Депутатите Каталясаха, пак Излизат в 1-месечна Ваканция! Докога Бедна България ще Храни 800 хил. Чиновници – Търтеи!?! Отговора Виж Тук:

депутати1Народното събрание излиза във ваканция от 1 до 28 август.

Това беше най-важната точка, която обсъждаха народните избраници е я приеха със  108 гласа за, 11 въздържали се и само двама  „против“.

Ако се погледне внимателно, в залата са присъствали точно половината депутати, за да гласуват „важното“ решение. Къде са останалите – никой не  знае. Явно те са започнали ваканцията си още преди гласуването.

Припомняме, че за Коледа богопомазаните в държавата си гласуваха 20 дни почивка, но когато 5 дни преди Коледа Лютви Местан учреди ДОСТ, политиците ни до един бяха сварени по бели гащи. Журналистите не успяха да се свържат с нито един, който да е на работа и да може да коментира горещата новина. Всеки го беше ударил предсрочно на празнуване – кой в родното си село или паланка, кой на скъп курорт, кой направо  в чужбина…

За Великден политиците ни също изчезнаха за три седмици, защото били християнски празници. За народа обаче празниците продължиха няколко дни, но за Техни Величия – близо 20 дни.

И вместо да решават държавни дела, те се хвалеха във фейсбук с яйцата си, други пък тайно изчезнаха от родния пейзаж, заголили задници, я на Хаваите, я на Карибите, а най-скромните екскурзианти – „само в Гърция“!

Да не коментираме пък, че работната седмица на избраниците ни по закон започва във вторник  и завършва в петък. В останалото време се срещали  с избиратели. Може и да са се срещали, но избирателите не са разбрали, тъй като след изборите изобщо не са ги виждали.

И тук стигаме до поставения под запрещение референдум на Слави Трифонов. Защо са ни 240 търтеи в бялата сграда? Видно е, че работят винаги само половината и то явно на смени. Даже когато трябва да си гласуват ваканциите!

По време на парламентарен контрол в петък често залата е празна и от трибуната мрънка под носа си само извикания да дава обяснения министър и задалият въпроса. Както и няколко отегчени до смърт журналисти.

Стигаме и до въпроса кой в България има отпуск  от близо три месеца, при това платен?

Що за лентяи работят в Парламента на най-бедната европейска държава?

240 плюс десет пъти  повече персонал в Народното събрание… и всичко това на гърба на народа!

Една ненужна, но пък силно раздута политическа олигархия, на която само тоалетната хартия струва 50 хиляди лева годишно. За лимузините, командировъчните, кюфтетата, тока, лукса, квартирите и всичко останало – да не говорим!

Кому е нужно всичко това?

Издържаме огромно президенство!

Издържаме сума ти министерства!

Издържаме знайни и незнайни държавни и общински служби, населени предимно с търтеи в София и в цялата страна.

Издържаме тълпи от чиновници, полицаи, инспектори, проверяващи, репресивен апарат, кметове, кметства, служби и службички, а ходим голи и боси!

Баста!

Докога?

Слави предложи! Народе, ти си на ход! Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

2 коментара

  1. Статията е брилянтна. Изразява именно това, което от 27 години плюейки разни институции се опитвам да кажа – Разкарайте паразитите лапачи от държавни постове, да се съкрати поне 3-4 пъти цялата държавна и общинска администрация и да вървят да работят някакво производствво и услууги бизнес! От такива паразити никога не е имало полза а ис мучат наготово от данъци и далавери… Това е задачата да премахнем паразитизма от всякакви инстанции! Но няма да е лесно – от хилядолетия е създаден…и е наред.

  2. – Просто, трябва хората в Парламента и Държавните Инстанции – трябва да се подменят .. с Истински Общественици ..
    друга тема ..
    – [Бъдещият] Президент на България, не трябва да е подчинен .. и не трябва да принадлежи към никоя от настоящите парламентарно представени – политическите партии ..
    – Само така България – ще има – предпоставка и възможност, да разкъса Олигархично-мафиотският модел на присвояване
    [и кражба] свързани с изнасянето на териториален и друг ресурс и капитал – в ръцете на .. субекти – недопринасящи
    [и недоприенесли – десетилетията – поред] – доходи в Бюджета ..

    ((()))
    ––––––––––––––––––––––
    Друг е въпросът [..] за да не кажа:
    – По-важното е в случаят .. механизмът на ежедневната публично Обществена отчетност на приходно-разходната част в Бюджета .. За да няма .. безогледно изтичане на Обществени капитали .. трябва да се намерят механизмите за Обществен, неПравителствен Обществено БЕЗПАРТИЕН – достъп до банковите и другиТе „извлечения“ в БНБ ..
    (с ясна за Общността || – цел ..)
    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––|

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *