Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Гавра! Монтираха улични „Кучемат“-и да хранят бездомните песове! За Просяци и Пенсионери подобна екстра не се предвижда!

КучематОбщина Бургас с подобаваща тържественост постави първия по рода си „кучемат“ в града. Това е машина,  която съчетава идеята за разделното събиране на боклук и грижата за животните.

Съоръжението има  две дупки – в едната се  изсипва ненужна вода от хората, които се разхождат из морската градина. В другата пък се слага самата бутилка.

Водата изтича от купичка в канче, от което кучетата могат да утолят жаждата си.  След поставяне на празната бутилка в другия отвор, светва бутон, при натискането на който машината пуска порция кучешка гранулирана храна.

Красиво, удобно, възпитателно, но…

В Морската градина бездомни кучета няма и по този начин могат да се хранят само домашните, които се разхождат там. Домашните пък не излизат гладни на разходка, а част от тях са доста разглезени от стопаните си и не ядат какви да е гранули и каква да е храна.

бедняк3Така че „кучематът“ може да изиграе роля само на някаква играчка за малчуганите и да ги възпита да си хвърлят бутилките само на определени места, но това е само опит за възпитание. Ако я няма заигравката с храната, едва ли ще го направят.

Звучи чудесно, звучи по европейски, в тон с евроатлантическите ценности, но…

В България винаги има едно голямо НО…

Поклон пред нововъведенията и десетките кучезащитни организации, но някак покрай кучета, котки, качулати канарчета и костенурки забравихме най-важното – ХОРАТА!!!

Освен гледката на новите кучемати – пет на брой, доста срещана гледка в градината е и друга. Пенсионери се разхождат бавно около детските площадки, чакат някое дете да си хвърли закуската в коша, стрелват се и прибират недоядения геврек или кроасан в торбичка и ги скриват в голяма чанта. След това поемат към следващата пейка и дебнат кога капризен малчуган ще метне пицата си в кошчето или край него.

беднякПенсионерите в Бургас са бързи, защото се съревновават с гларусите. Който пръв докопа плячката – негова е.

Същите гледки се наблюдават по главните улици, предимно край заведенията за хранене, баничарниците или тези за бърза закуска. Наглед прилично облечени и достойно изглеждащи стари хора, някак внезапно се навеждат над кошчетата, събират останките от храна, намушкват ги в чантата, а след това продължават да си вървят по улицата, все едно нищо не се е случило и не са били те тези, които са ровили в боклука.

Клошари без срам заравят глави направо в контейнерите за смет.

Циганчета захапат омърлян мухлясал краешник, метнат в казана.

На фона на тези картини, които са ежедневие в милата ни опърпана родина, кучематите не са ли малко в повече?

Не са ли гавра с хората?

Или пътят към ЕС, минава през трупове?! Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

3 кометара за Гавра! Монтираха улични „Кучемат“-и да хранят бездомните песове! За Просяци и Пенсионери подобна екстра не се предвижда!

 1. Лила Отговор

  23.04.2016 в 8:54

  Тъжно…

 2. Лидия Отговор

  23.04.2016 в 12:24

  http://skandalno.net/ Страхотни материали публикувате, искрено се възхищавам на обективните и талантливи журналисти тук!

 3. Шаро Отговор

  25.04.2016 в 17:40

  Ах вие, скапани лайна! Ккавото и да се направи за когото и да е, човек или животно, все ще намерите как да разкритикувате! Ако нахранят животно, защо не са нахранили човек! Ако нахранят човек, защо са нахранили този, а не друг! Всички ли трябва да са като вас, само да плюват и да критикуват и никой нищо да не прави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *