Шок! Запорираха сметките и жилището на Венета Райкова! Вижте кой го направи:

0
Венета Райкова е в шок и ужас!
Съдът е запорира сметките й и е наложил възбрана върху апартамента й, като е възможно той да бъде продаден.
В момента бившата водеща на „Горещо“ не само че няма дори една стотинка в джоба си, но и рискува с мъжа й Тишо и сина им Патрик да останат на улицата.
Причината за запора е новинарят Юксел Кадриев от Бтв, който я е осъдил за клевета и нанесени морални щети.
Случаят е повече от странен и озадачи дори приятелите на водещата, пред които тя изплака болката си:

Днес ми връчиха  „Покана за доброволно изпълнение“!, ожали се Райкова в социалната мрежа. Във въпросната покана пише, че е наложен запор върху банковите ми сметки от съдия-изпълнител, а освен това е наложена и възбрана върху апартамента, в който живея със семейството ми. Причината е, че на втора инстанция  Юксел Кадриев спечели дело срещу мен, а аз тепърва ще обжалвам пред трета инстанция. Тоест, присъдата ми не е влязла в сила.

По-абсурдно от присъдата обаче е самото дело. От нашето кривосъдие!.

То бе заведено по повод, че в „Горещо“ преди пет години  гостува бившата съпруга на Кадриев Бонка и разказа в ефир за проблемите, които има с него и защо смята да се разведе. Ядосан, че бе извадено на показ всичко това, Юксел тръгна да си търси правата в съда. Но не заведе делото срещу съпругата си, която каза нещата публично, не тръгна да съди и продуцента на „Горещо“,  не скочи и срещу Нова телевизия, която излъчи всичко това, защото то беше на запис… Юксел реши да съди мен! При положение, че бях последна инстанция – само водеща по предварителен сценарий и запис, който после се одобрява от главни редактори и шефове на медията, в която работех.

Шокирана съм! Изумена съм! Делото се влачи пет години и на първа инстанция ме оправдаха! Само месец след това съдия Нели Куцкова ме обяви за виновна, без да бъдат предоставени никакви нови доказателства. Всичко си е едно и също- и така нареченото ми „деяние“ и обвинението, и законите… Недоумявам как при едни и същи закони и обстоятелства един съдия ме оправдава, а вторият ме осъжда!

Дали това не е атака срещу свободата на словото в българските медии?

Питам се как ще се чувстват сега останалите водещи? Ще смеят ли да задават въпроси на гостите си, или ще се самоцензурират и няма да смеят да питат нищо.

Ще ме защити ли някой от гилдията, или ще се скрият страхливо, очаквайки бурята да отмине?

Ще застане ли зад гърба ми Нова телевизия, където работех 10 години и където бе излъчено предаването?

Ще ми помогнат ли продуцентите?

Или ще ме пуснат като изкупителна жертва във войната на двете телевизии и невинна ще плащам за нещо, за което аз вина нямам“, пита огорчена Райкова.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *