Десни Соросоиди Разбиха и Оскверниха паметната плоча на Петимата от РМС! Реакцията на БСП:

1

„Призозаваме кмета Йорданка Фандъкова и общинските съветници в София не само да се разграничат от този вандалски акт, но и да предприемат всички законови мерки, за да бъде защитено правото на софиянци да почитат паметта на загиналите антифашисти“. Това заявяват столичните социалисти, след като неизвестни лица счупиха паметната плоча на комунистическите дейци, известни като Петимата от РМС. Тя бе възстановена в двора на столичното 143-то СОУ „Добри Чинтулов“ преди дни и вчера отново лица от т. нар. градска десница разрушиха плочата.

Позиция на Изпълнителното бюро на БСП-София:

Само преди броени дни беше възстановена паметната плоча на петимата от Работническия младежки съюз (РМС) в столичния район „Изгрев”. В началото на 90-те години този паметник на националното достойнство беше разрушен от новите „сини“ варвари, врагове на свободата и демокрацията. Така те оскверниха един знак на почит и признателност пред подвига на загиналите в антифашистката съпротива млади комунисти: Адалберт Антонов – Малчика, Александър Димитров – Сашо, Лиляна Димитрова, Йорданка Николова и Свилен Русев.

Днес същите варвари, за втори път унищожиха паметната плоча. Показателно е, че ден преди този позорен акт, СДС излезе с декларация, в която с типична за българския неофашизъм арогантност, обяви петимата ремсисти – герои на антифашистката съпротива, за „терористи и съветски агенти, героизирани от тоталитарния режим”. В същото време, авторите на декларацията отправят заплахи към мажоритарно избрания кмет на района д-р Делян Георгиев заради решението му – част от предизборната му платформа – да възстанови знаците на паметта за антифашисткото минало. „Сините“ варвари отново налагат езика на омразата и разделенията  и отказват да приемат изразената от д-р Георгиев публична позиция, подкрепена от огромната част от жителите на кв. „Дианабад“: „Историята и хората, участвали по един или друг начин в нейните повратности, трябва да се помнят, да се анализират и уважават“.

Вече 30 години реабилитацията на фашизма преминава през отрицанието на антифашистката съпротива. Пренаписват се учебниците, подменя се историята, заличават се спомените за онези кървави десетилетия на ХХ век. Българските участници в антифашистката съпротива се обявяват за престъпници, а техните убийци се въздигат за национални герои, като съзнателно се прикрива истината за зловещите им престъпления!

Позицията на СДС, подкрепяна задкулисно от столичната управа на ГЕРБ, е реваншистка и антиевропейска! Тя нарушава поредица резолюции на Генералната асамблея на ООН, които категорично забраняват: опитите за ревизия на Втората световна война и изопачаването на историческата истина; героизацията и пропагандата на нацизма и фашизма под каквато и да е форма; оскверняването и разрушаването на антифашистките паметници, паметни плочи и мемориали.

За пореден път напомняме: корените на обединена Европа са антифашистки! Принципите и идеите, съградили общата европейска история, са родени от Съпротивата, в която загинаха десетки милиони европейски граждани, включително – хиляди и хиляди български антифашисти.

Столична община дължи отговор на въпроса „Кой унищожи паметната плоча на петимата от РМС?”. Ако са „неизвестни извършители”, защо Йорданка Фандъкова и Тодор Чобанов не се разграничат своевременно от това престъпно деяние? И да сезират Прокуратурата, както за разрушаването на паметната плоча на антифашистите, така и за опитите, чрез подбудителство, да бъде отново реализиран фашизма! Мълчанието ще означава съучастие в този позорен акт!

Призозаваме кмета Йорданка Фандъкова и общинските съветници в София не само да се разграничат от този вандалски акт, но и да предприемат всички законови мерки, за да бъде защитено правото на софиянци да почитат паметта на загиналите антифашисти.Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. РЪЦЕТЕ ИМ ДА ИСЪХНАТ НА ВАНДАЛИТЕ НА ЙОРДАНКА ФЪНДЪКОВА И НА БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ ФАШИСТКАТА МАФИЯ ГЕРБ МР ЪСНАТА ДУМА ДЕМОКРАЦИЯ ПОВАШИНГТОН И БРЮКСЕЛ ОТВРАТЕНИ СМЕ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ А НЕ ЖИВОТ ИЛИ СМЪРТ НАРЕД СА СНАЙПЕРИСТИТЕ НОВИТЕ АНТИФАШИСТЕ СПАСЕТЕ БЪЛГАРИЯ ВИЖТЕ КАК АМЕРИКАНСКИЯ НАРОД НАХЛУ ЗА СВОБОДАТА СИ В КАПИТОЛИЯ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *