ГЕРБ заби още един жесток шамар на народа! Вижте официално колко са бедняците у нас!

Правителството определи днес линията на бедност в България за 2018 година!

До този момент тя беше 314 лева! Но сега, по предложение на  Социалното министерство, тя ще  се увеличи със 7 лева и ще стане 321 лв.

Добре виждате!

321 лева!

Размерът на линията за бедност се определя всяка година на база данните на Националния статистически институт и дава информация какъв е средният бюджет на домакинствата в страната. Колко харчат хората, за да оцелеят.

Тя се изчислява като процент от общия нетен доход за страната и този процент трябва да задоволява минималните жизнени потребности на хората – например минимума калории, които човек трябва да приема, за да оживее, колко ток трябва да изхарчи, за да не замръзне  и други показатели, които ще го държат на ръба на оцеляването. За живото-спасяващите лекарства и други „глезотии“ са предвидени няколко лева!

По този начин обаче ГЕРБ призна, че у нас със сигурност има милион и половина българи, които живеят под „линията“ на бедността. Това бяха другите официални данни от социалното министерство, когато се определяше на колко души са вдигнати минималните пенсии, за да станат…200 лева.  На 1,5 милиона души не им достигат 121 лева, за да влязат в категорията „бедни“, защото са още по-бедни. Това е само официалната статистика и в нея не влизат болните, безработните, многодетните майки, семействата, в които работи само единият родител и още стотици случаи, при които този доход не може да се достигне.

Що за наглост е Борисов да се удря в гърдите и да се хвали, че държавата ни е във възход, че се очаква голямо икономическо развитие, че всичко се прави за хората, когато хората мизерстват, а под чертата на бедността изпадат все повече хора? Общо два милиона българи са оставени да оцеляват, както могат, да гладуват, да студуват, да просят, да ровят в казаните, за да оцелеят!

Картината е страшна!

Няма европейска страна с такива доходи на населението. Дори Албания и Македония ни задминаха, а на  Сърбия и Румъния им дишаме прахта. Да не говорим за „тежката артилерия“ в ЕС, където само социалните помощи са десет пъти по-високи от нашия праг на бедност. Там просяци няма, освен българи – емигранти.

Кого лъжете, господа герберасти?

Каква линия вдигате, когато народът, обикновеният, отдавна е под нея?

И какво ще направите за „линията“? Или само ще я констатираме?

В гробищата вече не останаха места!

Погребалните агенции се задъхват да обслужват „клиенти“,  рожби на социалната политика на правителството на ГЕРБ.

Улиците са задръстени от просяци.

Нещастници ровят в казаните, биейки се с уличните кучета за оцеляване.

Стига линии и констатации!

Има ли достойни политици-опозиционери в тази държава?

Има ли кой да смъкне ГЕРБ от власт, да поеме държавното кормило и да тропне с крак на Брюксел и останалите ни господари, че не може повече така? Че не сме клоаката и робите на ЕС, а искаме достоен живот!

И след като шепа национални предатели продадоха вярата ни, унищожиха икономиката и работните ни места, превърнаха гордата ни някога родина в проститутка, която удобно поляга на всички, а в магазините даже бобът и чесънът не са български… Не е ли време за революция!!!

Робът, що е роб, и него го хранят, за да продължи да работи на господаря си!

Затова ние не сме и роби!

Стъпканото ни национално достойнство има цена и тя трябва да бъде платена.

2 милиона бедняци в страна, като една човешка длан. Длан, оглозгана до костите!

А ние позорно мълчим!

Защо, народе?

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

5 коментара

  1. ЗАЩОТО БОЙКО МАФИОТА ОПРОСТАЧИ НАРОДА МАФИЯТА Е ВЪВ ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ НАРОДА Е ЗАГУБИЛ ДОВЕРИЕ И ГО Е ОБЗЕЛО СТРАХ ЛОШ ЧОВЕШКИ МАТРЯЛ ДЕБИЛИ ОТ КОИТО И ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ НЕ СТАВА И Е ЖИВ УМРЯЛ НАРОД СМАЧКАН ОТ СТРАХ И БЕДНОСТ НЯМА ОРГАНИЗАТОРИ ДА ГО ОРГАНИЗИРАТ ВСИЧКИ СЕ ПРОДАВАТ КАТО ПРОСТИТУТКИ ЗА ПАРИ КОГАТО ИМ СЕ ГЛАСУВА ДОВЕРИЕ ЗАБРАВЯТ ЗА НАРОДА МНОГО БЪРЗО И ЗАПОЧВАТ ДА ЛЪЖАТ И КРАДЪТ НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА НАРОДА НЕ Е ЕДИНЕН НЯМА КАКВО ДА ГО ОБЕДИНИ ПАРЛАМЕНТАРНИЯ НАЧИН НА УПРАВЛЕНИЕ УБИ НАРОДА И ДЪРЖАВАТА САМО ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА МОЖЕ ДА Я СЪЖИВИ ГЕРБ НИКОГА В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ТЕ СА ПАЛАЧА И

  2. ИЗЛЕЗ ПО УЛИЦИТЕ ОПРОСТАЧЕНА РАЯ ПОКОРНА ИЗХВЪРЛИ БОРИСОВ МАФИОТА ЗАГИВАШ

  3. Трябва , жестока физическа саморазправа , с всички участници във взимането на решения , касаещи житието- битието в тази страна.Разберете , с демокрация от такъв вид/което не е демокрация , а партокрация/ , нищо не може да се промени.Това е фалш , за да се държат масите.Българския народ , както всички други по целия свят , трябва на улицата да си отвоюват правата , хляба и сиренето.Бой , трошене пожари и всичко друго.Банките , една не трябва да остане.Работниците , какво чакат? Не получават с години заплати , а изрода идва да им се кара със Майбах и др.Представете си , двеста човека е по камък в ръка 400 камъка , няма охрана няма барикада.Докато се търпи , ще е така , защото те са глезени, алчни не уважаващи и непризнаващи човека изроди.Възпитанието им е такова.Учи мама за да не работиш.

  4. „Скандално“ може ли да ми подаде ръка, за да изведа борбата си до край в доказаната от мен измама от страна на лекар-мошеник, когото съда оправда, че не бил страна по делото, а мен осъди, да му платя съдебните разноски. Ако някои ми пише на имейл адреса, ще му изпратя всички събрани от мен доказателства.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *