Юнкер дава тайна вечеря, България не е поканена! Вижте скандалната причина!

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е поканил на специална вечеря лидерите на четири източноевропейски държави.

Целта на сглядата е не да пийнат и да хапнат за сметка на Съюза, а  за намаляване на напрежението в ЕС. Това разпространи агенция „Ройтерс“, която се е добрала до писмото, адресирано до лидерите на Полша, Унгария, Чехия и Словакия. То е пратено на 2 октомври, а в него  Юнкер пише, че единството на ЕС е от „първостепенна важност“ за всички държави-членки.

Тайната вечеря ще се състои на 18 октомври в Брюксел с цел „заглаждане на някои противоречия“. А противоречията всички ги знаят. Страните от Вишеградската четворка се противопоставят непрекъснато на решения, спуснати „отгоре“ и не се подчиняват сляпо. Те първо бранят интереса на страната си, а след това този на ЕС, което в очите на големите е чисто светотатство.

Прага и Братислава отговарят на Брюксел с по-умерен, но категоречин тон, а Варшава и Будапеща  влизат в тежки спречквания  с Европейската комисия и едновременно с това  с Германия и Франция. Четирите държави са „непослушните деца“ на съюза и непрекъснато отстояват интересите си. Особено Орбан, който е  е на път да прекрати членството на Унгария в ЕС, но да запази Унгария независима и без диктат отвън.

Полша и Унгария не одобряват и категорично отказват да изпълняват програмата  на ЕС за разселване на бежанци в страните членки. Те не са допуснали нито един бежанец, „спуснат“ отгоре, дали са гражданство само на един, не желаят да  заселват на територията си ислямисти под предлог, че това ще подстави на карта сигурността на страните им,  не признават върховенството на закона на ЕС и слагат на първо място собствените си закони.

Между тях и Брюксел има неразбирателство и за правилата на пазара на труда, за вноса на некачествени хранителни стоки, за двойните стандарти, а Полша дори заплаши, че ще спре целия внос, докато гражданите й не бъдат третирани като равни с другите европейци.  Четирите страни твърдо отказват и да бъдат втора писта в „Европа на две скорости“.

На тази вечеря Борисов не е поканен. Нищо, че се водим страна от бившия източен блок и сме твърдо във втората писта.

Защо да  го канят, като ние сме съгласни с всичко?

България е най-послушният член на ЕС и винаги козирува, каквото и да й наредят.

Бежанци – бежанци.

Строим лагери и готово. В София по улиците клечат странни брадати типове, пушат, гледат свирепо след жените, ама това си е нормално.

Стоки – стоки.

Каквото ни дадат, това продаваме в магазините.

Ама било по-скъпо?

Ама било по-некачествено?

Щом ЕС така са решили, няма тън мън.

Наши работници спят в бараки и работят по 14 часа на ден.

Ама работят в Англия и Италия! Смеем ли копче да кажем?

ЕС иска да вдигаме пенсионната възраст.

Готово! Веднага!

Ако трябва ще изровим хора от гробищата да не се скатават и ще ги пратим да доработват.

Винаги готови!

Винаги съгласни!

Лекарствата ни са по-скъпи, храната също, токът скача непрекъснато, заплатите и пенсиите са най-ниски, раздадохме страната на чужди компании, заменихме си армията с полигони на НАТО, а в ЕС са доволни.

Козируваме и мълчим.

Тогава защо да ни канят на вечеря?

Те скоро и на срещи няма да ни канят и ще ни свеждат заповедите си по телефона.

А ние пак ще мълчим!

Какво щастие за ЕС, че ИМА  такава държава!

Skandalno.net

Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

2 коментара

  1. НОРМАЛНО СЛЕД КАТО СЕДЕМ МИЛИОНА ПОСЛУШНИ ОВЦЕ СЕ ПОДЧИНЯВАТ И НЕ ВЪСТАВАТ СРЕЩУ ПОЖАРНИКАРЯ МАФИОТ ЮНКЕР НАМЕКВА ЧЕ НЕ НИ СМЯТА ЗА ДЪРЖАВА А ЗА БАЗА НА НАТО СРЕЩУ РУСИЯ

  2. Нормално! Със нас не е необходимо да се обсъждат въпросите на ЕС! На нас ще ни го „сведът“ единствено за послушно изпълнение! Те шефовете на ЕС знаят много добре какво да очакват от нашите послушковци!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *