ДНР: Нито един от заложниците на „Азов“ не излезе по хуманитарния коридор от „Азовстал“!

2

До момента никой не е излязъл по предоставения от нас хуманитарен коридор от „Азовстал“ в Мариупол, заяви външният министър на Донецката народна република (ДНР) Наталия Никонорова. Опитите за пробив на украинските националисти и чуждестранни наемници от тунелите под „Азовстал“ в Мариупол биха били чисто самоубийство, тъй като територията на комбината е блокирана, добави тя.

Външният министър на ДНР Наталия Никонорова

Според Никанорова, ако в „Азовстал“ действително има цивилни, както твърди украинската страна, то това означава, че националистическите батальони продължават да ги държат като заложници, за да ги ползват като жив щит. Тя отбеляза също, че след като отказват да се предадат, въпреки че храната им е на изчерпване, най-вероятно бойците от тунелите възнамеряват да опитат пробив. Но те няма да могат да напуснат територията на завода, защото той е сигурно блокиран.

„Украинските националисти от „Азов“, блокирани на територията на „Азовстал“ в Мариупол, вчера поискаха евакуация в Турция, а не на територията на Украйна, контролирана от Киев“. Това заяви днес в ефира на телевизионния канал „Соловьев Live“ лидерът на ДНР Денис Пушилин.

„Те се свързват по радиочестоти както с нашите военни (на ДНР), така и с руските. Правят опити да се пазарят при какви условия да се предадат. Искат или молят – не е ясно коя е по-точната дума. Те наистина не вярват на Киев. Последните им искания са да бъдат евакуирани не в Киев, не в териториите, контролирани от Украйна… те искат да отидат в Турция. Един от вариантите. Предлагат ни да ги пуснем и щели да се разоръжат там. Предлагат: „Ще излезем с оръжие, ще доплуваме до Турция и там ще се разоръжим“, каза още Пушилин.

По думите му обаче, членовете на полка „Азов“ са военнопрестъпници и ги чака военен трибунал в Донецката народна република. Пушилин добави, че „прокурори от Донецк и Москва в момента разпитват хиляди жители на Мариупол, както и от Херсонска, Запорожка, Донецка и Луганска области, които свидетелстват за чудовижнитге престъпления на тези момчета, които ги изобличават като нацисти, психопати и хладнокръвни убийци. Затова и не смеят да се предадат“, завършва Пушилин. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. Само да оставя тука…едни Велики думи на Хайтов:
    „В един зверилник-толерантост значи смърт!“

  2. От утре Русия спира газа за България, като отговор на мерака на Кирчо да се отдаде на украинската любов. Вече се доказа и че сме изнесли за там огромно количество оръжие чрез обичайните американски посредници. Като следваща стъпка очаквам да спрат петрола и резервните части за реакторите от Козлодуй.Радостта на целокупния народ ще бъде голяма,отказахме се от руската зависимост и ставаме подлоги на Брадърите до пълното ни изчезване. Ще посрещаме с цветя обещаните английски и американски войски. Доказахме се не само като най-простите, но и най-подлите и безхаберни хора, населяващи една територия, която не заслужаваме с нищо.Това, което постигнахме за краткия период по времето на соца няма да видим повече никога.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *