Ще живеем в още по-бедна и наведена пред САЩ Колония

Дори няма да коментирам конкретните супер-мега-хипер-десни мерки, които една по една се договарят от 4-те партии на преговорите за бъдещото правителство на колонията България. Само БСП (в частност Нинова и хората й) опонират на това безумие, но нямат подкрепа не само сред останалите три партии, но и на вътрешната опозиция в БСП, и битката им е обречена. И при новото коалиционно правителство под егидата на Румен Радев и начело с политическия му проект ПП държавата ще се краде като за последно. Но пък крадците на терен са нови лица, които се ползват от още по-мощната подкрепа на хегемона САЩ.

Всички тези добре звучащи планове и програми, които в момента обсъждат и приемат 4-те партии от бъдещата управленска коалиция, са свързани с адски много пари – тук ще направим това, тук онова, тук трябва еди-какво си… Човек ще си помисли, че държавата ни се къпе в злато и само да ни хрумне нещо, е достатъчно да кажем: „Ами добавяме го“, и то ще стане.

От една страна двамата харвардци ни обясняват как ще се превърнем в офшорката на Европа (защото точно това означава фразата на Кирил Петков „да станем финансов хъб на Европа“). Обясняват ни как ще свалят корпоративните данъци на 5%, как ще вкарат всякакви удобства за инвеститорите под формата на данъчни облекчения, а от друга – ще изпълним всичко обещано на тези „преговори“. Обещанията са, разбира се, само към бизнеса. Обещания към хората няма.

На тези преговори никой не отвори и дума за данъчна реформа, а доколкото бяха споменати данъците, беше в контекста на това да се намалят данъците на фирмите. Тия господа и дами знаят ли че всички коалиции в Европа започват преговори с темата за данъците, всички. И точно по отношението към данъците си проличава коя партия е лява и коя – дясна, според това, дали смята да вдигне данъците на бедните или на богатите. Без пари НИЩО не може да се направи, а ние след 3 дни преговори още не сме чули обяснение откъде ще дойдат те при положение че хазната е празна, а държавният ни дълг набъбва все повече заради новоизтеглените заеми. Но пък коалиционните партньори ни обясняват как ще правим какво ли не.

Явно намерения за някаква най-накрая нормална и цивилизована данъчна система няма, точно обратното –ще ставаме все по-бананова република.  И никой не се осмели дори да го каже в прав текст.

Имаме два варианта – или да затънем в държавни дългове, за да финансираме всички предложени програми за частния бизнес, или да се вдигнат още повече данъците на бедните (защото богатите са „инвеститори“ и неолибералните 4 партии във властта ще им свалят звезди). А това значи само едно, драги сънародници – пак ще плаща тоз изстрадал народ, за да продължава да дундурка бизнеса.

До момента на тези преговори още никой не е обелил и дума за:

  1. работническите права
  2. за подгонване за тоз ми ти чуден и добричък бизнес, който не спря да плаща под масата
  3. за премахване на позорния Максимален осигурителен доход, заради който колкото си по-беден, толкова повече осигуровки плащаш
  4. за въвеждане най-сетне на нормални европейски данъци върху дивидентите – сиреч, 20-30% вместо 5
  5. за нормален европейски данък печалба, сиреч 20-30% вместо 10
  6. за нормален ПРОГРЕСИВЕН подоходен данък, какъвто има в целия ЕС! Богатите трябва да плащат повече данъци от бедните, защото държавата пази техните задници повече (сиреч, тяхната частна собственост)
  7. за необлагаем минимум
  8. за ефективна Главна инспекция по труда, която да учи работниците какви са им правата, вместо да организира курсове за работодатели, за да ги учи с какви вратички да погазват закона и правата на същите тези работници
  9. за безплатно обществено здравеопазване за всички
  10. за забрана лекарите да работят едновременно в държавна болница и да практикуват на частно

Мога да продължа до безкрай – нито едно от важните и полезни за хората решения дори не бе споменато, камо ли да се приеме. Точно обратното: всички дотук приети решения и споразумения са в обратна на необходимата посока. Разбирате ли, че под вещото ръководство на харвардските измамници и менторите им САЩ ще живеем в още по-бедна, още по-неравна и още по-убийствена за хората колония?

Но пък дигитализирана и наведена пред янките. Skandalno.net

Даниела Пенкова, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

8 коментара

  1. Разумът е напуснал всяка политическа чотура, която се е наредила за персонални блага. Не е необходимо да се откриват гореизложените неща, те се практикуват и са доказано положителни. Да натовариш мизерния пенсионер с 20% ДДС за хляба и кофичката кисело мляко, това е гнусно престъпление. Най- важното се оказва да изпълним всички желания на нашия Господар, да пуснем СМ в Европа, да си внесем под масата джендърската религия и най-важното да предоставим нашите пристанища за американски военни кораби. В Александрия стоварвали стотици ам.танкове, които естествено ще пристигнат и у нас. Цар Борис не позволи българи да се бият с руснаци, сегашните политиески ГНИДИ го правят с любов.

  2. И още нещо много важно- докато в болниците се продължава практиката да дават пари за умрели хора от Ковид, ковид пандемията няма да спре. То прилича на даване на хари за са бъдат убити хора, ами като няма умрели от които зависят големите хари то ше ги оставим да умрат или ще им помогнем че да се плати. Да не казвам че започна да приличат на наемни убийци- плащане когато има мъртви. Като няма ше ги направим.Много хора вече казват че българските политици са лишени от разум оз ще добавя че за сметка на това имат огромна лакомия за пари!

  3. СЪБУДИ СЕ РОБСКА РАЯ ВЪСТАВАЙ ДА ГИ ПОМЕТЕМ НИЕ 80 % КОЙТО НЕ ГЛАСУВАХМЕ ЗА ТЯХ ДА ГРАБВАМЕ СОПИТЕ И ДА ГИ ПРОГОНИМ

  4. Почна се с мантрите, колко щяло да се краде, как всичко ще се съсипе, Ами нека да видим, по лошо от това, което беше до момента, не може да бъде. Нека дадем време, пък след това да коментираме, иначе прилича на мрънкане на вечно недоволни хора, на принципа “ не знам ,какво точно ще стане, но знаем, че няма да ни хареса“

  5. Таня, Таня, празната глава също никога не ще се напълни…

  6. От както в България дойде „демокрация“ всички говорят за инвестиции. Инвестирайте, инвестирайте та интестирайте! Чували сме го и от Луканов, и от Костов, и от Станишев, и от Мисирката, и от Симеончо, и от Бойко-мутрата. /Да ме извинява, ако съм пропуснал някого/. Че сме имали носки данъци, ентина работна ръка… ИТН. Това не са предимства, а са недостатъци, господа новоизпечени капиталисти. Добре, ще се подлъже някоя западна фирма, ще инвестира в България за произвидство предимно на съпътстващи части: джанти, гайки, рамъци. Ще плащат на нас известни /ниски/ данъци.От тези части, произведени у нас, ще сглобяват машини в страната си и ше реализират печалби, а за нас… праз. Докато не създадем наша собствена индустрия, както беше при социализЪма, така че ние да реализиламе печалбите си, ще си останем бананова република.

  7. Не ме учудват елементарните ви коментари и простоватите изрази, които ползвате. Учудва ме постоянството и тъпата упоритост, с която го правите. Никога няма да разберете, че от това, което пишем тук с вас няма да има резултат и никой няма да ни чуе. Само си драпаме езиците и си чесаме егото, за да си препрочитаме коментара в някой форум и да изглеждаме значими и величави в собствените си очи. Каквото и да се договарят, тези които са спечелили изборите и по конституция ще получат властта да управляват процесите в държавата ни и общите ни пари, ние се надяваме, че ще е от полза за обществото ни. При всички случаи ще е по-добро от това, което изтърпяхме през последните години и доведе до невъзможност работещи сънародници, да не могат да се издържат. Да не говорим за пенсионерите. Кражбите на десетки, а може би стотици милиарда лева от общите ни пари, доведоха държавата ни до унизителните последни места по всичко в Еврозоната и не само. Затова, няма какво да губим, трябва да се доверим на тези, на които дадохме възможността да ни управляват. Няма значение кой, какъв е, коя Велика държава стои зад него (недоказани предположения), важно е да НЕ се краде, да се даде тласък на икономиката ни и „да се ловят мишките“. Това е положителното и ще трябва да го изпробваме. За други ходове (които са в главите ни) нямаме време и шанс, а пък и никой не ни пита.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *