ШОК! Гърция ОБЯВИ: Готви се нещо СТРАШНО за нас и за България! Вижте какво е то! Истината ще ви РАЗТЪРСИ! Вижте ТУК!

4

Вчера, на пресконференция с гръцкия премиер Алексис Ципрас, съвсем неочаквано и без предварителни разговори, турският президент Реджеп Ердоган,  обяви, че иска ревизия на Лозанския мирен договор.

С Лозанския договор от 1923 г. се уреждат границите на Турция, Гърция и България. Интересното е, че макар България да не е страна по този договор, Лозана определя и нейните граници с Турция.

Още в първия ден на своето посещение в Гърция, Реджеп Ердоган заговори за това, че Гърция не уважава Лозанския мирен договор и нарушава правата на турското малцинство, което живее на гръцка територия. Турският президент посочи, че в граничния район на Западна Тракия, мюсюлманите не могат да избират свои имами и свой Главен мюфтия. Причината е, че в нарушение на Лозанския договор, Гърция назначава на тези длъжности хора, определени от нея, а не от мюсюлманската общност.

Думите на Ердоган веднага бяха отхвърлени от президента Прокопис Павлопулос и премиера Алексис Ципрас, които заявиха, че в Гърция всички права на мюсюлманите са уредени. И, че те имат свои джамии, училища и всичко необходимо за извършване на тяхната образователна и религиозна дейност, съгласно законите на гръцката държава.

Гръцките държавни ръководители заявиха още, че Лозанският договор не може да се променя в никакъв случай, защото той е в основата на дипломатическите отношения между Гърция и Турция.

В интервю за вестник „Катимерини“ обаче турският президент обясни какво има предвид с искането си за „ревизия на Лозанския договор“. Той подчерта, че неизменен приоритет за Анкара са запазване и разширяване правата на мюсюлманите, които живеят на териториите на държавите, граничещи с Турция.

Гръцките журналисти веднага контрираха изявленията на Ердоган като заявиха, че подобни преговори целят не запазване правата на мюсюлманите, а прекрояване на границите, определени от Лозанския договор. Те напомниха на турския президент, че в своя реч от миналата година, той изразява съжаленията на Анкара, задето с Лозанския договор е предала няколко острова на гръцката държава. И за изявленията му, в които отдавна твърди, че голяма част от територията и на България принадлежи на Турция.

Едва тогава Ердоган бе принуден да обяснява, че Турция не е удовлетворена от сегашното положение и трябва наново да се определят въздушните граници, морските граници и континенталния шелф, защото те пречели на движението на турските граждански и военни самолети и кораби.

Това „обяснение“ на турския президент показва ясно желанието на Анкара да прекрои всички граници – въздушните, морските и сухоземните, които Ердоган нарича „континентален шелф“.

Ето ви съвсем просто, ясно и синтезирано как постепенно Реджеп Ердоган иска да промени международно установените граници с Гърция в полза на турската държава. А нашият народ има една много мъдра поговорка, която гласи, че когато мечката заиграе в двора на комшиите, тя със сигурност ще дойде и в твоя двор. Което преведено на разбираем език означава, че ако президентът на Турция днес иска да прекрои международно установените граници с Гърция под напълно измисления предлог „за защита правата на мюсюлманите“, то утре нищо няма да му попречи да поиска и коригиране на границата между Турция и България в полза на Анкара. Точно това индиректно потвърдиха и нашите гръцки съседи.

Още повече, че в България има няколко области с обособено силно концентрирано компактно турско малцинство. А Ердоган неведнъж е заявявал, че Бургаска, Варненска, Шуменска и Разградска области, принадлежат на турската държава, понеже мюсюлманите там били мнозинство.

Лошото е, че докато Гърция, в лицето на своите президент и премиер, дава масиран отпор на мюсюлманските мераци на Ердоган, както и на желанието му да прекроява с късна дата границите със съседните на Турция държави… То в същото това време Борисов строи джамии из цяла България, прегръща се с Албания и ходи на посещение в Саудитска Арабия. А Ердоган хвали Борисов и го нарича „моя най-добър приятел“.

Дано утре Ердоган не поиска да отреже половин България и да я обяви за турска територия. Защото едва ли  някой ще съумее да му попречи. Не и правителството на Борисов и ГЕРБ.

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

4 КОМЕНТАРИ

 1. МАФИОТА БОРИСОВ ОТДАВНА Е РАЗПРОДАЙ И РАЗДАЛ БЪЛГАРИЯ КАКТО СИ ИСКА КАТО БАЩИНИЯ В МОМЕНТА СЕ Е ЗАЕЛ С ГЕНОЦИД НАД ПОКОРНАТА РАЯ БАВНО НО СИГУРНО СЕ СПРАВЯ И С ТОВА ТРАУРНИТЕ АГЕНЦИИ РАБОТЯТ ОЩЕ ЛИ СЕ ОСЛУШВАШ РАЯ ОПРОСТАЧЕНА И СТРАХЛИВА

 2. АКО БОЙКО БОРИСОВ СЕ СЪГЛАСИ ДС СЕ ПРЕКРОЯТ ГРАНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ -НЯМА ДА МУ РАЗРЕШИМ !ЩЕ МУ ПОИСКАМЕ ОСТАВКАТА И НА СЪД !ТАКА ЧЕ ДОБРЕ СИ ПОМИСЛЕТЕ !

 3. Войната на САЩ срещу ЕС…
  .
  Анализ на “Булг-стратфор”
  .
  Приятели,
  .
  Войната водена от САЩ срещу Е.С., за пълното налагане на американския Либерал-садизъм, започна през 2014 година и продължава нормално кърваво с три Главни цели…:
  1. Лишаване на Е.С. от най-платежоспособните му и близки пазари;
  2. Лишаване на Е.С. от евтини руски, арабски и африкански суровини и енергии;
  3. Масови кръвопролития и разрушаване европейските, християнски ценности и морал;
  .
  Имаме Нов американски губернатор, но старата “слонска” либерал-садистка политика за пълна доминация на САЩ продължава, защото…:
  – Иистаблишмъта, който назначава американските президенти, много държи в света, дето бил едно голямо (американско) село”, в “случайното” да няма нищо случайно…!
  .
  И през 2018 година войната си срещу Е.С., САЩ продължават с 3-тия етап – “Ескалация”, на принципа:
  – “Я не сакам на мен да ми е добре…, я сакам на Е.С. да му е зле…”, но в защита на себе си и по съвместителство и в защита на Е.С., във тази война активно се включи Русия…!
  (истаблишмънта нарече спасяването на ЕС “хибридна война”…)
  .
  1. Началото:
  – Агресия на САЩ срещу ЕС и “еврото” започна с умишлено предизвикани “бюджетни кризи” в Гърция, Италия, Испания и Португалия.
  (ЦРУ – “Отдел за финансови деструкции на неприемливи лица, организации и държави”…)
  .
  2. Съпровождащи операции срещу пазарната и икономическата периферия на ЕС:
  – Садам и Кадафи обявиха, че ще продава нефт срещу “евро” и ги убиха…
  – САЩ предизвикаха с долари “Арабската пролет”…
  – С фашистки преврат и 5 милиарда долара запалиха Украйна и сега процесите водят към… кърваво раждане на “Конфедерация Украйна” или подялбата и между Полша, Унгария и Русия…
  – С едностранното признаване на Йеросалим за столица на Израел, предизвикване на нов Арабо-Израелски кървав конфликт…
  – Чрез политически Пакт между България, Македония и Албания, целят създаване на втори изолиращ вал, (първия е Турция), за изолиране на ЕС от арабски и руски енергии и суровини…!!!
  .
  3. Ескалация в 2018г.
  – Освирепяване на войните в Близкия изток, Северна Африка и Украйна…
  – Предизвикване на нов арабо-израелски конфликт с признаване Йеросалим за “столица” на Израел и по възможност и нова Война на Балканите…
  – Турция се включи във войната в Сирия и Ирак…, Путин я държи на “къса юзда”…, но САЩ и развързаха ръцете за започване агресия срещу балканските страни (…”вариант – Б”, ако не слушкат…големия брат…)…
  (България прави отчаяни опити за сплотяването на Балканите…, за да не се повтори османската агресия… от ХІІІ – ХІV век…!)
  – “Санкции” и пак “санкции” срещу Русия, но само подкопаващите икономиката на ЕС, а иначе стокооборота САЩ-Русия си расте…
  – Предизвикване на Банкова криза (КТБ) в “русофилска” България… Саботиране с агенти за влияние строителството на АЕЦ-Белене, “Южен поток” и безкрайни заробващи България многомилиардни заеми, безмозъчно вложени в асфалт…!!!
  – Чрез агентите си за влияние принуждаване на Е.С. и България, да приемат нови стотици хиляди дезертьори-акънджии, наети от американците, от Афганистан, Ирак, Либия и Сирия, тежащи на бюджета и чакащи заповед “отгоре” за терор…
  (“акънджии” – религиозни наемници за насилствено налагане на ислям, от времето на Османския бейлик)…
  – Изнудване на слабоволевите “съюзници” на САЩ, като Молдова, България, Румъния и Полша, за пряка и яросна конфрантация с Русия, дори да ниво на кръвопролития…
  (най-вероятно в Украйна, Приднестровието и защо не отново на Балканите)…

  4. Последващи действия:
  – Предизвикване на национал-сепаратизъм, отново в най-слабите звена та ЕС, Испания, Италия, Гърция… (Каталуния, Галиция, Ломбардия…)
  – Нова война на Баланите…!!!
  (Изявленията на Ердоган за ревизия на мирните договори от първата световна война не са “солово” изпълнение… Да не забравяме договора за стратегическо сътрудничество между САЩ и Турция…)
  – Предизвикване с армията от дезертьорите-акънджии (армия за нахлуване), кървав терорна Балканите и целия в Е.С.
  – Чрез мрежите от американофилски НПО-та, чрез “мирен” уличен терор в стил Майдана, (а в България и чрез цигански провокации и терор…) предизвикване на процеси, водещи до… разрушаване единството, християнските ценности и мира в българското и европейското общество…

  5. Крайна цел:
  – Скъсване на икономическите и енергийни “артерий” на Е.С. с Арабския свят и Русия, за предизвикване на икономическа, политическа и финансова изолация на ЕС с цел, последващ икономически колапс на Е.С… и превръщането му в колониален пазар за американски стоки…!
  (…в този сценарии “проблемите” Русия, Сирия, Балканите, Йеросалим или Украйна са само “технически” подробности…)
  – Американска икономическа (и малко военна) окупация на Европа, по успешният “Модел” – АКБ (Американска Колония България)!

  6. Спасението за Европа е в… същинските цели на Е.С.:
  – Икономика №1 в тясно енергийно, технологично и суровинно сътрудничество с Арабския свят и Русия…!
  – Еврото, след реорганизация на валутния съюз, да стане валута №1 в света…!
  – Да забраним и разгромим създадените от САЩ терористични мрежи (от типа на Сороските, “акънджийските”, Ал,Кайда и ИДИЛ) около и в самата Европа, в единодействие с Русия…
  – Приемане на Русия в НАТО…!!!
  .
  За България политиците ни да се водят само от националният ни идеал…:
  – Чрез развита икономика, към благоденствие на българската нация”
  .
  Само така, САЩ ще “духат супата”, защото Русия вече се намеси и, май, ПАК ЩЕ ПОМОГНЕ НА ЕВРОПА ДА СЕ СПАСИ от Фашизма… или Либерал-садизма…
  (разликата между двете се оказа “твърде тънка и неуловима”…)
  .
  (Х.2014г.; ХІ.2015г.; І.2016г., ХІІ.2017г.)
  .

 4. Мюсулманин не е равнозначно на турчин, както католик не е равнозначно на италианец или кришнар на индиец. Всъщност в България, Гърция и Албания няма турци, а ПОМАЦИ. Помак означава помъчен, измъчен човек, който е приел насилствено мюсулманската вяра. Ако трябва да бъдем коректни – помаците в Гърция и Албания и в България са етнически българи, които изповядват исляма.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *