Борисов се скъса да лъже за Изборния кодекс! Ето лъжите му през последните дни:

През последните дни Борисов в поредица от празнични пресконференции, шайката му ГЕРБ и медийните им слуги неспирно тръбят, че бързото обнародване на промените в Изборния кодекс било “грях, срамота и светотатство”.

В тази връзка нека припомним на Хунтата какви ги свършиха през 2016 г., буквално 10 дни преди президентските избори.

Следете датите: На 21.10.2016 г. в активен предизборен период е внесен общ Законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс. Дадени са три дни за предложения между първо и второ гласуване. Законът е приет само 5 дни по-късно – на 26.10.2016 г. След Указ на президента Плевнелиев от същия ден – 26.10.2016 г., промените са обнародвани в брой 85 на “Държавен вестник” от 28.10.2016 г. И само седмица по-късно по новоприетите правила се провеждат президентските избори! Грях, срамота, светотатство?!?

Десислава Атанасова от ГЕРБ вчера обяви, че благодарение на “варварите” в Народното събрание за първи път за една нощ е приет и обнародван нов Изборен кодекс.

На Десислава Атанасова, която сама се обяви навремето за “тежката артилерия на ГЕРБ”, й припомняме, че измененията в сегашния Изборен кодекс бяха приети на 29.04.2021 г. и бяха обнародвани на 01.05.2021 г. Явно Десислава Атанасова е изкарала една въздълга нощ.

Вчера, на втората пресконференция на ГЕРБ, Тома Биков, който навремето се заканваше да вкарва Бойко Борисов в затвора, заяви следното: “Не знаем според този нов изборен кодекс на какви критерии трябва да отговарят членовете на ЦИК. Явно президентът ще ги назначава по свое собствено усмотрение.”

Нова лъжа. Напомняме на Тома Биков да прочете, че в чл. 50 на Изборния кодекс се съдържат изискванията към членовете на ЦИК, които не са променени- те са същите като в стария изборен кодекс. Така че президентът няма никакви правомощия да определя сам изискванията или членовете на ЦИК.

Вчера, на първата от двете пресконференции на ГЕРБ, Бойко Борисов заяви следното: “Какво значи в един закон да напишеш “при възможност”? Значи, видеонаблюдение ще има “при възможност”. Ама кой ще я определи тая възможност, бе? По какъв критерий ще кажеш – в този град и в тази секция ще има, в тази – няма да има? По какъв критерий? Я да видиме на предишните избори къде са ми били по-добрите резултати – там няма да има видеонаблюдение. Я да видиме къде са ми били по-слабите – там, примерно, ще сложим видеонаблюдение. Явно това им е целта.”

Поредна лъжа. Не знам дали депутатите на Борисов са спали, но въпросният текст “при възможност” отпадна от закона. Тоест, Бойко Борисов лъже с нещо, което го няма в окончателния вариант на Изборния кодекс. Напомняме, че видеонаблюдението при гласуване отпадна напълно, но се прие видеозаснемане и видеоизлъчване при преброяването на гласовете във всяка една от секционните избирателни комисии, включително и в районните избирателни комисии. Във всяка една, а не където някоя партия има по-слаб или по-добър резултат.

Вчера Бойко Борисов се опита да препише и собствените си грехове на опозиционните партии. Двамата с Екатерина Захариева обявиха как машините за гласуване били незащитени и били от Венецуела. А там било диктатура, убивали със снайпери протестиращите и било притеснително страна от ЕС да купува машини за гласуване точно от Венецуела. Глупостите със снайперите няма да ги коментираме, защото си бяха дело на ЦРУ, което по този начин се опита да провокира поредната си цветна революция, с която да свали подкрепяния от Русия и Китай президент Мадуро.

Мааааалка подробност обаче е, че машините за гласуване бяха закупени от тяхната (на ГЕРБ) ЦИК. 9600 машини за 43 милиона лева с ДДС. А дали действително са закупени от Венецуела – да каже тяхната ЦИК. Друга много малка подробност е, че преди последните избори тяхната ЦИК отказа независима проверка на въпросните машини за гласуване с мотива, че държавните институции, които извършват проверките, са независими. Толкоз и по тази гербава манипулация и лъжа.

Накрая ще завършим със следното: Явно в ГЕРБ още не са осъзнали, че времето, в което страхуваха и манипулираха населението, купуваха журналистите и държаха за ушите всички институции в държавата, че да няма кой да им разобличава лъжите… това време свърши. В момента Борисов трепери от страх, че с новия изборен кодекс няма да може да манипулира изборите и лъжата за „голямата всенародна подкрепа“ за ГЕРБ ще лъсне в пълната си прелест. А него го чакат съд и затвор! Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

2 коментара

  1. Ако населението на България не лудне ще е чудо. Как може този човек да ни бъде натрапван от медиите с такава упоритост, с такова безумие. От устата му изригват нечувани глупости на просташки език,бившите му министри го гледат като хипнотизирани. Държавата има остра нужда от разумни решения, той се е хванал за властта по-силно от удавник за сламка. Категорично най-религиозният, най-снимания премиер ще остане в историята и ще носим позора на неговото управление десетилетия.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *