават – Плевньо, Тиквата, Канадеца и прочие тъпанари. Чака ги народната любов – докато мърдат!

  4. А защо умишлено се пропуска БСП, която е по-вредна от гореизброените партии, понеже се прикрива със сладки приказки, но казано е – по делата ще ги познаете. Най-подмолната партия си пристъпи всички червени линии – подписваше Нинова документи за изнасяне на оръжие, предадоха Македония, не напуснаха правителството след скандала с руските дипломати, също и след приемане на решението за еврото и най-вече драпаха със зъби и нокти за правителство с ПП и Дб, само и само да лапат. ПОДМОЛНО, ДОЛНО И МРЪСНО бсп!!!

  5. Народният съд беше необходим и справедлив. Наближава новият Народен съд, при който ще увиднат на фенерите лидерите и средният състав на посочените по-горе партии, но не трябва да проявяваме милост към семействата на предателите, те са новият резерв на същите паразити!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *