Защо Байдън се натиска за среща с Путин, когото набеди за Убиец? Истината тук:

Само преди месец в тв. интервю американският президент Джо Байдън нарече руския си колега Путин „убиец“. Преди няколко дни обаче Байдън смени плочата и настоя за среща на високо равнище с Владимир Путин. Зад тази внезапно избухнала проявява на фалшива любезност и престорена загриженост за двустранните отношения между двете държави, обаче се оказа, че стопанинът на Белия дом струпва оръжия и военна техника в Украйна, досами границата с Русия.

Привидно хаотичната политика на САЩ към Русия вече добива ясни очертания – неистово желание за контакти и сътрудничество с Москва по важни за американците въпроси, и брутална агресия и отпор по всички въпроси, които са важни за руснаците. Ясно е, че при една така зададените от янките параметри, е трудно да се градят каквито и да е отношения. Най- малкото, защото американците се държат напълно непредсказуемо. Тези днешни отношения между двете суперсили нямат нищо общо с отношенията между САЩ и СССР през Студената война. Единствената добра новина е че все още никой не е отменил ядреният паритет между двата военни исполина, който пази света от унищожение.

И… както вчера Байдън горещо канеше Путин на среща, така днес подписа нови санкции  срещу Москва. По напълно изсмуканата от пръстите причина – Русия организирала кибератаки срещу САЩ. Разбира се, отново без САЩ да приведат каквито и да е доказателства за обвиненията си. Това доведе до нова ескалация на напрежението, като американският посланик в Русия беше привикан за разговор. Кремъл пък обяви, че счита санкциите за незаконни.

„Едва ли скоро ще има среща между Путин и Байдън“, категоричен е Песков. Когато обяви, че ще се срещне с Владимир Путин, Байдън вероятно е имал предвид скорошната среща на върха за климатичните промени. Там ще присъстват и руския, и американския президент, но нямат насрочена среща“, коментира още той. Русия гледа скептично и с недоверие към американското предложение за среща на върха. Вероятно американците им готвят същия капан, като онзи, който се опитаха да щракнат на Китай в Аляска – да ги поканят на среща, на която да се опитат с всички сили да ги дискредитират.

В американските действия в последно време като че ли няма никаква логика. Защо САЩ се опитват да притискат едновременно и Китай, и Русия? Нямат ли си специалисти, които да преценят, че двете суперсили са прекалено голям залък за тях.

Така или иначе, за първи път от 30 години насам Русия няма интерес към среща на върха със САЩ. Досега подобни срещи винаги успокояваха напрежението между двете държави и в света като цяло. Но не и този път. Руснаците не са обидени от подценяващото отношение на Америка, защото си знаят цената. Но вече не виждат смисъл в по-нататъшни контакти с янките.

Странно е също, че за САЩ бедната и непретенциозна Украйна се оказва по- важна, отколкото богатия на петрол Близък изток. Факт е, че след поражението в Сирия и затъвайки в блатото на Ирак, САЩ губят стремително и останалите си позиции в целия Близък Изток, а на тяхно място се настаняват държави като Китай, Русия, Турция и Иран. За тази своя геополитическа и икономическа катастрофа обаче САЩ дори не споменават. И даже в момента доброволно изтеглят войските си от Афганистан. Но вместо да натиснат там, янките сега хвърлят всичките си усилия в посока Украйна. Действие – напълно неразбираемо, което идва за да покаже, че самото съществуване на суверенна Русия за американците е по- голям проблем от това, че губят 100-годишното си господство в Близкия изток. А може би сегашните ваенни маневри на САЩ в Украйна са бутафорни и целта на янките е да изнудят Русия да се махне от Близкия изток, като в замяна им оставят Украйна. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

3 коментара

  1. Пàри им на задника в САЩ и не само отвън. Ковид акцията почти е провалена. Отделните щати започнаха да се държат като самостоятелни държави. Китай взе Хонконг, смачка съпротивата и сега иска Тайван. Русия им се вижда хем лесен противник, защото водят десетилетна кампания срещу нея, а и тя все още не се е изправила съвсем, хем близък географски до съюзниците им, по-дълбок тил. Война им е жизнено необходима, особено ако те пак са само поддържащ съюзник. В цялата тази игра има две страни, на които се залага допълнително. Това са Турция с имперските си мераци и малък, но злобен Израел. Едните се очаква да започнат инвазия във важни за Русия региони, отвличащи сили и ресурси или поне влияние, а другите да подчинят петролните кралства и да смачкат Иран. Япония също не е за пропущане. Там се нагнетяват някакви реваншистки настроения и не е изключено да опитат участие. Естествено Китай също чака, но не е ясно кое ще предпочете, да разкъса нападнатата от всякъде богата жертва, но с отровни зъби или да завладее Азия и да смачка омразният островен враг. Човечеството няма нито една обединяваща го религия, която би могла да възпре това тържество на алчността и безумието, което се задава. Това е и Страшният съд. Всеки има избор, какво да покаже, а Бог ще реши, кой ще бъде основата на новата цивилизация.

  2. Аве азе щот съм просТ и не ми иде на акъла, но братя БЪЛГАРИ Тъй си разсъждавам де… . Да не би Нашите „братя“ американци- УБИЙЦИ“ на 100мил. коренно индианско население да са го нарочили и искат да го освяткат!? И затуй го канят на „НЯКАКВИ СИ СРЕЩИ“в кавички измислени, че да му спретнат някакво покушение. Даже и в Донецк го поканиха, че там като го освяткат ще е най добре. Хем ще вкарат покрайна във война, хем на РУСНАЦИТЕ да им падне гарда и ще предадат властта на петата колония. Браво….грандиозен план за простаци!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *