ЕС ЗАБИ СИЛЕН ШАМАР НА БОРИСОВ! Ще Изгонят ли България от Европейския съюз! Виж Тук:

Преди няколко дни австрийският канцлер Себастиан Курц заяви категорично, че парите от Еврофондовете, които ЕС дава на България и страните от Източна Европа, трябва да бъдат спрени. Заради основателни съмнения, че тези пари не отиват по предназначение, а потъват в джобовете на местните олигарси.

И без това Брекзит вече предизвика финансов колапс в Евросъюза. Огромна дупка от 12-13 млрд. евро годишно зее в бюджета на Брюксел заради спрените вноски от Обединеното кралство.

Нещо повече: Себастиан Курц, цитиран от dir.bg яростно се противопоставя на лансираната от Еврокомисията възможност да се увеличат годишните вноски на всички държави – членки на съюза, за да се компенсира финансовата пропаст, която заплашва да погълне целия ЕС.

Той посочи, че ако се увеличат вноските в бюджета на ЕС, огромната част от новата финансова тежест ще падне върху плещите на страните от Западна Европа, чиито икономики отдавна не са в най-блестящото си състояние заради голямата финансова криза от преди 8 години, безсмислените санкции срещу Русия и мигрантското нашествие в западните държави.

На практика има само два варианта да се излезе от финансовата криза, предизвикана от Брекзит, посочва той. Или да се увеличат вноските на страните – членки, или да се спрат еврофондовете на държавите от Източна Европа. В това число и на България. За Западните Балкани пък изобщо да не говорим. За тях ще има само сладки обещания. И нищо в наличност.

Ето защо австрийският канцлер отсега заявява категоричната позиция на западните държави, че те не могат и не искат да продължат да носят на гърба си крадливите „елити“ на източно-европейските страни.  Холандският премиер Марк Рюте твърдо го подкрепя.

Защото и двамата са наясно, че огромната част от средствата, които Брюксел взема от техните данъкоплатци и насочва към Източна Европа, в това число и към България, не отиват на правилното място. Милиардите се стопяват още щом влязат в страните от Изтока. И до хората, които наистина се нуждаят от тях, не достига почти нищо.

В момента се превеждат много пари на Източна Европа, заяви в прав текст Себастиан Курц пред в. „Стандарт“, цитиран от dir.bg. И въпросът от части е дали парите, които Европейската банка отпуска на страните от Източна Европа, в това число и на България, отиват на правилното място?

По този деликатен начин Курц посочва, че парите от Еврофондовете не се разходват по предназначение, а потъват в дълбоки портфейли като в бездънна яма.

Себастиан Курц

Ето защо двамата държавни ръководители на Австрия и Холандия са категорични, че няма повече да дават пари, за да пълнят джобовете на източните олигарси.

За сравнение ние от екипа на Skandalno.net ще посочим, че само за последните 3 месеца на 2017 г. в България са се появили 86 нови милионери. А богатството на старите бг. олигарси се е увеличило двойно. В същото време от 45 млрд. общи спестявания на българските граждани, 23 млрд. са заеми, които някой трябва да връща. С други думи богатите забогатяват още повече, а бедните обедняват катастрофално.

Така България се оказва една от държавите, в които най-много се краде от еврофондовете. Поради тази причина Австрия, Холандия, Германия и Франция не искат повече да финансират българските феодали. И преди две години обявиха, че през тази, 2018 г., еврофондовете за Източна Европа ще спрат.

Затова и австрийският канцлер Себастиан Курц се обяви за преструктуриране на бюджета на ЕС за 2018 г. и категорично спиране на еврофондовете за страните-членки от Изтока.

Това е огромен шамар за правителството на Борисов и неговата политика по харчене на парите, които ЕЦБ предоставя за реализиране на определени проекти.

В Западна Европа също са наясно с това, което ние в България знаем отдавна: От Еврофондовете се краде. И то като за последно. А правителството не си и мърда пръста, за да преустанови тези кражби. Затова и само година след като се направи някоя прехвалена магистрала и фанфарите по нейното откриване заглъхнат, се появяват огромни дупки, пътят става на вълни и всичко трябва да се кърпи от начало.

Ясно е, че България се крепи в ЕС само на базата на някакви политически решения. Но натискът на западните страни да се преустанови дондуренето на крадливите „елити“ от България и от Изтока, става все по-силен. И в един прекрасен ден самият Брюксел ще ни изхвърли. Защото по всичко личи, че нашият елит ще се натиска до последно в ЕС, облизвайки се за поредната си дажба от еврофондовете. Skandalno.net 

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

13 коментара

  1. Никога няма да ни направят тази услуга да ни изгонят от ЕС – стискат ни за мадурите със всичка сила, защото знаят, че ние и без това гледаме към Русия… никоа не сме искали да се отделяме от нея :D

    Недейте да плашите, белите ни роби в чужбина ;)))

  2. НЕ МИ СЕ ИСКА ДА ГО ПРИЗНАЯ,НО КУРТЦ Е ПРАВ.НАЙ ВАЖНО ЗА ГЕРБ Е ДА УСВОЯВАТ ЕВРОФОНДОВИТЕ.

  3. Да бъдем изхвърлени от ЕС и отново да станем колония на Русия, са комунистическите мокри сънища.
    Що се отнася до краденето на европейски средства, нека онези, които днес са най-гласовити си припомнят 2008 г., когато в края на мандата на Тройната коалиция, БСП и компания си гласуваха БЕЗПРЕЦЕДЕНТНИЯ ПО СВОЯТА НАГЛОСТ закон за амнистията, оправдаваш всички кораби на европейски средства тогава и забраняващ каквото и да е разследване и съдебно преследване на крадците.

  4. На някой това много му се иска да стане!Само че не мисли с главата си а с някой друг орган , управляван от Масква!Харесващите този пасквил , да кажат само , какво ще стане като спре това финансиране,

  5. Аз пък мисля, че е точно обратното. Ако ЕС не иска да подържа крадците и мошениците в правителството на България, те отдавна щяха да се отърват от тях и да сложат такива които ще се подчиняват на законите. А, що се отнася до фондовете, нищо нямаше да им струва да сложат техни хора да ги разпределят както трябва. Но, дори и това нищо нямаше да помогне. Те не трябваше да допускат, фабриките построени по времето на социализма, да бъдат изкупени от крадците за по 2-3 лева и да бъдат продадени за старо желязо. Явно е, че правителствата на ЕС правят това което им се разрешава. А на техните господари, които се събират всяка година, да решават световните проблеми, положението в България и на подобните на нея страни, въобще не ги интересува. Всъщност тяхната цел е земята да се обезлюди и това което става в България е част от техните планове. А, пък допускането на емигранти от арабските страни както в България така и в ЕС има същата цел. Сблъсък между отделните нации, бунтове и убийства. Ако пък спрат фондовете на България, от това няма да пострадат крадците които вече са милионери. Най-много да пострада бедното население, което и без това е пред прага на изчезването. А, това което сега става в Европа и Америка, е това което Маркс е предсказал. Това е капитализма в последната си фаза. Сега е момента за Революцията. За съжаление това не може да стане. Русия и Китай, които са в началната фаза на капитализма ще му удължат живота, ако разбира се 3-та Световна Война не прерасне в атомна.

  6. някои БОЛНИ МОЗЪЦИ още сънуват Маркс.
    Ходете в Сев.Корея или Куба – само те останаха комунистически. Всички други, вкл.Русия и Китай са капиралистически. справка брой милионери и милиардери. Комунизмът май не разрешаваше такива неща.

  7. Един 78-годишен до недораслият 63-годишен.
    Това което комунизмът не разрешаваше е именно това: Тези някои с БОЛНИТЕ МОЗЪЦИ да си мечтаят, крадци и мошеници да стават милионери и милиардери а трудолюбивият честен и почтен народ да умира от глад. Но комунизмът загуби точно от тези крадци и мошеници които се бяха наместили в правителството, подпомогнати от БОЛНИТЕ МОЗЪЦИ. Те са които свалиха Комунизма, подариха „свободата и демокрациата“ на подлъгания от БОЛНИТЕ МОЗЪЦИ народ. Възможно ли е здравомислещ човек да оправдава крадци и мошеници които разсипаха из основи държава, която според Американската преса от онова време по образование на населението е била на едно
    от първите места в света, а по производство на глава от населението пред Гърция и Турция?

  8. Аз поне в писането не си позволявам да обиждам. Това е характерно за комунистите. Те като нямат аргументи – обиждат. Ако това все още не е достатъчно – започват да бият. И накрая ако се чувстват съвсем безсилни пред аргументите – просто убиват. Справка: ГУЛАГ, Белене, т.нар.народен съд , мазетата на комунистическата ДС.
    А по образование -данните ти просто не са верни. Има един много лесен измерител на научността на един народ – цитиране на научните трудове от други учени. Е, сега са много повече от едно време.
    А ако има съдебна власт на място, мошениците и крадците просто ще са в затвора. Но по комунистическо време специалността „право“ можеше да се следва само с разрешение от окръжен комитет на БКП. Затова там попадаха само „верни“ другарчета. И резултатите са налице сега, със съдебната ни система. А това може да се провери в кандидат-студентските справочници от онова време. Там не присъстваха специалностите: журналистика, право, международни отношения. Те бяха само за децата на другарите, и най-верните другари.
    А според един световен автор, да не го споменавам, че е вече покойник, „Комунизмът е идеалната държавна организация, но за социалните насекоми: мравки и пчели“. А за Гърция – 1939г. сме имали 3 пъти по-голям брутен продукт на глава от населението. През 1989г равносметката е: имаме 8 (осем) пъти по-малък БВП.

    • До един 63-годишен

      Ха-ха-ха, 63-годишен, много си прост. Бахти волната интерпретация на цифри и факти дето правиш. Всъщност си на не повече от 22 години и си тролче от „Америка за България“. Личи ти по стила и по начина, по който водиш спор – с малоумни клиширани опорни точки и без да се вслушваш в аргументите на опонента. А ако нямаш готов отговор на опонента, агресивно го наричаш „комунист“, след което нагло изцепваш като факт или цифра първата простотия, която ти мине през глупавата чотура. И ний ги назнайваме вашите пропагандни американски трикове, кво си мислиш?! Така или иначе, разкрит си – Ти си платен трол!!! Хайде сега сменяй си никнейма и пак заповядай да пишеш в този форум.

  9. един 63-годишен
    Отговор
    15.02.2018 в 13:33
    някои БОЛНИ МОЗЪЦИ още сънуват Маркс.
    Това е цитат от 63 годишният, който не си позволявал да обижда понеже не бил комунист. Аз не съм комунист. Аз напуснах България 68 г за да видя за пръв път в живота си бездомни хора и то в най-богатата страна. Сега предполагам 63 годишният се наслаждава от гледката на бездомни изпълнили България. Как ще обича комунизма този 63 годишен, когато при комунизма имаше жилища за всички българи. Естествено имаше и Белене за такива като него, които искаха едни да тънат в разкош, а други да умират от глад, както е сега при „свободата и демокрацията“ която ни прави приятели с нашите покровители от ЕС.

  10. Хайде, научете поне правописа.

    после ще дойде и възможността (евентуално) за стилно изразяване.
    Комунистическото мислене е манталитет, а не партийна принадлежност. Прочетете си писанията, за да си коригирате правописни и стилни грешки. И както казах, на комунистическия манталитет като не му достигат аргументи:
    1. обижда
    2. Бие.
    3. Убива.
    (Някой етап може да бъде пропуснат).

  11. Представете си че стане у нас невероятното: Бойко пада от власт. Ще има съд и, макар и за разстрел, ще го приберат на топло. Най яростните му сега привърженици от породата ПКП, Цачева-Сачива, Цвъки, Тома Биков, партизанската внучка Павлова, Фидосоаа, Инджев, Коритаров, А.Тодоров и прочая сволоч ще започнат да го хулят и ще дават показания срещу вожда си. Ще го вкарат в затвора, дано за дълго. Ще мине време, пак ще се появят, наричащи себе си „интелекнуалци“, които ще говорят за Народния съд, Белене, ДС, цвета на нацията… и как несправедливо „вожда“ бе натикан в затвора.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *