Гей екшън в Москва нормални и обратни се сбиха, полицията ги арестува

Gay rights activists react after being pepper sprayed by anti-gay protesters during an LGBT (lesbian, gay, bisexual, and transgender) community rally in central MoscowНа гей-парада, който се проведе в Москва, се намеси полиция.

Хората, които искаха да демонстрират своята различна ориентация, бяха посрещнати от техни противници, които държат мъжете да бъдат нормални и да не парадират с отклоненията си. Двете групи влязоха в словесна схватка, а на места и във физическа.

Парадът, който бе обявен в руската столица, като парад на свободата, за десета година не бе разрешен от властите. Въпреки това много хора с нежни души излязоха да демонстрират различията си, но бяха посрещнати от върли противници на „меките китки“.

Кордон от полицаи се опита да попречи на организаторите на двете групи да влязат в сблъсък, накрая демонстранти от двете страни бяха арестувани и после пуснати.

Организаторът на гей парада се оплака, че срещу него било упражнено насилие и му бил счупен пръста на ръката.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

един коментар

  1. …наричайте нещата с истинските им имена но с други думи…например геноцида на Сталин към Украйна не е ГОЛОДОМОР а „здравословно гладуване с летален изход“…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *