Ето защо се налага България бързо да бъде прехвърлена на директно външно управление

Запазих бодрост някъде до втория час на 4.5 часовия запис на онлайн съвещанието на ПП. Четири неща ми правят впечатление в тази не просто аморална и цинична, а страшна за България вакханалия:

Интересуват се само от постове и длъжности – зам-министри, областни управители, парашутисти в регулаторите и т.н. Не е важно, какви задачи има за решаване и какъв е смисълът да управляват, важно е кой ще управлява.

Второ, интересуват ги постовете на кметове и общински съветници, които ще зависят и от изборното представяне наесен. Затова Петков разсъждава на глас, как до тогава Борисов със сигурност ще прехвърля вината за предстоящите провали само върху ПП. И как те пък него да прецакат.

Трето, Кирил Петков доверително съобщава, че ръководителите на тайните служби ще му бъдат „съгласувани“ от „посолствата“. Пита се, тъй като тези служби се намират в дебелата сянка на държавната тайна, как търговеца на хранителни добавки Киро е подбрал главните кадри, които да оглавят и водят разузнаването и контраразнуването? Ами никак – имената и егенетата ще му бъдат подадени от американското посолство, а той ще ги „съгласува“, изричайки „Да, слушам и изпълнявам“.

Вместо недоумение и протести, тази декларация и това самопризнание за пълната зависимост на ПП, ДБ, ГЕРБ и целия ни 34-годишен елит от чужди сили, се приема топло и с облекчение от избраниците на „партията“ ПП.

Трето, на Мария Габриел ще бъде дадено да бъде премиер само за едно кръгче, и то с министри на ПП, (т.е. колкото да впише сиви-то си, че е заемала престижен пост). Не върви да й откажат, щото чрез влиятелните си съпруг и свекър си е уредила няколко директни обаждания-ходатайства от „Урсула“ и Мишел (шеф на загадката, наречена „Съвет на Европа“). Значи Габриел не си измисляла, а наистина има връзки и познанства по върховете. Освен това се обяснява, че пред перспективата да остане на сухо, – нито премиер, нито комисар (понеже избързала и си напуснала поста), – тя „почти се е просълзила“. Затова ще бъде много сърдита и ще пише критични сигнали за Киро и шайката му до ЕК. (Интересно, че от Ева Майдел не чуваме нищо. Тя също сключи брак).

Четвърто, Киро, Асен и останалите от новото поколение американски агенти на влияние у нас много обичат думата ЛИВЪРИДЖ (от записа). Нека обясня: Това е термин из областта на финансовата спекула, производен от думата „лост“ (lever). Имаш вътрешна информация, че на борсата дадена стока скоро ще поскъпне. Но нямаш достатъчно пари, за да купиш от нея докато е евтина и да я препродадеш с печалба, когато тя поскъпне. Затова използваш малкото средства, които имаш, като залог, за да вземеш заем за кратко време. След което повтаряш цикъла. Т.е. залагаш и заема, който току-що си изтеглил, за да обезпечиш с него нов, още по-голям заем. И продължаваш схемата, дотогава ,докато се намират познати на познати, склонни да те кредитират. Парите ти вече са нараснали десетки и стотици пъти като снежна топка. Която може бързо да се разтопи и да те остави да плащаш солени и даже непосилни лихви. Но не се бавиш, купуваш голям обем от въпросната стока. След няколко часа тя поскъпва и я продаваш по новата цена. С получената сума се разплащаш за всички заеми в обратна последователност. И пак оставаш със значително по-голяма печалба, отколкото ако играеше само със мизерното количество собствени пари. Т.е. печелиш с ресурса на другите, защото те са абдали, а Иванчо е отличник.

Тоест – какъв е Кирчовия случай: Отива чевръст Киро във въздесъщото „посолство“ като у дома си, понеже отдавна им е в НПО-структурите… и ги убеждава, че няма по-голям българофоб и продажник от него. Сетне ги информира, че има план как да вземе властта в страната и да им я хвърли в краката. От тях се иска само да го набутат в някво ала-бала през президента. После схемата се задейства: Постът в служебното правителство на Радев ти дава достъп до медиите. Използваш естествено появилия ти се мимолетен рейтинг (напомпан от престоя ти във властта и цялата държавна машина, която вече работи за теб) за да събереш партия по обява в социалните мрежи. Западните посолства и медиите ти помагат с това, че въпреки твоята нелепост, те взимат насериозно и загряват въздуха в балона ти. Поради общата всенародна апатия получаваш гласове, колкото ГЕРБ, че и малко отгоре. Коалираш се с непознати, от които най-малобройната група е единствената, която си има хал хабер за какво изобщо става дума в държавата. Много бързо правиш неща, които ядосват част от обществото – с което по законите на поляризацията ставаш любимец на другата част. За останалото се сещате.

Важното е, че топката расте, кредитът се увеличава, но и срокът му се скъсява. Ако депутатските места не се инвестират в правителство, а централната власт – в общинска, тя скоро ще се превърне в една студена локва, а в нея Макс и Мориц от Харвард – седнали по средата. Както преди това стана с ИТН, Изправи се, мутри… и пр.

И понеже кредитът на народно доверие и мимолетния рейтинг на агент Кирчо вече се топят с бърза скорост, се налага бързо страната ни  да бъде прехвърлена на откровено и с нищо неприкрито вече външно управление. Това е играта на Киро&Асен и на едни държави, които разбъркват огъня на войната с източноевропейски ръжен, за да не си опарят ръцете.

Автор: Доброжелател на българския народ

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

6 коментара

  1. Абсолютно вярно и точно. Има ли разлика между канадеца от Тиквата? И двамата са еднакво прости и елементарни шмекери със огромно самочувсвие подгрявано от светкавично бързо изстрелване до върха и последващи опити за задържане там при очевидна неадекватност и нескопосани ходове на власт. За много кратко време и двамата показаха отчаян недостиг на държавническо поведение и ръководни умения и се впуснаха в прахоснически идеи за наситено с корупция пътно строителство и жилищно саниране при единия и безцелно кредитно угробване на държавата при другия. И накрая след потоп от плювки и подигравки тези почти еднояйчни близнаци откриха че били братя и че с помощта на чичо им Сам ще си запазят доходното живуркане като го слушкат.

  2. София е известна със своите кестени, които имат яки клони. Тези дървета плачат за украса. Без тази украса, няма спасение за майка България. Без страх от отговорност за определени действия, няма отговорност в тези дейстивия.

  3. ДОБРЕ ДЕ, СЛЕД ВСИЧКО КОЕТО СЕ СЛУЧИ ПОСЛЕДНИТЕ НЯКОЛКО ДНИ, КЪДЕ Е НАРОДЪТ!?! НЕГОВО БЕЛИЧЕСТВО БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД, КАКВО ЩЕ „КАЖЕ“, ПО ВЪПРОСът!?!

  4. Откак гръмна бомбата на Руди Гела проследих всички възможни ТВ-предаванияза за да чуя коментарите на поканените гости. Очаквах да има засилена критичност към отблъскващата откровеност на записаните негодяи, но се нагледах и наслушах на смекчени оправдания за политическа неопитност, придържане към евроатлантизъм и куп кухи клишета. Всички водещи се бяха постарали да няма нито един политик или симпатизант на БСП или Възраждане. Това говори за тотален контрол върху електронните медии, които изглежда по заповед са заставени от „посолството“ да омаловажат грандиозния скандал каквото и да им коства това. Даже най-грубо и безцеремонно са подменили лидера на Възраждане минути преди интервюто му с далеч неравностойната му долна пачавра на канадеца. Кой има интерес от такова прибързано, та чак нелепо замазване на скандала? Преди всичко окаляните съзаклятници в заговора за сглобяване на невъзможен кабинет и най-вече западните режисьори на гротеската, паникьосани че всичко отива по дяволите. А това включва реалната опасност от провал на ПП на следващите избори, завличане заедно с тях и на приетата за оцеляване шепичка на ДБ, срив на ГЕРБ като първа сила и ако Гешев успее да оцелее и вкара Тиквата в затвора – рухване на ГЕРБ, хаос страната и разпад на постигнатото за 30г. краварското влияние върху властта.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *