Валери Божинов иска 210 000 лева от Нова телевизия, Нико Тупарев и гея Кристиян

ВалериВалери Божинов изпълни заканата и  даде под съд Нова телевизия, както  и продуцентите на „Биг Брадър“ .

Причината е измислената и излъчената гей афера между него и странният женствен  участник в шоуто –  Кристиян Стойков.  Миналата седмица адвокатът на футболиста е предявил иск срещу телевизията в Софийския районен съд в размер на 210 000 лева.

Божинов иска по 70 хиляди лева от  гея Кристиян, Нова тв и продуцента на  „Биг Брадър“ – фирмата на Нико Тупарев „Олд Скул“, тъй като счита, че те солидарно носят цялата вина.

Според адвоката, измислените твърдения на Кристиян, че бил интимен с Валери Божинов, сериозно са навредили на авторитета му и са му причинили  морални и материални щети.

Времето на излъчването на предаването, в което Кристиян поднася визитката си и разказва  хомосексуалната си  връзка с Божинов,  съвпаднало с подготовката  на важен  мач на „Партизан“ с казахстанския „Астана“ за Шампионската лига. В този момент Валери получил силен  емоционален стрес от клеветите в ефир. Това му попречило да играе добре  на терена и отборът му  да спечели мача, се твърди в иска.

Адвокатът вади и друга причина за делото –  продуцентите на предаването и ръководството на Нова тв не са спазили журналистическото правило,  че когато се разпространяват определени твърдения за друг човек и тези твърдения могат да го обидят и позорящ пред обществото  характер, трябва да потърсят и мнението на потърпевшия, окето те не направили.

Освен това от Нова тв и от „Биг Брадър“ поднесоха извинение на Божинов, но то не било подобаващо.

Само преди десет дни Валери обяви, че няма да съди телевизията, а ще гони до дупка Кристиян.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *