Борисов Смени Министър, за да ОТКРАДНЕ 1.4 МЛРД. ЛВ. Новият му благодари на латиница!

borisov2Със заповед на премиера Бойко Борисов бе назначен за заместник-министър на образованието и науката Красимир Киряков, а досегашният титуляр  Костадин Костадинов бе  освободен от длъжността.

Както си ме у редът, Борисов не даде никакви обяснения за рокадата, нито защо точно той я прави, след като министерството си има министър – Меглена Кунева.

Киряков бе похвален в прессъобщение, че притежава  две магистърски степени – по българска филология, завършена в СУ „Св. Климент Охридски” и по маркетинг, взет в  УНСС. Такива дипломи имат всички учители, завършили до 2 000-та година, преди да се приеме и степен бакалавър, но явно това няма значение. Новият зам-министър е образован, не е Калинка като други и може с това образование както да преподава литература в основно и средно школо, така и да изгрее в министерството. Най-важното в биографията му обаче е, че е бил председател на Управителния съвет на Българската асоциация на консултантите по европроекти. Там се е трудил от 2008 до 2012 година.

В отговор човекът така се развълнува, че пусна в мрежата благодарствено писмо до Бойко на… латиница, вместо на кирилица. Което е доказателство, че е силно евроинтегриран. И предизвика моментално недоволство и критики в социалната мрежа.

Защо беше необходима смяна в министерството на Кунева?

Защо не я извърши тя, а премиерът?

Защо не последваха никакви обяснения?

Много просто.

Борисов показва, че Кунева е там повече като фигурант, отколкото като работещ министър.

Освен това в министерството трябва да има някой силен човек на ГЕРБ, който да я перва по пръстите и да работи в името не на нейната партия, а на ГЕРБ.

Говори се и, че ЕС ще отпусне милиард и 400 милиона евро за реформи в българското образование тази и следващата година. Пари, които някой трябва да усвои и прибере в черните каси за бели дни на ГЕРБ.

Е, това не е ли достатъчно основание за смяна?

Когато имат да се усвояват „едни пари“, в България първо се назначават „едни хора“.

Сега остава да гадаем каква част от тези милиард и половина пари ще отиде наистина за образование. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *