ВЕЛИКИЯТ ОКТОМВРИ е НУЖЕН и днес! ВОСР превърна Русия в МОГЪЩА държава, БРАНИТЕЛ на СВОБОДАТА, БРАТСТВОТО и СОЦИАЛНАТА СПРАВЕДЛИВОСТ!

5

На 25 октомври 1917 г. / 7 ноември нов стил /, могъщият залп на  революционният крайцер „Аврора“ по Зимния дворец, даде началото на Великата октомврийска социалистическа революция. И хвърли в паника цяла буржоазна Европа. А народите по света дари с неописуема радост и светла надежда за бъдещето.

Странно е спираловидното движение на човешката история. Тя ту попада в ръкава на спиралата и забавя своя ход, сякаш, за да събере нови сили…Ту се устремява рязко нагоре към върха на спиралата…И към върховете на човешките мечти за свобода и щастие за всички.

Сега, изглежда, че се намираме точно в един от ръкавите на историческото развитие. Човешкото общество се е върнало назад към отживели и архаични капиталистически модели и сякаш няма намерение да тръгне отново напред. Но това е само привидност и илюзия. И много ще сгреши онзи, който сметне, че днешният исторически застой е нещо вечно и неизменно.

Вечен и неизменен е само стремежът на хората към по-добър живот и  справедливост за всички. А Великата октомврийска социалистическа революция е именно въплъщение на този неунищожим човешки стремеж. И на мечтите, които винаги се превръщат в реалност.

Неслучайно 85% от хората в Русия, и много от хората в Европа и света, са на мнение, че Съветска Русия, въпреки своите недостатъци, е тяхната осъществена мечта за едно общество на социална справедливост и благоденствие за всички. Защо мислят така хората? Защо толкова обичат и пазят спомена за ВОСР и СССР? Защото са заблудени от някаква митична „комунистическа“ пропаганда? Защото някой, неизвестно кой, е промил мозъците им?

Не, човечеството пази спомена за обикновените руски хора, защото те рискуваха живота си и застанаха начело на Пролетарската революция. Защото те дадоха нов смисъл и нови надежди на милиони и милиарди хора по света. Защото те първи нарекоха „моето“, „наше“. Защото първи отрекоха частната собственост и експлоатацията на човек от човека. А това вече не е просто революция. Това е огромен скок напред в развитието на човечеството.

Нещо повече. Те създадоха една огромна и мощна държава, която единствена в целия свят, стана защитник на свободата, братството и социалната справедливост. Съветският съюз със своите неизчерпаеми човешки и природни ресурси стана неунищожим контрапункт на стария европейски капитализъм. В огромната държава започна гигантско строителство. И само за няколко десетилетия изостанала, дворянска Русия се превърна в ПЪРВА съвременна, високо технологична, ядрена и КОСМИЧЕСКА държава.

Съветският съюз даде възможност на руския народ и на съветските народи да разгърнат своя невероятен интелектуален потенциал. И така да превърнат своята родина във велика, световна държава, образец за всички народи. Без която никой не можеше да вземе каквото и да било решение в съвременния свят.

Но световната буржоазна плутокрация, която уж помагала на Ленин да направи революцията, най-хладнокръвно го уби. И успя  да обгради с огнен обръч от войски младата съветска държава. Целта бе да се унищожи Съветска Русия. И да се угасят мечтите, които по думите на народния поет Иван Вазов, не гаснат и не могат да бъдат унищожени по никакъв начин.

И днес, въпреки че Русия е страна с пазарна икономика, войната на Вашингтон и Брюксел срещу славянския Колос не стихва. Точно обратното. Тя става все по-жестока, по-кървава и по-съдбоносна, от когато и да било. Днес Руската федерация отново е обкръжена отвсякъде. Натовските войски са до самите граници на Русия. Те са само на 200 километра от Москва. Нещо, което не се е случвало от 400 години насам. Дори американските ракети с ядрени бойни глави са на един хвърлей разстояние от границите на Русия.

Това означава, че не „комунизмът“ на Съветска Русия е пречел на атлантическия Запад. Те просто искат да унищожат единствения си могъщ съперник. Да ограбят ресурсите му. Да унищожат славянството. И да установят световната си хегемония.

Безразделна власт над света. Това иска Западът. Към това се стремят и мощните Транснационални западни корпорации. Капитализмът иска най-накрая да пороби окончателно човечеството. И да унищожи по-голямата част от него. А останалите да превърне в генетични мутанти с робска психика и манталитет.

Ето затова ни е нужен Великият Октомври. Защото ВОСР създаде могъщите идеи за свобода, братство и справедливост. За разгръщане на интелектуалния потенциал на човечеството. И в крайна сметка, за ликвидиране на капитализма, който вече само пречи на човечеството да върви напред.

Сега от нас зависи дали ще запазим идеите на Великия Октомври. И дали ще продължим по пътя на мечтите, който съветските и руските хора ни проправиха. Длъжни сме да го направим. За да оцелее човечеството.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

5 КОМЕНТАРИ

  1. Бая си се сбъркал брат!Една „цветна“ еврейска революция,която унищожи една цъфтяща Империя и докара зло,насилия, ограбване,ГОЛОДОМОР,репресии и лагери,милиони жертви,унищожи Православието и смачка православните,та до днес са втора ръка, в Русия…нещо не си наясно.Или си индоктриниран.Вярно е,като нямаш изход,а си натясно,търсиш да се ловиш за въжделена сламка,макар че..

  2. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БРАТУШКИ УПРАВЛЯВАЩАТА ВЛАСТ В БЪЛГАРИЯ ДЕМОНИЗИРА ОКТОМВРИЙСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ ПО ЖЕЛАНИЕ НАНАТО ЕС АМЕРИКА НО НИЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ВИ НОСИМ В СЪРЦАТА СИ ВИЕ СТЕ НАШАТА НАДЕЖДА СИГУРНОСТ И ЗАКРИЛА НИЕ СМЕ ПРАВОСЛАВНИ СЛАВЯНСКИ БРАТСКИ НАРОДИ И НЕ СЪЩЕСТВУВА СИЛА ДА ГО ПРОМЕНИ ОБИЧАМЕ ВИ И ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД СМЕ С ВАС ГОСПОД ДА ВИ ПАЗИ ДА ЖИВЕЕ БРАТСКА РУСИЯ

  3. Аз съм на мнение, че ВОСР спря естествения ход на историята, защото бе в противоречие със законите на диалектиката. Ненапразно Маркс е описал в „Капиталът“, че следващият строй ще победи в най-развитите индустриални държави, едва когато антагонистичните противоречия на капитализма доведат до революционна ситуация. А ВОСР прескочи цял обществен строй и от феодализъм Русия отиде напразно на социализъм. Поради тази причина комунизмът като идея бе компрометиран, а и научно-техническото развитие даде допълнителни доминантни сили на капитализма /войната на умовете/. Затова мисля, че Ленин си е спретнал едно превратче, използвайки Марксовото учение като знаме,затова е супер вреден за комунистическата идея /виж тезисите му и военния комунизъм/

  4. Няма нищо по-благородно, по-човешко, дори по-божествено от идеите на социализма. Казвал съм го преди и пак ще го кажа. Каква е разликата между учението на Маркс и това на Исус Христос. Исус Христос казва: ако имаш две ризи, дай едната на ближния си. А Маркс казва: ако не я дадеш сами ще си я вземем. С други думи целта е еднаква само методите на постигането са различни. Исус Христос вече 2,000 години се мъчи по мирен начин да облагороди човека, да изкорени алчността и злобата от него, но не успя. Комунизмът и той за по-малко от 100 години беше победен от човешката алчност. Действително, идеята на Маркс, комунизмът да настъпи в най-развитата капиталистическа страна и от там да проникне в целия свят има смисъл. Алчността у човека може да е генетически вродена, но гените също подлежат на промяна. В края на краищата у първобитните хора не е съществувала никаква алчност. Но дори комунизмът да беше настъпил в целия свят, не се знае тези които са на върха дали няма да се полакомят за повече.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *