Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Документи: Още от 2014 г. САЩ са финансирали дейности за дестабилизация на Източна Украйна

На територията на Луганската народна република (ЛНР) специалните сили на Росгвардия са открили доказателства за системната работа на международни структури на САЩ за дестабилизиране на политическата ситуация в подконтролните на Киев части от проруски настроената Източна Украйна в периода от 2014 до 2022 г. Намерените документи уличават конкретно Американската агенция за международно развитие (USAID).

Уличаващите документи, попаднали в ръцете на войници от специалните сили, съдържат подробни инструкции за организиране на работата по дискредитиране на Руската федерация в очите на местното руско и проруско население. Тези дейности включвали разпространението на различни публикации, които изопачават реалната картина на случващото се в Украйна и целенасочено представят Русия като страна агресор.

Ръководителите на местните администрации в окупираните от ВСУ части на Донбас, както и в Запорожие, Харков, Николаев и Одеса използвали наръчници и ръководства, редактирани от представители на Американската агенция за международно развитие (USAID) и финансирани от тази организация. Учебните наръчници за курсовете за повишаване на квалификацията на ръководителите на местната администрация неизменно включват раздели за децентрализацията в Украйна. Ценностите на ЛГБТ общността били популяризирани в работата с младите хора под прикритието на равенството между половете. Дейността на Американската агенция за международно развитие (USAID) в ЛНР, на чиято територия са намерени документите, беше потвърдена и от местната администрация.

Преобладаващата част от откритите ръководства ясно показват системно и целенасочено подбуждане на междуетническа омраза и раздор с и спрямо Руската федерация. Материалите, открити от руската гвардия, са предадени на компетентните органи.

Припомняме, че преди 2 месеца по време на дежурства и бойни мисии, руската гвардейска служба откри множества документални доказателства за подмолната работа на наблюдателите – посредници на ОССЕ в интерес на украинските специални служби.

ВИЖ ВИДЕОТО:

За справка:

Агенцията на Съединените щати за международно развитие (USAID) е създадена към правителството на САЩ през 1961 г. по инициатива на Джон Ф. Кенеди. Официално Агенцията предоставя „спешна хуманитарна помощ и е съдействала за предотвратяване на конфликти в повече от сто страни по света“. USAID е част от федералното правителство на САЩ.

През 2019 г. USAID публикува антируска програма „Противодействие на злонамереното влияние на Кремъл“. Официално финансирането за тази програма се отпуска за „противодействие на дезинформацията“ в медийното пространство, както и за „подпомагане на близките и далечни съседи на Русия, целящо да намали тяхната енергийна и икономическа зависимост от Москва“. Всъщност програмата е насочена към борба с руските медии, които излъчват за чуждестранна аудитория, и по-специално за неутрализиране на RT и Sputnik.

Източник: rosguard.gov.ru

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Документи: Още от 2014 г. САЩ са финансирали дейности за дестабилизация на Източна Украйна

  1. Анонимен Отговор

    17.02.2023 в 0:12

    ФАШИСТИ ОТ ЦЕЛИЯ СВЯТ Н И К О Г А НЯМА ДА УСПЕЕТЕ ДА ПОСТАВИТЕ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА РУСИЯ НА КОЛЕНЕ ПОВЕЧЕ ОТ ДВЕ ТРЕТИ ОТ ЧОВЕЧЕСТВОТО НА СВЕТА Е С БРАТСКА ВЕЛИКА РУСИЯ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *