Белият дом уличи в лъжа Петков: Нито дума за евтин газ от срещата му с Камала Харис

Лъсна поредната излагация на българския министър-председател Кирил Петков в САЩ, който се опита да заблуди българската общественост за уж постигнати резултати при срещата му с вицепрезидента Камала Харис. 

„Договорено беше и извършването на реални доставки на втечнен природен газ към България на цени, под тези на „Газпром“, които да започнат от месец юни“, гласи съобщението на правителствената пресслужба от 6.30 часа тази сутрин.

Няколко часа по-късно истината обаче излезе с гръм и трясък с официалното прессъобщетние на Белия дом за срещата, което на практика уличава българския премиер в лъжа!

„Вицепрезидентът Камала Харис се срещна днес с министър-председателя на България Кирил Петков. Тя изрази своята признателност за силния съюз и топлото приятелство между САЩ и България. Тя благодари на министър-председателя за подкрепата на България към Украйна и потвърди солидарността на САЩ пред последния опит на Русия да използва енергията като оръжие. Двамата се съгласиха с необходимостта от укрепване на устойчивостта на Европа чрез по-нататъшно диверсифициране на енергийните доставки извън Русия и значението на продължаването на силната отбрана и възпирането на Русия по източния фланг на НАТО”.

Това се посочва в официалната позиция на Белия дом от срещата на премиера Петков с вицепремиера Камала Харис.

Нито дума за реални доставки на втечнен природен газ към България. Още повече пък на рекордно ниските цени, които четем в съобщението на българския Министерски съвет.

Няма и намек за това, че премиерът Петков по време на срещата с Камала Харис е договорил извършването на реални доставки на втечнен природен газ към България на цени под тези на „Газпром“, които да започнат от месец юни, с които българското общество бе въведено в заблуда.

Тази тема напълно липсва в съобщението на Белия дом.

Подобна позиция липсва и в съобщението в „Туитър“ на вицепрезидента Харис, където кухите фрази и бланкетните изрази издават безсмислието на срещата между нея и Кирил Петков.

„Беше прекрасно да посрещна българския премиер Кирил Петков в Белия дом днес. САЩ са признателни за силния съюз и топлото приятелство между нашите две страни“, гласи съобщението на Камала Харис.

Такъв провал в САЩ българската дипломация не е имала. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Ще преведе ли някоя наша медия НЯКОГА оценките и анализите в такива доказани источници като: https://www.globalresearch.ca/, тези в https://reseauinternational.net/ или ще дъвчем само Дойче Веле?? Ще извади ли нещо от тоновете фактически материал, или ще се правим на презрени евроатлантически отрепки, щото 5-те века не ни стигнаха и психиката ни остава все така непоправимо робска.България е Родина и на Дънов и на Севрюкова и на Ванга, но истината не стига до ушите на много от нашите УВАЖАЕМИ съграждни, на които животът протича между софрата и тоалетната.Няма по- страшна прокоба от тази да не искаш да знаеш, да виждаш, да оценяваш основно за собственото си оцеляване.Не виждам швейцарците да се топят от такава любов към украинските бежанци както американците, англичаните. Ако имахме заповед, щяхме да мразим украинците така силно както сега трябва да мразим руснаците.Тоя дявол Путин, който пуска ядрени бомби върху Хирошима и Нагазаки, напалм върху Виетнам, бомбен килим над Ирак и Белград, как да го обичаш. Люба Кулезич от честно казано е една еманация на нечувана омраза,с един безобразен език с който продължава дс се разлива по етера, със сатанинското одобрение на сегашния партиен ЕЛИТ, Бога ми.

  2. Нашия политически елит няма представа за света, за подготвяния колапс на Европа.Не е чувал, че целият свят е против Щатите и Европа.Няма и представа, че освен газ и петрол Русия държи много силни козове с износа на Уран, на редки метали.Света видя разголения бандитизъм на Каубоите,и отказва да замести руските доставки.Ние последните окаяници, ще останем не само без петрол и газ, ще трябва да спрем и ядрените си блокове. Такова крещящо малоумие не е виждано от векове.Не е само Борисов абсолютен тъпак, много са!!!!

  3. Американците да не са луди да ни продават газ под себестойността му. От какво се образува цената му:1. Скъпосртуващият добив на некачествен шистов газ, 2. Втечняването му, 3. Превоз с кораби през океана, 4. Превръщането му обратно в газ, 5. Доставка по тръби до потребителя. от Докато руския газ направо от сондата по тръби до потребителя. Всичко това струва пари и не малко пари. Факта че са готови да ни продават на цена по-евтина от руския е само за зарибяване докато клъвнем и си построим инфраструктура, а после ни го продават по свободни цени и ще си възстановят загубите.

  4. Имате грешка в изписването длъжността на шмекера Киро. Той не е и не може да бъде министър-председател на България тъй като е инсталиран за да бъде министър-предАтел, с която си длъжност той се справя идеално.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *