Воден ад в Бургаско, загинаха момиче и възрастна жена в стихията

порой Бургас200 литра на квадратен метър дъжд се изсипаха в Бургаско тази нощ.

В общината и най-старите хора не помнят такава стихия и такъв порой. Бедствието предължи от полунощ до 3 сутринта, а придошлата вода завлече няколко коли по пътя Созопол Бургас.

Вълната е разхвърляла колите като играчки по пътя. Някои са се търкаляли близо половин километър. 62-годишна жена се удавила в колата си, докато други шофьори измъквали съпруга й. Кола с младежи била завлечена от вълната и преобърната. Младо момиче излязло да се спаси, но водата го погълала. Днес откриха тялото му със специален хеликоптер.

Около десет коли са хванати във водния капан и спасители измъкваха возилата на пътя. Тежко е пострадало и рибарското селище на Ченгене скеле. Половината лодки са изчезнали в морето, а другата половина са се разбили на брега, блъскайки се една в друга. Почти всички къщи са наводнени.

Тежко за втори път това лято пострада и Приморско. Курортното градче е наводнено , преляла е река Ропотамо и е затворила пътя за цялото Черноморие след Созопол. Над шест часа беше затворен и пътят Бургас-Созопол, заради потъналото под вода платно.

Хотелиери се жалят, че ресторантите им са потънали във вода, а част от печки и грилове са изгорели. Големите МОЛ-ове в Бургас пък се наводниха два пъти за един ден и пожарни изпомпваха вода от плувналите палкинги, за да могат да отворят врати за клиенти.

В част от селищата в Бургаско е обявено бедствено положение. В района на гарата на два пъти колите се превръщаха в лодки.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *