Убиецът на Яна, Чеци отървава доживотната присъда!

Чеци Яна

Николай Русинов – Чеци най-вероятно ще отърве доживотната присъда за убийството на Яна в Борисовата градина. На 16 декември последната инстанция ще чуе за последно всички страни и ще се произнесе с окончателно решение в първия месец на новата година.

28-годишната Яна Кръстева бе открита полугола и пребита до смърт в Борисовата градина в София на 10 юли, 2011 г. В заключението на експертите се казва, че смъртта на младата жена не е настъпила веднага, а тя добре е осъзнавала какво й причиняват.

Софийският апелативен съд наскоро намали присъдата на Чеци за убийството на Яна. Втората съдебна инстанция отмени доживотния затвор, на който бе осъден Русинов и го замени с 19 години лишаване от свобода. „Скандално.нет“ научи, че това решение най-вероятно ще бъде потвърдено и на най-високия етаж в Съдебната палата.

Самият Николай Русинов иска в жалбата си до Върховния касационен съд или да бъде оправдан, или процесът да бъде върнат на първа инстанция. Според него и адвокатът му Иво Найденов има сериозни нарушения по делото, като предните съдебни състави не са се съобразили с тях.

Чеци напоследък бил доста разстроен психически, след като чака най-важното решение в живота си. Той почти не хапвал нищо в затвора. Въпреки двете присъди до този момент, той категорично отричал да е убил младата девойка, като твърди, че само е правил секс с нея и след това си е тръгнал, а тя е била много пияна, но жива. Според версията на Русинов някой след него е убил Яна.

Николай Русинов

Факт е, че преди смъртта си младото момиче е имало интимни контакти с трима различни мъже. Поне това показа анализът на семенната течност, открита във вагината и по тялото й.

На 20 октомври, 2014 г. Чеци получи доживотна присъда за смъртта на младото момиче от Софийски градски съд. Съдебният състав с председател Снежанка Кьосева го призна за виновен в това, че умишлено по особено жесток начин е убил Яна и произнесе присъдата, която бе поискана от прокуратурата.

Втората инстанция в лицето на Апелативен съд – София не е съгласен, че Русинов е убил Яна Кръстева в съучастие с други неустановени лица и че е извършил престъплението с особена жестокост.

След анализа на доказателствата САС е преценил, че на Русинов не трябва да бъде налагано най-тежкото наказание, а само 19 години затвор.

Софийската апелативна прокуратура от своя страна протестира това решение, тъй като смята, че определеното наказание е несправедливо ниско и несъответно на степента на обществена опасност на подсъдимия.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *