Виктор Папазов: И да поиска Европа да преговаря с Русия за евтин газ, няма да има с какво да го плати, еврото се срива (С ВИДЕО)

„Ако овладеете финансовата система на една държава, то тя е вече ваша. Поради тази причина Западът толкова настоява да влезем в Еврозоната. Защото България беше частично колонизирана от същите сили, но все още има своя Национална банка и платежна система. Ако ги запазим, каквото и да ни направят, ще оживеем. Влезем ли в Еврозоната обаче, „Борика“ спира, БНБ престава да бъде независима, там ще има само назначени от западните корпорации фигуранти на високи заплати.“ Това каза в предаване на Поглед ТВ, пред Валентин Кардамски, Виктор Папазов, топ финансист и икономист, създател на Българска Фондова Борса.

„Много лоши неща ни готвят, но с колониите така се постъпва за жалост“, категоричен беше той. „От 45 г. насам Американската империя се крепи на долара, финансовата система и армията. Сега голямата война на анти-американските сили в света е да отвържат цените на суровините от токсичния долар. Ако цялата финансова система не нараства непрекъснато, тя започва да колабира и ще се срине. Доларовата зона вече се свива. Това, което американците направиха срещу Русия включи всички аларми в страните от целия свят. Китай, Индия и пр. си дадоха сметка, че ще са следващите“, обясни той. По думите му, саудитците вече са се съгласили да получават по-голямата част то плащанията си от Китай в юани, Русия и Китай се разплащат изцяло във валутите на двете държави, както и Русия с Иран. „Вчера стана ясно, че БРИКС и ЕврАзийската икономическа зона на 14 декември в Москва ще имат среща на високо равнище и там ще обявят нова валута. Няма да има нова глобална световна валута, като долара, но ще има нови валутни съюзи“, каза Папазов и припомни думите на Владимир Путин, че трябва да бъде създадена нова независима валута за международни разплащания. „Дните на долара са преброени“, добави той.

Четох, че швейцарската банка „Креди Суис“ е на ръба да потъне. Ако това се случи, ще последва верижна реакция. Всички големи западни банки правят пари със спекулация на деривати на световния пазар. Преди месец – два, три големи банки имаха проблеми – Креди Лионе, Дойче банк и Креди Суис. По време на криза, ако единият от големите играчи падне, става ефектът на доминото. Цялата уродлива западна финансова система, в която живеем се крепи на юнашкото доверие в нея. Цялата система е прогнила до края. Ако фиатната (т.е. непокрита с нищо) финансова надстройка се срине, Западът изведнъж ще се събуди много беден и гладен. При всички случаи еврото си отива. ЕС живееше охолно, благодарение на енергийната и ресурсна субсидия от Русия. Това вече го няма. Няма и да го има повече. ЕС и да започне да преговаря утре отново с Русия за енергийни и ресурсни договори, с какво ще й плати? Еврото ще престане да има ценност, ще е шарена хартийка. Срива на текущата западна финансова система, която е обримчила голяма част от света, ще значи че Русия никога вече няма да трупа активи в чужди валути, защото ще се оформи като собствен валутен център на макрорегион. Ще изнася толкова и неща, колкото да развива собствената си икономика. Няма да трупа вече държавни ценни книжа, било германски, френски и пр. От тук нататък, какво ще предложи Европа? Технологии? Какви? Досега производството на Стария континент беше на конкурентни на световния пазар цени, заради евтините руски газ и ресурси. Как сега Европа ще се конкурира с Китай, Индия, Бразилия, Индонезия и пр. набиращи все по-голяма скорост и мащаб икономически гиганти. До 3 – 5 години ЕС няма да е това, което е. Тази зима криво-ляво ще я преживее. Но напролет болезнените проблеми ще започнат.“

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/CUUpC6P0Cqg

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *