Боян Чуков: Кой и защо спретна Цветна Революция в САЩ! Ексклузивен коментар:

Вече е ясно, че бунтовете в Съединените щати са пореден епизод от сблъсъка между финансовия елит (контролиран от Демократическата партия) и промишлено-индустриалния елит (чиито представители са републиканците). Тази битка се водеше от дълго време с определен набор от средства и в сравнително разумни граници. И двете страни приемаха някакви правила на играта, които изключваха разрушаване на това, което вече е изградено. Днес обаче сблъсъкът между тия две лобита е на живот и смърт“. Това заяви Боян Чуков в свой експертен анализ за актуалната ситуация в САЩ.

Доскоро битуваше мита, че цветна революция само в САЩ не може да има, защото само там няма американско посолство, което да я организира.

„Сега се оказа, че това не е така. Защото това, което в момента наблюдаваме в Съединените щати, е перфекционирана цветна революция по технология, която през годините американците отработваха и налагаха в Северна Африка, Близкия изток, в Грузия и Украйна“, отбеляза Чуков.

В Украйна цветната революция протече с крайнодясна агресия към евреи и руснаци, а сега я виждаме в САЩ, изнесена от цветнокожото население срещу десните расисти.

Ковид-19 направи така, че без работа останаха една четвърт от американците в трудоспособна възраст. Броят на безработните в САЩ стигна 40 млн. и цифрата продължава да расте. Всяка цветна революция се организира и използва съществуващите на съответната територия конфликти – социални, расови, етнически, религиозни и пр. Голяма част от цветнокожото население остана на улицата и загуби перспектива, въпреки усилията на Тръмп да им се осигурява работа, а не да ги поддържа на мизерни социални помощи, както правеше Обама.

Сред протестиращите обаче се открояват и има много млади, бели момчета, които са добре организирани, маскирани, получават инструкции по слушалки и целенасочено правят грабежи, чупят и трошат. Същите персонажи и провокации, които вече сме виждали неведнъж в цветните революции по света.

Демократите провиждат в тия протести руска намеса. Привържениците на Тръмп пък тръбят за китайска намеса. Събитията обаче са организирани отвътре, от недрата на САЩ. Макар и към края на първия си мандат (защото аз смятам, че ще спечели втори-б.а.) Тръмп все още не контролира редица силови структури като ФБР и ЦРУ. Той контролира морските пехотинци и Националната агенция по сигурност. Тази битка в сърцето на Западната империя задължително ще има своите проекции в целия свят , смята Чуков.

В Америка КОВИД-19 засегна най- много онези щати, които се управляват от демократи. Доказано е, че заразените и починалите са многократно повече именно там. Вероятно, защото Ковид-19 беше глобалистка неолиберална измама на демократическото лоби и цифрите на починалите от вируса се манипулираха и фалшифицираха.

В битката се включиха и медиите. Подконтролната на Демократите „Туитър“ изнагля дотам, че дори започна да коригира изказванията на президента Тръмп. Впрегнати са всички ресурси както от едната, така и от другата страна. Води се тотална война отвътре. В битката помежду си и двете страни рушат държавата, защото повече място за отстъпление и компромиси няма.

Войната е за гласовете на 13% от цветнокожото население за предстоящите избори. 80% от американците вече са решили за кого ще гласуват – около 40% за Байдън и 40% за Тръмп. Остават 20% колебаещи се, като 13% са от чернокожите. Те ще решат крайния резултат в президентските избори след няколко месеца.

Тръмп призова Националната гвардия да се включи, но президентът не може да я командва, тя се контролира от губернаторите. Там където управляват демократите, Националната гвардия не си върши работата. Там където са републиканците, ситуацията е овладяна. Това също е много показателно.

Затова Тръмп заплаши сенаторите и кметовете – демократи, че ще включи армията да им „помогне“ да се справят с бунтовете. И е в правото си, защото тези лица здраво го подкопават. По Конституция, ако магистралите, които захранват икономиката, са под блокада, Президентът има право да въведе армията.

Дълги години глобалните финансови елити на САЩ създаваха свои мрежи по света – т. нар. Неправителствени организации. Тези глобалистки мрежи имаха една функция – да осъществяват контрол върху държавите- колонии на САЩ. И в момента Тръмп със своя „изолационизъм за укрепване на държавата“ активно руши тези глобални структури, които доскоро носеха стотици милиарди печалба на своите създатели – финансистите от Демократическата партия, но пък унищожаваха страната. Затова сега виждаме съпровождащи протести в редица страни – и в Европа, и в Азия. В Хонконг, например. Всички тия протести се организират от американските НПО-та, финансирани от Демократическата партия. Нищо чудно през следващите седмици Америка да влезе във втора Гражданска война. Защото ако Тръмп успее да деконструира глобализма, всички тия финансови бонвивани ще са на дъното.Skandalno.net

Боян Чуков, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *