Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

„Евростат“ ни блъсна на дъното: Българите са Най-Мизерните потребители на стоки и услуги в ЕС! Те ли ни бутнаха, или сами паднахме! Виж Тук:

България е страната, чиито граждани отчитат  най-ниското потребление на стоки и услуги в целия Европейски съюз.

Това показват последните данни на Евростат. Статистическата служба е направила измерване на индивидуалното потребление и материалното благосъстояние на домакинствата в различните държави.

Данните за цъфтящата според ГЕРБ 2015 г. показват, че ние, българите сме се сринали до нивото на най-ниска покупателната способност (53%), докато най-висока от европейските държави е тази на Люксембург (137%).

На дъното сме и по друг показател – брутният вътрешен продукт на глава от населението у нас, съпоставен в стандарти на покупателната способност, е 47 % – отново най-ниският сред държавите членки на ЕС, а най-висок е процентът пак в Люксембург – 264%.

Спонсорираните от ГЕРБ проправителствени медии моментално отговориха на новината с бясното заглавие: „Евростат“ ни натика на дъното на нова класация!“ И горките статистици излизат виновни за дереджето българско. Те, видите ли, ни „натикват“ на дъното. Ние цъфтим и връзваме, но лошите евро-чичковци и лелки от статистиката ни тикат ли тикат надолу и мачкат крехкото ни национално самочувствие.

Не, „Евростат“, колеги. Ние сме се навряли там, където и слънце не огрява, а на границата ни пише с огромни букви: „Надежда всяка тука оставете!“

Ние сме си виновни, че търпим лъжи и обещания и чакаме Спасителя, който така и не се мярка на хоризонта. Само сегиз-тогиз в политиката ни се появява по някой лъже-месия като Царя, като банкянския хитрец…

И все се надяваме да ни оправят. И те ни „оправят“ един след друг, само че от грешната посока.

Ние персонално и групово носим вината, че избираме един след друг все по-големи мафиоти и продажници, които под благовидния предлог, че ни управляват, ни завират все по-дълбоко в следдесетоноемврийската кал.

Един управник разказва играта на селското стопанство, ликвидира го, връща земята, раздробява я на парчета и я превръща в пустиня. Ние викаме ура и ставаме горди собственици на няколко декара камънаци и троскот, както и на една четвърт от отдавна умряла от глад крава.

Втори продава на безценица цялата ни икономика с всички работещи предприятия… и слага само 10 % от така или иначе мизерната сума – в хазната, а останалите 90 % – в джоба си. Ние вдигаме по някоя плаха стачка, после хукваме да мием задници и да сменяме памперси в чужбина, защото… о, чудо, в България работа нямало. Ами, как да има?!

Един ни оправя за 800 дни, но оправя всъщност само собствените си имоти! И духва, а ние не му търсим даже сметка.

Сега пък Рамбо, Супермен и Скалата, а отскоро широко известен с прякорите си Тиквата и Бай Х*й от осем години ни лъже безсрамно и нагло, че крачим към светлото евроатлантическо бъдеще. А се оказва, че през цялото време сме се спускали все по-надълбоко в отходната яма на съюза. Че даже сме стигнали вече и дъното й.

Огромна безработица, жалки пенсии, минимална работна заплата от 200 евро. И изведнъж стана ясно, че в другите държави и просяците, и социално слабите са по-богати от нас!

За каква покупателна способност ни говорят на нас, българите, евро-статистиците, като част от хората у нас ровят в казаните, защото там е безплатно. А други са се затворили на село, сами си произвеждат храната и заменят яйца и мляко за бензин и дрехи, също като през феодализма?

Българите не си купували нова техника, коли и смартфони, както това правели в другите държави от ЕС!, дивят се авторите на изследването. Каква техника, бе господа, като то пари за хляб няма!

Свикнахме да сме на дъното. Като най-неграмотната, най-бедната, най-безработната, най-гладната и най нещастната нация! Все данни от класацията на „Евростат“.

И ако догодина иначе авторитетните социолози от тази агенция ни определят като най-овчедушния, най-мазохистичен и най-тъп народ ва планетата, значи на изборите през април пак сме гласували за ГЕРБ! Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за „Евростат“ ни блъсна на дъното: Българите са Най-Мизерните потребители на стоки и услуги в ЕС! Те ли ни бутнаха, или сами паднахме! Виж Тук:

  1. Джули Отговор

    15.12.2016 в 18:26

    Нас нема що да ни блъскат, сами се хвърляме в дупката

  2. Киров Отговор

    16.12.2016 в 9:11

    Изходът е президентска република!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *