Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Експерт: Вдигат цената на тока, за да могат да крадат!

Ако статията ви хареса, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

токБившият член на ДКЕВР Еленко Божков, който беше изгонен от комисията, за да бъдат назначени удобни хора заяви, че  всичко, което се прави в момента и заплашителното увеличение на цената на тока е, за да могат да се узаконят и увеличат кражбите.

Според него искането на дружествата за 18 процентно  поскъпване на електричеството  се основаваа на няколко причини.  Особено хлъзгава и удобна за разтягане е  и формирането на „технологичните разходи“. Тъй като досега  няма методика за тяхното точно изчисление, и никой няма изгода да се състави такава,  дружествата пресмятат автоматично разликата между цената на НЕК и това, което те са продали. Така в сумата веднага  влизат  кражбите по трасето  и неплатените сметки от някои наши известни групи съграждани.

Съответно на ЕРП-тата не им пука, че в някоя махала не си плащат тока, защото могат да си изкарат сумата от 18-процентното увеличение. Тоест всички съвестни платци ще плащат и заради крадците, а от дружествата няма да си мърдат и пръста да издирват кой си е платил сметката и кой не и ще бъдат добрички към циганите.

Вторият капан, в който системата ни е попаднала е, че при първоначалното подписване на договорите България се е съгласила да им даде 15% за технологични разходи, въпреки че  в останалите страни  от ЕС те са 7-8%. В преговорите тогава участвала и сегашната шефка на ДКЕВР.

Ние с много труд и преговори  успяхме да намалим този процент на 8, но сега дружествата пак настояват той да стане  10%.  И възниква въпросът  дали новите назначения в ДКЕВР не са направени точно  в изгода на тези ЕРП-тата  и ще бъде ли удовлетворено искането им, твърди Божков.

Ние открихме много нарушения и  съставихме  над 400 акта, а глобите са  за  20 млн. лв. Сега обаче не е ясно какво ще стане с тези актове и дали няма да бъдат покрити, заяви Божков.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *