Без принудата на САЩ Европа на мига Ще Зареже Украйна

Заседнали в Украйна срещу Русия, САЩ изпускат Китай, а той им нанася все по-мощни удари в тила

Хибридната война между Русия и Запада в и около Украйна не е достигнала точката на кипене, но пари все повече. Деветмесечният стрес-тест в хода на специалната военна операция (СВО) на Москва дава ценни резултати за анализи, изводи и прогнози.

Всички страни в конфликта неизбежно търпят загуби, но с различна тежест и с различна поносимост. Някои вадят и немалко ползи. Ползите за САЩ са повече, но пък по-краткосрочни, докато тези за Русия са по-малко, но пък по-трайни.  Напълно прогнозируемо през март Киев ще изгуби всичко. Губят и изглежда още много ще губят Европа и европейците.

Своя държавна стратегия и дори тактика Украйна няма. Зеленски и кръгът около него са марионетки на Вашингтон и Лондон. Подскачат нелепо по екраните, блещят се застрашително по посока на Москва и се тръшкат драматично пред политиците в столиците в ЕС. Украйна за Запада е само инструмент за удари срещу Русия. Търпян фашисткия й режим по формулата за „нашия кучи син“, пък и точно в такъв формат украинците в момента са им най-полезни.

Следователно огромната камара от драстични нарушения на „неолибералните евроатлантически ценности“ от Киевския режим за Запада остават незабелязани, а зад кулисите същите горещо ги одобряват. Дори Израел, претендиращ да е лакмус за фашисти и други нарушители на правата на човека, не забелязва нацистките укро-изблици и тихомълком подкрепя Украйна.

Защото там все още не са започнали да репресират евреи, пък и Зеленски е от тях. Макар същият  все по-често да се изявява като глава на сатанистки култ, заобиколен от субекти с хитлеристки, езически и антихристиянски татуировки. Колективният Запад очевидно вярва, че има правилни и неправилни нацисти. Приема риска утре „правилните“ да го налазят в ново качество като на мигранти. Но тогава бързо ще ги обявят за неправилни.

Няма да му е за пръв път на Запада уродливите му отрочета да се обърнат срещу него. Появи ли се веднъж в една страна нацизъм във фашистки или друг вариант, той бързо внушава на част от обществото неизкоренимата заблуда за богоизбраност. С всички кървави последствия от това за населението и държавата.

В Украинската ССР бандеровците-хитлеристи не бяха превъзпитани, получиха амнистия от Хрушчов, който ги пусна на тълпи от лагерите… а днес Русия получава синовете и внуците им като свои най-зли врагове.

В отчаянието си Киев, за да внушава на разколебаните европейци да не спират подкрепата, остро провокира Москва. Чрез удари по мирното население в Донбас и диверсии на руска територия Киевската хунта се опитва да подтиква Русия да си изпусне нервите, да срине няколко големи селища и да причини много хиляди жертви.

Засега обаче на Хунтата на Зеленски не й се отдава. В Кремъл знаят, че най-важно в момента е да не се поддават на провокациите – защото скоро ще имат важни ползи. Руснаците са наясно, че е могат да убедят критично голяма маса от украинското население (бивши руснаци) че за Запада страната им има смисъл само като враждебна бойна машина, насочена срещу Русия. Че от мащабната и всестранна западна военна подкрепа търпят единствено огромни загуби при напълно фантасмагорични ползи. Въпрос на още малко време е 70 % от записаните днес за украинци да се присетят, че бабите и дядовците им са били чисти руснаци. Ако въобще има нужда от подобно убеждаване, защото има една камара данни за това с колко убийства и какви репресии спец. службите на Киевските режими са постигнали днешната „всенародна и всеединна консолидация“. Думата ми е за процеса на украинизация.

В Украйна настъпват грипът и типичните за зимния сезон болести, но вече в условията на проблематично отопление в домовете и по месторабота, при недостиг на вода от крана и основни храни поради проблеми с доставките. Цените растат, както и броят на убитите и ранените на фронта. Мнозинството проумява, че ако Москва е искала да ги унищожи, е щяла да го направи за броени дни.

И европейските народи започват да разбират, че страните им нямат свои интереси в Украйна, стават все по-негостоприемни спрямо украинци и прочие мигранти. В началото приемаха да понесат някакви минимални загуби от солидарност не толкова към Киев, колкото към ментора им САЩ. Но търпението на европейците се изчерпва. Вариантът Европа да бъде срината икономически и всякак, за да спечелят САЩ, не им се струва приемлив.

Недоволството расте, при това във всички слоеве на европейските общества. Зреят мощни протести. Средствата и начините на властите да манипулират недоволните, да гасят острите изблици на гняв, да го разсейват в различни посоки все още са големи. Но високото социално напрежение крие все повече рискове за управниците.

Затова последните променят риториката си, но все още не и позициите. Усилено внушават на гражданите си, че Украйна побеждава, Путин е отчаян и Русия ще рухне скоро. Нужно е само още малко търпение. Западът все по-често апелира към евентуалните противници на Кремъл вътре в Русия да свалят Путин или поне група московчани да се разбунтуват.

Френският президент заяви: „Никога във Франция не сме имали стремеж да унищожим Русия… след разрешаването на ситуацията около Украйна Европа ще бъде по-слаба… Ние участваме пълноценно в тази война заедно в името на едни и същи принципи“. Пълноценно участвали евро-НАТОвците- това е важно признание. Досега са дали на Украйна над €50 млрд.

САЩ богатеят чрез украинския конфликт, пише френския в. Monde, затова го удължават. Печелят от доставките на оръжия, както и като „спасяват“ Европа, продавайки й газ на 4 пъти по-висока цена от руския.

„Подобно на другите лидери в НАТО, пише The Times, и канцлерът Шолц се е замислил за сигурността на Европа. „Без участието на Русия европейската сигурност е невъзможна“, казва Шолц и призовава да се възстановят мирните отношения с нея. Напоследък той на два пъти сравни днешната обстановка с онази преди ПСВ.

Пред в. „Политико“ тези дни американският режисьор Оливър Стоун казва: „САЩ не ги е грижа за другия свят, главното са те“. А пред испанския El Diário Стоун каза: „САЩ са методичен звяр-убиец, за когото войната е голям бизнес. Украйна винаги е била в плана им за дестабилизиране на Русия“.

Във WirtschaftsWoche четем: „Европа и САЩ са на прага на икономическа война.“ В Брюксел Еврогрупата отбеляза, че „тази зима икономиките от еврозоната и повечето държави-членки на Европейския съюз ще се изправят пред голям риск от техническа рецесия и огромна несигурност.“

Eвpoпeйcĸaтa тexнoлoгичнa индycтpия e зaгyбилa нaд $400 млpд oт cтoйнocттa cи пpeз 2022 г., пoĸaзвa aнaлиз нa фиpмaтa зa pиcĸoв ĸaпитaл Аtоmісо. А този процес, представляващ каскада от загуби е едва в началната си фаза. Без принудата на САЩ Европа ще зареже Украйна, тази война я съсипва. Още не се очертава ясно, примката НАТО е стиснала яко Европа за гушата. Но Foreign Affairs пише: „Правителството на Байдън отблъсква съюзниците от САЩ“.

Оскар Лафонтен, бивш председател на ГСДП, заяви пред Deutsche Wirtschafts Nachrichten: „Обикновените европейци страдат от „амбициите на вманиачените елити във Вашингтон да запазят статута си на световен хегемон“, а страхливите лидери на страните от ЕС не смеят да им противодействат… въпреки, че унищожават Европа. НАТО е инструмент на Вашингтон… независими играчи или бедни васали на САЩ – това е изборът“.

Украинския конфликт. В ход е първата за 21 в. война в Европа. Със специфична характеристика – война на дронове, на артилерия, на спътници, с кибератаки и контраатаки, парализирана дипломация. Вашингтон продължава линията си на поведение на принципа „още повече от същото“. Предвид мрачните за европейците последствия, американците им препоръчват от киселите лимони, които собственоръчно им сервират, те да си направят лимонада.

Страхът на САЩ от загубата на хегемонията им е на път да ги сблъска с по-голяма от тях ядрена сила. САЩ умишлено създадоха или ускориха няколко световни кризи – на легитимността, на икономиките и финансите, в търговията и логистиката и т. н. Ще се борим с вас до последно, няма да ви се подчиним, отговорят им Москва и Пекин. Заседнали в Украйна срещу Русия, САЩ обаче изпускат Китай, а той им нанася все по-мощни удари в тила, докато самият той става все по-мощен икономически.

Москва бърза бавно, изчаква развитието на обективните процеси във времето – да се изчерпят ресурсите и търпението на евроНАТОвците и да се откажат украинците да гинат напразно в угода на киевските нацисти. Но от друга страна СВО релефно показа много сериозните и все още налични негативни последствия в държавата, обществото и в армията на Русия от перестройката и „партньорството“ й със Запада в първото десетилетие след разпада на СССР.

В момента тези последствия се заличават, извършва се усилен и тотален ремонт. Огромният процент от населението подкрепя властта и Путин, защото е информирано и има богат опит с англоамериканците. От голяма полза за моралното затвърждаване на руската позиция са признания като това на бившият германски канцлер Ангела Меркел, която преди 3 дни заяви: “Минските споразумения бяха подписани, за да дадат време на Украйна и да й помогнат да стане по-силна“.

Победа на Русия е екзистенциална заплаха за Запада, тя би ускорила загубата на монопола му над насилието, прилагано от векове.

Не вярвате ли? Чуйте какво каза Столтенберг, шефът на НАТО: „Други авторитарни лидери ще видят, че силата се награждава и ще използват примера за постигане на свои цели… Нашият свят ще стане по-несигурен.“

За почти всички сегашни лидери в ЕС това ще стане краят на техните политически кариери. И на световния неолиберален глобалистки елит.

Автор: Д-р Илия Илиев

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

един коментар

  1. Това безспорно е така. Не само кариерите им застрашени. Ако не са световни крадци, нямат база за съществуване. Като няма кого да обират, цялата финансова система ще рухне като къща от карти. Световният ционизъм, държащ световните пари, дали ще позволи това? Е, ще видим, кое е по-могъщо: Мамона или Атома.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *