Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Щурмът на Мариупол и Пленените НАТОвски Офицери: За какво мълчат руските власти!?

„Мариупол е освободен на 98 %. Останаха само отделно гнезда на Бандеровците на пристанището и в завод „Азовстал“, който нацистите са превърнали в същинска крепост.

Това заяви тази сутрин ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров.

Копали са като полски мишки собствените си дупки, копали са ги с години в случай че един ден стане много лошо. Е, този лош ден за тях дойде. Ние сме измъквали от по-дълбоки тунели в гъстите гори на Чеченската република много по-бясно съскащи плъхове. И с тези ще се справим – ще ги изчистим напълно увери Кадиров.

Междувременно генералът от СВР Леонид Решетников в своя канал в Телеграм” написа пост с безкрайно любопитни подробности относно офицерите от НАТО, които, както се съобщава през последните дни, са блокирани заедно с нацистите от Азов в Мариупол и Западът отчаяно се опитва да ги евакуира. Ето какво пише Решетников:

В Мариупол, в момента когато градът беше напълно обкръжен от руски войски, там имаше 53-ма офицери от френското военно разузнаване.

В началото на блокадата на града тези натовски офицери бяха насилствено държани от бойците от Национален полк Азов като жив щит, както и за да има стимул главното командване на въоръжените сили на Украйна да деблокира Мариуполския джоб.

Офицерите на германското военно разузнаване , които пристигнаха в Мариупол на 30 март 2022 г., за да преговарят с „Азов“ и да разрешат проблема с френските си колеги, също бяха задържани от националистическия батальон, въпреки гаранциите, които им даде командването на въоръжените сили на Украйна и централното командване на Национален полк „Азов“, които са позиционирани в Киев.

Освен френските и немски натовски офицери в Мариупол се намират и група доброволци – бивши и настоящи офицери от Канада, Швеция и Великобритания, както и отряд сирийски туркомани с богат опит в градските бойни действия в Сирия. Общият брой на тези доброволци не е установен с точност, сред тях може да има офицери от кариерното разузнаване от канадското, шведското и британското разузнавания.

Многобройните опити на Еманюел Макрон да разреши проблема чрез Владимир Зеленски бяха неуспешни, защото Зеленски няма никакъв контрол над бойците от Националния батальон „Азов“ в Мариупол.

Телефонните разговори на Макрон с Владимир Путин също се провалиха, въпреки заплахата на Макрон да блокира сметката на руската централна банка във Франция. 

Путин няма против да пусне натовските офицери и инструктури от мариуполския котел, но е обещал да ликвидира бойците от „Азов“, които ги държат в плен. И през цялото време сочи към Зеленски с твърдението, че само президентът на Украйна може да повлияе на бойците от Националния батальон Азов” да освободят натовските си пленници. Затова Макрон започна да настоява Русия да пусне вкупом всички от котела. И получи от москва среден пръст. 

В резултат на това на 20 март 2022 г. Франция замрази активите на Централната банка на Русия в размер на 22 милиарда евро.

Също така, на 18 март 2022 г., Олаф Шолц се включи в преговорите по въпроса. Именно по заповед на немския канцлер офицери от германското разузнаване бяха изпратени в Мариупол на 20 март 2022 г. и пропуснати от руските военни, но и те бяха взети за заложници от бойците на Азов.

Според съобщенията 21 офицери от френското военно разузнаване вече са загинали в Мариупол при обстрел от руски военни.

На 30 март 2022 г. Макрон уволни шефа на френското военно разузнаване Видо.

На 30 март 2022 г. Шолц проведе телефонен разговор с Путин. Една от темите на разговора, според западните издания, е извеждането на разузнавачите на НАТО от Мариупол.

01.04.2022 г. Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна се опита да евакуира от Мариупол група ранени и ръководството на Национален полк „Азов“, както и първата партида офицери от военното разузнаване от Франция и Германия.

Руските военни свалиха два Ми-8 – единият падна при Рибацки (2 пленени, а останалите загинаха), един падна в морето (всички загинаха). Според френските медии двама офицери от френското военно разузнаване са били в хеликоптера, който се е разбил в морето.

Други два Ми-8 след падането на първите два са успели да избягат от обстрела на ПЗРК.

Умишлено са допуснати хеликоптери в Мариупол, за да бъдат свалени при изтеглянето си – екипажите с ПЗРК стоят готови и чакат сигнал. Друг хеликоптер Ми-24 успява да се измъкне от руските ракети.

На 04.06.2022 г. беше направен нов опит на разузнавачи с хеликоптери за прибив през блокадата на Мариупол. Руските военни свалиха два хеликоптера още при приближаването им откъм морето.

Офицерите от разузнаването на страните от НАТО и извън НАТО, задържани в Мариупол, сега са съсредоточени в Азовстал, за да служат като жив щит на националистическия батальон.

Това обстоятелство значително усложнява щурма срещу обекта и не позволява нанасянето на мощни бомбардировки и артилерийски удари по укрепленията на бойците на територията на Азовстал.

На 04.06.2022 г. руските войски, по споразумение с турците, се съгласиха да организират коридор, за пропуск на бойците и западните военни, които се съгласиха да бъдат представени като журналисти и членове на хуманитарни мисии. Но реален резултат нямаше, защото бойците от „Азов“ си знаят, че тръгнат ли да излизат по този коридор, ще бъдат избити от руската армия”, пише Решетников. Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

4 кометара за Щурмът на Мариупол и Пленените НАТОвски Офицери: За какво мълчат руските власти!?

 1. Анонимен Отговор

  10.04.2022 в 3:32

  ДА НЕ ИЗЛЯЗАТ ЖИВИ НИКОЙ ПЪТ ТАМ ДА ИМ Е ГРОБА

 2. Анонимен Отговор

  10.04.2022 в 12:05

  какво правят там натовски офицери Нали уж не се намесва Нато в конфликта

 3. Анонимен Отговор

  10.04.2022 в 16:11

  Каквото повикали, такова са им обадили. Нали казаха че няма Баровци, е нека така и да бъде.

 4. Екатерина Колова Отговор

  10.04.2022 в 17:34

  Те официално не са там, така че досега трябваша русите да са гръмнали Азовстал. По закон натовските офицери не са страна по военния конфликт, така че нямат права и щом са с оръжие, се смятат за най-обикновени бандити и терористи. Докато русите пазят хората, даже и такива като тия, военната спецоперация ще се проточва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *