Ето как ГЕРБ мачка бизнеса и хората в България

БОКООгромен скандал се завъртя около партия ГЕРБ, нейният лидер Бойко Борисов, кметицата на София Йорданка Фандъкова, както и куп други лица във властта и свързани с партията. Скандалът е свързан със строителна измама, която ощетява Симеон Даскалов със стотици хиляди левове.
Преди да навлезем в детайли, искаме едно нещо да бъде ясно. Ако очаквате да прочетете клевети, клюки, недомлъвки, агитации за предстоящите избори, както и всичко в този ред на мисли, по-добре не четете статията. Ако искате да прочетете истината, да видите истинската светлина на държавната власт и абсурдите на държавата, моля концентрирайте се и продължете да четете.
Скандалът, за който ще поговорим, не е от месец, два, година или две. Всичко започва в далечната 2007/2008 година и до ден днешен, още не е свършил. С други думи можем да кажем, че проблемът е започнал с Борисов, но не свършва с него. Както казахме, става на въпрос за строителна измама от страна на фирми приближени до властта. По общо казано, фирми кандидатстват по граждански поръчки за строеж, а след избирането си, започват да правят измами с менте материали, подправят документация с помощта на приближени чиновници, източват милиони и обричат на фалит хора и организации. За далаверите има доказателства, а доказателствата сочат към не 1 и 2 големи имена. Никой обаче не предприема мерки, тъй като властта и парите си казват думите. Дори медиите, които се бият в гърдите като независими, много трудно биха обелили и думичка.
Нека продължим с историята на Даскалов. През 2007, той закупува голям парцел в Драгалевци. Намеренията на предприемача са да построи жилищна сграда, която да разпродаде на печалба – логично по това време. Разбира се, всичко е прекалено хубаво, за да е истина. Сградата не е пусната в експлоатация и до ден днешен. За строежът и надзорът са наети фирмите „Хуфу“ и „Армстройинвест“. Втората компания е лична собственост на Министерството на отбраната. Това са тези две компании, които изнесоха десетки милиони от проекта „военното НДК“.
Първата копка на строежа е направена и е даден срок за изработка до ключ от 300 дни. Шест години по-късно, сградата още не е узаконена и не може да се експлоатира. Грешка, документация има, но тя е напълно фалшива. Стига се до досъдебно производство, след което следва ревизия. Ревизията показва, че множеството от документите на строежа са подправени, с цел да се източват пари. По-абсурдното обаче е, че „Хуфу“, случайно или не, издига един етаж в повече, който не е включен в предварителния план на сградата. Освен това, за този етаж на Даскалов са поискани още 130 хиляди лева. Още по-интересното обаче е, как „Армстройинвест“ са позволили, като надзорник, този етаж да се построи.
Марин Проданов е главен архитект на район Витоша. Той издава документ, че всичко в сградата е по план. Как това е възможно? Даскалов е измамен с незаконна сграда, а Проданов покрива измамниците? Оказва се, че на 20 декември 2012, документите на сградата се оказват безследно изчезнали. Проданов иска възстановяването на документацията. Законът, по който е изискано създаването на новите документи, е несъответстващ със ситуацията. Радослава Донева трябва да предостави документите, но случайно, без да посети сградата, тя знае какво трябва да се напише в новите документи. На документите са поставени и подписите на фирмите строител и надзор, което е невъзможно. Преди година от случилото се и двете фирми са прекратили договорите си за работа с Даскалов.
Защо е имало нужда от „изчезването“ на документите? Ами истината е, че първата и истинската проверка е била на 3 декември. Тогава са открити много несъответствия спрямо оригинални документи. Как тогава, по-малко от месец по-късно, се издава протокол, че документите ги няма. Донева просто потвърждава, че документите ги няма и цялата схема се задвижва отново с пълна пара. Писмото, което Даскалов получава от Донева, бива изпратено до 6-то РПУ. Там то попада в ръцете на Юлия Цанкова (вдовицата на Боби Цанков). Несъответствията са явни, но тя ги отминава с лека ръка и изпраща становището си към съда.
Другото замесено лице, което помага схемата да върви безпроблемно, се казва Влади Калинов. Той е близък на кмета на София – Фандъкова. Калинов става замесен посредством писмо, което се отнася до проверката от 3 декември. В него пише, че на строежа са открити несъответствия, но разликите между готовата сграда и проектът са минимални. Първата забележка е, че в правото няма термин минимална грешка. Правилно е да се каже несъществена, но как един незаконен етаж е несъществен. Как нито един от гореспоменатите хора не можа просто да каже, че етажът е незаконен. Просто трябва да се нареди неговото разрушаване, да се оправят документалните каши и Симеон Даскалов да започне да използва сградата, както са били плановете. Но не! Няма кой да свърши 1 час работа, да. Всичко може да стане много бързо, но това би засегнало нечии интереси.
Лъжите на Влади Калинов лъсват и след разкритията за скандалната „сграда Драгалевци“. Влади Калинов изпраща отворено писмо, в което излиза с твърдението, че Даскалов никога не е предоставял оригинални документи на община Витоша. Това е доказуема лъжа, тъй като Даскалов е вложил документите с протокол, на датата 10 октомври 2013 година. Осем дни след предаването на документите, кмет Валери Йорданов отбелязва, че документите са получени и между тях няма разлика?!?! Чудното е, че Даскалов е подведен под отговорност и задържан за документите, които са „възстановени“ от нищото. Там данните са умишлено подменени така, че да подкрепят измамата. Печатът на институциите е факт, който доказва, че те умишлено си изфабрикуват документи и задвижват измами от всякакъв вид. Те се надяват, че с многократното си становище, че със сградата всичко е наред, ще накарат Даскалов да си замълчи, но техният натиск не е достатъчен.

Даскалов е изпращал писма до Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова. На първото е получил отговор от тип „Ще проверя!“, а на второто си писмо, Даскалов все още очаква отговор.

Симеон Даскалов е решен и ще вложи нужните финанси, за да си осигури време във всички медии, за да разобличи измамниците в схемата. Той иска институциите да се задвижат и да си свършат работата по несъответствията, които са в ущърб на бизнесмена, и които са доказуеми. Ако и това не помогне на Даскалов, той смята да се обърне към европейския съд, за да се реши най-накрая неговият въпрос. За съжаление, ние сме една от малкото обективни интернет агенции, които се съгласиха на добра воля да помогнат на Даскалов да се пребори с държавната машина.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *