Шумахер остава инвалид, не могат да го излекуват

ШумахерШумахер няма да се оправи никога. Това заяви швейцарският специалист доктор Ерик Ридлер и каза, че шампионът на Формула 1 винаги ще бъде зависим от грижите на другите.

Наистина в медицината се случват чудеса, но в този случай е малко вероятно. Михаел Шумахер остава инвалид за цял живот, заяви съвсем отговорно швейцарският невролог.

Той  потвърди положителните новини за подобрението в състоянието Шумахер, но призова близките и приятелите му да погледнат реално на проблема. И да го приемат веднъж завинаги.

В момента седемкратният световен шампион отваря очи, излязъл е от комата, разпознава близките си, но все още не може да се храни сам, дори да пие вода сам, не може да извършва елементарни движения,  повече от времето спи, или гледа в една точка и често не реагира, когато го повикат.

Той трудно движи ръцете и краката си, не се знае дали изобщо ще може да се изправи и да проходи отново. Комата изпи силите му, свали 20 килограма от теглото му, мускулите му атрофираха въпреки интензивните грижи за тях.

Шумахер ще остане инвалид, кетигорични са лекарите, но не уточниха колко големи са пораженията на мозъка му и до каква степен ще е инвалидизацията. Само казаха, че няма да може да прави почти нищо без чужда помощ.

Ако не се случи чудо…

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/Y6ZzlI6HSoY

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *