Боян Чуков: Задачата на Русия е да Ликвидира Долара! За целта Москва работи координирано с 80 % от държавите по света!

На фона на военната операция на Русия в Украйна се случва събитие с епохален характер – за първи път американският долар е изместен в световната търговия от други валути. Заради наложените санкции, Русия започна да търгува с Индия в рупии и рубли, а с Китай  – в юани и рубли. Същото в момента правят Китай, Индия и Бразилия – сключиха редица споразумения, според които те вече използват националните си валути в търговията с други държави. Създава се паралелна финансова система на доларовата, която има потенциал да измести напълно американската валута като световно разплащателно средство. Това заяви в свой коментар геополитическият анализатор Боян Чуков.

Ако съберем населението само на тези три държави – Китай, Индия и Русия, то това е половината от световното население. Със сигурност и след края на войната в Украйна, развихрилата се финансова и икономическа битка за унищожението на долара като световна валута ще продължи. САЩ винаги са печелили от това, че светът използва долара като втора, резервна валута. Китай от години се опитват да наложат търговия в юани, но досега бяха силно ограничавани от Вашингтон и солидарния с него Запад, който умело се възползваше от създавани и контролирани от самия него в продължение на столетия финансови инструменти за диктат над планетата. Заради руските санкции и други процеси обаче, финансовата революция е на път да се случи.

Показателно е, че най- големите съюзници на Русия в Европа – Орбан в Унгария и Вучич в Сърбия, убедително спечелиха проведените онзи ден парламентарни избори. Лидерите на тези страни се ориентират и разбират накъде отива света. В България обаче сме много далече от подобно мислене извън рамките, у нас няма елит, способен да мисли и действа по дългосрочни политики.

Преходът към един многополюсен свят вече е очевиден. Еднополюсният свят, предвождан от САЩ, приключва. Русия, Китай и Индия са ядрото на новия многополярен свят. С тях са 90 % от азиатските държави, цяла Южна Америка и 90 % от Африка. Това е нетна сила, несъизмеримо по-голляма от противостоящият й Запад, чиято икономика е въздух под налягане – балони и деривати. Неслучайно Москва многократно заяви, че след като САЩ и Европа не желаят Русия за търговски партньор, то тя ще се обърне към Азия. Всъщност истината е че и без това Европа и САЩ са все по-малко атрактивен пазар за Русия. Обръщането на Русия към Азия означава, че всичките й несметни природни ресурси ще потекат към перспективната работилница и пазар Азия, докато ресурсния просяк Европа ще трябва да се задоволи с други източници, но много по- скъпи. Което я обрича на неконкурентноспособност и бедност. Същото се отнася и за САЩ, не толкова по икономически, колкото но по финансови причини. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

5 коментара

  1. Боян Чуков, един от най-добрите политически анализатори у нас. Неговото мнение струва повече от това на цели партии.

  2. Неотдавна по данни на КНСБ, се оказа, че 500 000 българи работят за по 500 лева на месец. Т.е. работят за заплата дори под минималната от 650лв.
    Не че КНСБ не са хайдуци и част от грабежа и от статуквото – шефа на КНСБ Пламенчо Димитров е тежък милионер. И ако чакаш Пламенчо и КНСБ да ти помогнат и да те защитят, по-добре чакай от умрял писмо, отколкото помощ от тях.
    В същото време правителството на американските кирчо-кокорчовски подлоги дават по 1200лв. месечно на украински „бежанец“. Украинските „бежанци“ или поне 80-90% от тях са много богати и заможни – освен с луксозни джипове и лимузини пристигат и с по цели куфари с долари и евро. Повечето от тях са нацисти и свързани по някакъв начин с нацистката хунта на Зеленски.
    Така 3-членно семейство украински „бежанци“ получава месечно по 3 600 лева и пей сърце!
    За сведение на БГ-робите: 3 600 лв. е почти годишната пенсия на един беден, гладуващ български пенсионер с 40 години трудов стаж!
    Отделно укро „бежанците“ са с привилегии и предимства при кандидатстване в училища и детски градини – напълно безплатно. Безплатно получават и медицинско обслужване – за сметка на ганьовските робове-данъкоплатци.
    А в същото време над 700 000 ганьовски роби са без здравно-осигурителни права, оставени да си умират тихичко, на спокойствие, изхвърлени пред вратите на болниците.
    Така е с продажното фашистко правителство на Киро Малоумното. Марионетно правителство угоднически надупено на козяшкото посолство.
    Кой е виновен? Киро Тъпото? Не, виновни са си самите ултра прости и страхливи ганьовски робове, че мълчат и не смеят да гъкнат от страх. Насрани от страх, скрити страхливо по мишите си дупки, все чакащи някой друг да ги освободи и да свърши тяхната работа!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *