Ето какво си казаха Румен Радев и Владимир Путин в Сочи! И Защо Борисов хукна Спешно към Русия! Виж Тук:

Изключително положително и ползотворно премина срещата между българския държавен глава Румен Радев и руския му колега Владимир Путин днес в Сочи. На финала и двамата лидери категорично заявиха: „Възстановихме диалога“.

Българският президент заяви, че целта на визитата му – възобновяването на диалога между двете държави на най- високо ниво, е изпълнена. Радев коментира още, че се надява постепенно между България и Русия да се върне и доверието. Доверие, което през последните години бе сринато – заради спирането на три мащабни енергийни проекта, и заради безотговорното политическо говорене на управляващите от ГЕРБ и бившия президент Росен Плевнелиев.

Президентът Радев постави въпроса за възобновяване на замразените общи енергийни проекти на България и Русия. Той сподели идеите си за създаването на българо- руски газопровод – „Български поток“ и за възстановяването на проекта АЕЦ „Белене“. Показателно е, че в делегацията на Путин участваха министъра на енергетиката на Руската федерация и директорът на „Росатом“.

Руският президент обяви и една доста изненадваща новина – че българският премиер Бойко Борисов ще посети Москва на 29- 30 май и двамата ще се срещнат, за да обсъдят общите енергийни проекти.

Дни преди визитата на Румен Радев в Русия, вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов изригна, че с това посещение българският Президент щял да хвърли петно върху европредседателството на страната ни. Интересно дали Цветанов гледа по същия начин и на предстоящото посещение на шефа си в Москва. Както и на срещата му с Путин. Нима и правоверният западняк Борисов „ще омърси евро-председателството, точно когато фокусът на Европа е върху България“, както се изказа самият Цветан Цветанов по повод визитата на Радев.

Радев и Путин в среща на високо равнище в Сочи

Всъщност, скоростната визита на Борисов в Русия буди сериозни и мрачни подозрения. Дали прозападният колониален премиер на България не отива така експресно в Москва единствено с цел да провали положителния резултат от срещата на Путин и Радев, както и да саботира евентуални общи енергийни проекти? Само преди няколко дни Борисов се похвали, че нямаме нужда от Русия в областта на енергетиката. Защото „Китай и Франция в момента се бият кой да построи АЕЦ Белене“, заяви Борисов. А сега, няколко дни по-късно, Борисов отива да преговаря за същото с … Русия. Може ли да се вярва на Бойко Борисов?! Същият който преди няколко години хлопна кепенците и на „Южен поток“, и на АЕЦ Белене, за да угоди на господарите си от Брюксел и Вашингтон! Трудно!

Целта за светкавичната визита на българският премиер в Русия със сигурност ще е по- различна от тази на президента Радев. Защото ГЕРБ от месеци воюват с държавния ни глава и по всякакъв начин се опитват да го саботират. Нека само си припомним, че президентът Радев не беше поканен от управляващите на нито една среща в София в рамките на европредседателството на страната ни. Разбира се, съвсем умишлено.

Ако някой си мисли, че Борисов и гербаджийската му шайка ще смекчат тона към Русия в контекста на затопляне на отношенията между ЕС и Русия и скорошната конфронтация между Европа и САЩ – лъже се! Меркел, Макрон и Юнкер могат да сипозволят да водят независима политика от САЩ, но България – не! Най-малкото защото на територията ни има 4 американски бази и всяко свое външно и вътрешно политическо решение българското правителство е задължено предварително да консултира с посланика на САЩ в София.

Така че, внезапното посещение на Борисов в Русия, и то само дни след Радев, не вещае нищо добро нито за общите ни енергийни проекти с Русия, нито за отношенията между двете държави. Skandalno.net

Антор: Надя Колева, Skandalno.net

Изявлението на Президента Радев след срещата с президента Путин! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

2 коментара

  1. Вероятно Путин ще подсети Борисов ,че е крайно време да сдава премиерският пост , за винаги.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *