Доказа се: Ето кой е виновен за Катастрофата край Своге! Истината ще ви РАЗТЪРСИ:

Трагедията от Своге! Нямаше как да не се случи, а и тепърва ще зачестяват подобни инциденти на една територия със затихващи функции каквато е България през 2018 г. Ужасното е, че траурът в памет на жертвите на кървавата катастрофа бе използван от властта на ГЕРБ като маскировъчно було, под което смете чудовищните проблеми, абсурди и безумия на своето жалко, крадливо и колониално управление. Тост- всички онези престъпления на ГЕРБ срещу българския народ!

ГЕРБ са имунизирани срещу критика и отговорност, а електоратът е доведен до едно особено състояние на морална и мисловна безтегловност. Блокирана му е втората контролна система и по тази причина в България вече абсолютно всяко престъпление и възможно, допустимо и простимо. А „лошият човешки материал“ от свръхциничното определение на псевдо-премиера Борисов се оказа прекрасен за властта му със своето овчедушие, търпение и робско примирение.

Последната (засега) трагедия от Своге настъпи като трагичен апогей на една верижна поредица от скандали и провали – криминалната „чума“ по животните, Търговския регистър, фалита на застрахователя „Олимпик“, традиционния летен скок на цените на тока, парното, водата, историята с Гинка и ЧЕЗ, бягствата на затворници, убийци и рецидивисти, корупционните ремонти върху ремонтите в цялата страна и т.н. и т.н. За следващия път оставям отворената рана с „бежанците“, които Меркел покани, а сега иска да ги ни ги прати, за да закрие България предсрочно.

Да се върнем обаче на кошмара край Своге. Дълго се колебах дали да пиша по тази тема, но грандиозното нахалство на ГЕРБ, обявили, че поемат разходите по погребенията на жертвите, изтри всякакви съображения и скрупули. Защото под ботуша на Борисов и под натиска на ГЕРБ и стоящото зад тях ЦРУ, българския народ вече няма накъде да отстъпва. Освен в пропастта зад „картонената“ мантинела-убиец!!!

Системата „ГЕРБ“ занули държавата и заличи от главите на хората понятия като ред, закон, разум, отговорност и справедливост. А инцидентът край Своге е само върхът на айсберга, надупчил българския „Титаник“ като швейцарско сирене. Не е необходимо да се преповтарят до втръсване професионалните мнения и експертизи на специалистите по пътно строителство, транспорт и автомобилна безопасност, анализиращи предпоставките за месомелачката в Искърското дефиле. И преди, и след инцидента картината е все същата: безхаберие, шуро-баджанащина, корпоративна и партийно-гербаджийска корупция, нагласени обществени поръчки с белязани карти и нулев контрол, гарнирани с дебел медиен чадър.

Трагедията с автобуса можеше и да не се случи, но събирателните фактори и обстоятелства в нейната основа са константни. Десетилетието на ГЕРБ окончателно разгради българската държавност, социалност и нормалност и превърна нацията в сбирщина от полирани организми без грам критично мислене. И точно по тази причина и апокалипсисът от Своге ще мине и ще замине по реда си. Така както се случи с предшестващите трагедии, после с „чумата“, фалиралия застраховател, ЧЕЗ, Търговския регистър, „калинките“, „Кумгейт“, „Суджуците“, КЕВР, „Софийска вода“… И така до второ пришествие.

Просто и ясно – държавата не работи като върховна, национална и социална организация, а се е превърнала в мафиотска структура под чадъра на САЩ за облагодетелстване на самите САЩ и колониалната им администрация на територията – ГЕРБ. Сбирщината ГЕРБ- която се крепи цяла единствено на база лапането на милиони от еврофондове и обществени поръчки.

Катастрофата край Своге! Кой и как одобри ремонта и пусна в експлоатация пътя – убиец?! Нали не се съмнявате, че комисионната в тази схема варира от 30 до 50 % за притежателя на парафа и печата. Е, как при това положение да съществува ефективен контрол за асфалта, мантинелите, виражите, виадуктите, тунелите, скатовете, склоновете и т.н.?

Наистина, много стана и вече не се търпи. От 10 години на обществения и медиен хоризонт грее едно „Слънце“ (Б. Борисов) и тази феодална жега изпепелява и последните остатъци от колективен разум на българското население. Образът на феодалния владетел е добре напомпан от американските служби и щедро-платено рекламиран вече 10 години, така че идеята за „Спасителят Бойко“ да зомбира и изглади всяка мозъчна гънка на всеки българин. И затова бедите ни няма да свършат в пропастта край Своге. Цялата държава, цялото ни общество са обхванати от странна мисловна летаргия, нещо като колективен ступор, разбирай- вцепенение – предмет на психоанализата.

И как иначе след като от десетилетие от сутрин до вечер ни се натрапва, че ГЕРБ е Космосът на „демокрацията“ и „цивилизацията“, че няма и не може да има алтернатива. Че Партията ГЕРБ е права дори когато съгреши?! Тази класическа болшевишка догма бе успешно внушена на стадото пред телевизорите, подсладена и овкусена с обилни евро-атлантически отровни подправки от менюто с магистрали и зали, почивки в Гърция през дългите уикенди, отпуснати от властта, две кила месо за пенсионерите и т.н. И естествено с Евро-председателството, дошло и отишло без абсолютно никакво значение за „лошия човешки материал“, освен може би информацията за лукса в кулоарите на заседанията, тоалетите и чантите на придворните дами Павлова, Захариева и Ангелкова…

Няма защо да се правим на паднали от небето. Контрол не вирее при монопола на ГЕРБ и точно поради тази причина върху главите ни се стоварват беда след беда. Как да бъде нормален и безопасен пътят край Своге след като „обществената“ поръчка предварително е пробита от корупционна, партийно-гербаджийско-корпоративна схема за „наши хора“, за която през последните дни неведнъж се изказаха специалисти в бранша? Прочетете мненията на експертите и ще се хванете за главите! С просто око се вижда, че са присвоени пари за сметка на технологични живото-спосяващи стандарти. Естествено заради по-висока норма на печалбата- се е наложило редуциране на разходите по безопасността на пътя. Защо обаче просветлението настъпва винаги след крушението, когато жертвите няма да се върнат в своите домове?

Да, това е националната ни съдба в момента. Каквото и да се случва, платените апологети на ГЕРБ – от политолози, синдикалисти и социолози… до медии, тролове и друга платена паплач… на секундата включват дежурния рефрен: Няма алтернатива, кой да дойде, тези крадат, ама правят нещо!

Всеки мислещ човек у нас отлично знае какво е това фамозно нещо – от кошмарните летни ремонти върху ремонтите в големите градове и несъществуващата „чума“ по животните в Странджа… до фалшивата кървава асфалтова настилка край Своге. И ако баналното източване на пари от ремонтите в големите градове не е новина, то криминалната схема за присвояване на евро-фондове чрез виртуални „умрели животни“  по сиво счетоводство предстои да бъде разнищена. Или разчистват югоизточният ъгъл на България – Странджа за заселване на мигранти по заповед от Брюксел и Берлин, или прикриват грандиозни далавери на клиентелата на властта, лапаща кеш от въздуха!

Да, оказахме се крепостни селяни при демокрацията, защото сме глупави и страхливи. През 2009 г. се вторачихме в иконата на новия Бащица Борисов, изрисувана от кукловодите от ЦРУ едно към едно с образа на селянина от Правец. И така постепенно заживяхме с нагласата, че каквато и мерзост, каквато и канска несправедливост, каквото и унищожение на нацията ни да се случват, те са цивилизационни, евро-атлантически, правилни, предначертани, неотвратими и поносими. До такава степен, че границата на обществената търпимост към безчинствата на новия башибозук ГЕРБ, се издигна толкова високо, че просто изчезна в небитието. Българинът бе зомбиран да забрави за друга власт.

И така ден след ден ни стоварват какво ли не – понякога комично, друг път трагично… А ние псуваме на салатка и ракийка и под юргана… Но на финала на битовия катарзис си казваме: „Няма кой друг да дойде!“.Вероятно заради фиксацията в Брюксел, където плащаме повече, отколкото получаваме обратно!

Ето я психологическата диагноза на нацията, стъпила със затворени очи върху магистрала „ГЕРБ“, която свършва в пропастта край Своге. Нима не е ясно, че новият култ към личността на една Мутра (Бойко Борисов) ликвидира и държавата, и гражданското общество и обществения разум?

Бойко Борисов е върха на мафиотската пирамида, зад която се спотайва ужасяващ бардак, а безкритичното обожествяване на Псевдо-Генерала създава универсална индулгенция за негодниците, некадърниците и престъпниците под него. Точно това е драмата на днешна България. Очевидно е, че със спускането във властта да ни управлява една полуграмотна, алчна и безчовечна Мутра, някой ни намери цаката. И сега ни гледа сеира! Skandalno.net

Автор: Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

4 коментара

  1. Г-н Благов, електоратът не е доведен до особеното състояние на морална и мисловна безтегловност! Той перманентно е в състоянието на уфсъ за стригане, която може само да изблее, преди да и теглят ножа. По друг начин не може да се обясни тройното настъпване на една и съща мотика…

  2. Г-н Благов, материалът щеше да е чудесен, ако не беше думата „болшевишка“. Абсурдно е да сравнявате болшевизма с мафията, която ни управлява сега! И моля Ви се, ние, българите пред телевизорите, не сме стадо! Това, че все още нямаме достоен лидер, който да ни поведе, не означава овчедушие! Наясно сме, че всички са окаляни до шията, а ГЕРБ са върховното, богато зло. Вероятно знаете, че това, което не може да се купи с пари, се купува с много пари? И ето, че отново се върнахме при мафията. Ужас, майчице Българийо!

  3. Не само пътят край Своге е път УБИЕЦ..Магистрала „Тракия “ е кошмарна и след ремонта! Дясното платно разбива коли, нерви,бъбреци.Друсането е нон стоп и всеки се стреми да се движи в лявото платно,включително тежкотоварни превози,ноо налитат бързодвижещите се коли и джипове..кошмар е ..изпитание на нерви и майстойрък да оцелееш, 200 км.!.. А и футболистите от Павликени си отидоха ей тъй, от безхаберието на управниците!…

  4. Всичко е много точно и образно формулирано, само че, както казва и повтаря проф. Иво Христов, на нас винаги някой друг ни е виновен, ние сме невинни. Истината е, че това „управление“ се хареса на твърде много хора.Всички почти изпадаха в овчи възторг пред примитивизма и простащината на Бойчето, от бабите на село, през цялото духовенство, което прие, че Бойко е най-набожният премиер, та се стигне до всички, на които се позволи да крадат и да богатеят. Това стана обществена проказа, която е истинско духовно срутване, неличимо с години при най-добро желание. А както виждаме, стремежът за снимка с Херо Мустафа стана новият шлагер на нашите политици, което е повече от ясно, че вече сме трайно в капана и на път към изчезване.“Не ми давай акъл, пари ми дай“, това е мотото на нашенеца, което ни погребва.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *