Захарова: Чрез Борел ЕС се опита да бичува Русия, но планът им се провали! – КОМЕНТАРЪТ НА SKANDALNO.NET:

„С посещението на Жозеп Барел в Москва Европейският съюз планираше публично да бичува Русия, но не му се получи“. Това заяви днес говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

„Ще ви разкрия една тайна за нашите европейски партньори: когато по поръчка на ментора си САЩ те тръгнат да бичуват някого и не им се получи – те изпадат в истерия, вероятно защото Белия дом ще им дърпа ушите“, отбеляза Захарова. Задачата беше да извършат това публично бичуване, което, струва ми се, бяха планирали много внимателно. Тоест, Борел да говори на Лавров за митинги и журналисти, а основната тема да е Навални. Но не им му получи и затова сега Европейския парламент иска оставката на дипломатът Борел“, отбеляза говорителката на руското външно министерство.

Коментарът на Скандално.нет:

С употребата на глагола „бичувам“ говорителката на руското МВнР Захарова, разбира се, преиграва. Съвсем по дипломатическия канон тя извършва театрално самобичуване и представя Русия като „безпомощна жертва“ на Запада! Този дипломатически похват винаги носи дивиденти и не само в дипломацията, но и в съда. Европейският съюз няма нито силата, нито възможностите да „бичува“ който и да било, камо ли Русия. В момента Руската федерация е в пъти по-добра кондиция и със стократно по-силни глобални позиции от разпадащата се и болна Европа. И това превъзходство е по почти всички глобални показатели? На първо място Русия е военна суперсила с ядрена компонента, по която превъзхожда Европа около 1000 пъти! Военно Русия е абсолютно неуязвима от ЕС (хипотетично разбира се, защото пълномащабна война не може да има) . Дори в конвенционално отношение Русия може буквално за 30 минути да стопира и унищожи целия европейски вектор на НАТО, освен ако САЩ не докарат голямо количество войски в Европа , каквато вероятност в близките 10 години НЯМА! Зад булото на операция „Ковид-19“ западната и в частност Европейската икономика се срива- спадовете й само за последната година са двуцифрени. И нека сме наясно – този икономически колапс си е само за Запада. Китай, Индия и Южна Америка вървят нагоре. А руската икономика не нараства с особено големи темпове, но и не пропада. Т.е. досегашната разлика в стандарта на живот между ЕС и Русия се стапя и скоро ще се изравни. А след няколко години ЕС ще гледа Русия както едно икономическо джудже гледа икономически гигант. И не по причина, че Русия се развива с някакви извънредни темпове, а защото Европа се срива!

И последният аспект – нивата на демокрация, свобода и права на човека – показатели, по които до преди няколко година ЕС водеше пред Русия с няколко обиколки… Всички тези безспорни достижения на западната цивилизация сега са в пламъци и руини. А само през последната ковид-година Европа се срина до тоталитарна кочина! Гордите някога и свободни европейци днес са опандизени, карантинирани, масово безработни, с комендантски час, без право да се събират , без право да протестират, със закрити култура, спорт, туризъм, със занулен социален живот! Без ресторанти ! Без бистра ! Без свобода на изразяване заради някаква натрапена им диктаторска политкоректност… Отнето им е дори правото да се ръкуват, прегръщат  и целуват !

И как тази разкапана, все по-малограмотна и деморализирана Европа може да „бичува“ днешна Русия. С какви инструменти? С военни, с икономически, морални, пропагандни?! Докато страните от ЕС в момента са се барикадирали и гражданите им не смеят да мръднат и шукнат, Русия е отворена и народът й свободно диша. Там всичко работи на пълна пара – от предприятията до детските градини, училищата и моловете.

Днешна Русия не е по-свободна от вчера, не е станала по-малко корумпирана и по „лесна“ за живеене страна, но на фона на европейската икономическа и културна катастрофа, със своята нормалност тя вече се явява остров на европейската свобода и притегателен център за много европейци! Защо, си мислите, че инак враждебният към Русия Запад изведнъж яростно започна да хвали нейната ваксина срещу Ковид-19, Спутник-V. (Не че и руската ваксина чисто медицински не е безсмислена! Не че и Русия не е част от операция К-19 на глобалната шайка!). Причината е друга: Европейските народи имат по-голямо доверие на Русия и нейния лидер Владимир Путин, отколкото на собствените си джендър правителства. Документира го и списание „Таймс“, което преди няколко години обяви руският лидер за най-влиятелната световна личност на десетилетието. И тъй като населението на страните в ЕС масово не желае да се ваксинира заради недоверие във ваксините и в собствените власти, Брюксел прибегна до отчаяния вариант да внесе и произвежда руската ваксина – с цел печелене на доверието на народите в ЕС. А относно „бичуването“ на Русия от Европа… Захарова наверно шутилась , вот все! Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. НИ КРАЧКА НАЗАД БРАТУШКИ НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ НА НЕО ФАШИСТИТЕ ДА УНИЩОЖАТ ВЕЛИКА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ ОБИЧАМЕ ВИ ВИЕ СТЕ НАШАТА ВЕЧНА НАДЕЖДА ЗА СПАСЕНИЕ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *