България – страната, в която бумащината и Фалшивата Пандемия погубват човешки животи

2

България – страната, в която бумащината и фалшивата пандемия погубват човешки животи. Вчера една майка почина пред очите на невръстното си дете и на съпруга си. А една служителка настойчиво питаше за ЕГН-то й, дали е ваксинирана… и флегматично бъркаше кафето си.

Трагична, разтърсваща история, която ни удря звучен шамар. Грубо и цинично ни показва как човещината се скри зад стъкла, дебели папки и фалшиви противоепидемични мерки срещу несъществуваща пандемия. Или накратко – как бумащината е по-важна от човешкия живот. И тогава, на входа на Спешното отделение най-лесното решение се оказва: „Пиши й смъртен акт“.

Защо станахме така малодушни, защо се превръщаме в роботи? Нали хората са хора, защото имат чувства, боли ги, радват се, страдат, съчувстват един на друг? Къде отиде хуманизма, във фашисти ли се превръщаме?

Сестрата от регистратурата дала обяснения и заявила, че е спазила правилата… на Болницата във Враца, на МЗ и на главния държавен инспектор Кунчев. Съжалила и признала, че не е реагирала адекватно, ала едно дете от вчера няма майка. Защото здравната ни система явно е ориентирана повече към печелене на пари от фалшиви епидемии чрез медицинска репресия срещу пациентите, отколкото към спасяване на животи. Запомнете – чиновниците нямат място в здравеопазването! Но, оказва се, че животът и здравето ни са в законов и йерархичен капан, който връзва ръце и оставя умиращи хора на входа на Спешното отделение.

И един човек, не в депутатски костюм с куфарче или лекарска престилка, стана герой на деня по неволя. Как мъжът на умиращата е успял да реагира адекватно в ужасната ситуация, успял е дори да си сложи маска, успял е да сложи шапка на детето си, успял е да загърне съпругата си, да се бори докрай, да я носи и свестява… за да стигне до болницата и тя да умре… като куче.

Сега всички сме безмълвни, бесни и гневни. И така ще е поне в следващите няколко дни… А ти, мило дете, прощавай, че видя това! Българийо????

Автор: Веселка Иванова

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. НАРОДЕЕЕЕЕЕ РОДШИЛД ОБЕЩА ДО 2030 НЯМА ДА ИМА НИТО БЪЛГАРИ НИТО БЪЛГАРИЯ ВАКСИНИРАНИТЕ ЕСПЕРИМЕНТИ ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ ДО ТОГАВА ЩЕ ИЗМРЪТ ОСТАНАЛИТЕ ЩЕ СПЯТ ЛИ ОЩЕ ДОКАТО НАСИЛСТВЕНО НИ ВАКСИНИРАТ СВЕТА ВЪСТАНА СЪБУДИ СЕ БЪЛГАРИНО ДА ГРАБВАМЕ СОПИТЕ НЯМА ВРЕМЕ

  2. Получих пенсия по-малка от миналия месец !
    . . .
    Този Ококорен финансов министър да се пръждосва, ако иска в Харвард, ако иска в Аскюу – той е вреден за България откъдето и да го погледнеш .
    . . .
    Това Харвардските мошеници са едни гладни въшки налазили България !

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *