Българите Мъстят с Хитрост на Лиляна Павлова за Скъпите Винетки! Виж Уникални Способи Как да Не Си Купим Винетка:

7

винеткаБеден човек – жив дявол! А беден и прекаран българин – два дявола взети заедно.

Шофьори масово протестираха заради скъпите винетки и когато разбраха, че гласът им ще остане глас в пустиня, а полицията ще смаже протестите още в зародиш, решиха да се борят типично по нашенски срещу скъпите цени.

Бургазлия и великотърновец демонстративно си купиха безценните талончата с по една торба жълти стотинки, но така не отмъстиха на Лиляна Павлова, а изнервиха само продавачките и опашката зад себе си.

Други пък се впуснала да използват болните си роднини. Досега хора с ТЕЛК или които имат близки инвалиди не ползваха привилегиите си за безплатна винетка, но в момента масово се прави точно това. Общините са заринати с молби от болни и близки на болни, които са решени да използват правата си до дупка. Дори роднини на стогодишни парализирани старици подават документи, че с колата ще возят любимата си баба до различни болници, или просто ще я разхождат.

От ведомството на Павлова неохотно признаха, че около 100 хиляди души са подали документи за безплатни винетки, което обърка сметките на министъра и въпреки поскъпването, тази година ще има много по-малко приходи от ценните книжа, отколкото миналата година.

Тръгна и нелегална търговия с крадени стикери. Крадците се изучиха  да изрязват парче от предното стъкло на колите и да го задигат заедно с винетката. А после да я продават на старата цена. Започнаха масови вандалщини в София, Пловдив и Хисар, някои от които посред бял ден.

В социалната мрежа пък хора открито споделят опит как са измамили държавата. Ето какво пише Боян. Б.:“Имам фирма с десет коли. Преди купувах винетки на всички и нямахме проблеми. Сега обаче измислихме друг начин. Изчислихме, че на ден само две от колите правят извъградски курсове. Купихме две винетки и ги лепим върху безцветно фино тиксо и след това ги закрепяме върху предното стъкло. На другия ден  ги  слагаме върху другата кола, която ще пътува.  И така вместо десет, си купуваме само две. Нямаше да лъжем така, ако цените им бяха нормални, но държавата насила ни прави измамници“ – казва Боян Б.

Малки фирми също започнали да се „кооперират“ и да купуват обща винетка, а имало села, в които винетката била на всички, защото рядко някой пътувал на далечни разстояния.

Андрешко все още е жив в сърцето на българина. Достатъчно е бирниците  само да го понастъпят и той отговаря адекватно, като ги оставя в блатото, коментират по форумите.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/YHoS10l0FWs

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

7 КОМЕНТАРИ

  1. Точно така, браво, българи! Шапка ви свалям! Това прdвителство трябва да си ходи и нека на следващите избори да сме единни и никой да не гласува за тях! За кого ще гласуваме ли- все ще се появи някой неутрален, никому неизвестен, за неговата партия ще гласуваме!

  2. А, всеки се бори както може. Имаме две коли, друга година купувах винетка на мен и на жена ми, сега само едната е с винетка и извън града ползваме само нея. Ненаядоха се!

  3. На времето имаше един министър председател , Димитър Попов се казваше , та той ни посъветва „За бога братя не купувайте“ е така си!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *