Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Шок! Бойко Борисов с 2.5 млрд. лева в „личния портфейл“! Не ще да каже къде са парите!

БорисовКорнелия Нинова събра 50 депутатски подписа за да се извърши проверка  как ще бъдат похарчени двата милиарда лева, които са в така наречения  „личен портфейл” на премиера Бойко Борисов.

Със събраните подписи Цецка Цачева доста неохотно насрочи дебата за 8 април по време на петъчния парламентарен контрол.

Всъщност става дума за 2,5 милиарда лева, предвидени за капиталови разходи тази година. Решението за какво ще се харчат тези пари е изцяло под  контрола на премиера, а министрите му нямат думата.
Корнелия Нинова твърди, че тези 2.5 млрд. лв. трябва да са под контрола на депутатите и да се гласува какво да се прави с тях.

В момента с огромната сума не се прави нищо. Никой не знае дори дали тези пари все още са в наличност, или са безотговорно похарчени – пълна ли е гласуваната сметка, или празна, какво ще се прави с тях, къде ще бъдат вложени… Те не са влезли нито в икономиката на страната, нито в някакви инвестиции, не са отишли и при хората, защото потреблението доста пада, което пък не позволява на икономиката да се развива.

Ние гласувахме един пълен портфейл, върху който нямаме никакъв контрол, смята Нинова. Това е огромна сума пари, това са възможности за инвестиции, за развитие на икономиката, но де факто нямаме идея какво прави премиерът с тях. Пести ли ги, влага ли ги в нещо, има ли ефект от това нещо… Пълна мъгла!

Още 50 депутата искат да вдигнат завесата от премиерския портфейл и той да бъде под контрола на Народното събрание.

Министърът на икономиката Владислав Горанов открехна малко завесата и каза, че най-вероятно парите ще отидат за военни поръчки и инвестиции в транспорта, ако някой вземе летище „София“ на концесия.

Депутати го репликираха, че икономика не се изправя на крака с купуване на изтребители и осигуряване на полигони за американски войници. Нито пък със строежа на поредната пътна отсечка, на която някой ще отреже лентата, а след това по стара наша традиция ще започне веднага ремонт и довършителни работи на платното.

Те поискаха парламентарен дебат и гласуване за какво да бъдат употребени милиардите.

Най-вероятно Борисов няма да се появи на дебата в петък и ще остави министрите си да залъгват депутатите къде са парите и какво ще се прави с тях.

Може би част от магистрала, може би нов лифт… Може всичко друго, но не и създаване на работни места и вдигане на стандарта на населението.

Борисов не си пада по неща, на които не могат да се отрежат лентичките, а след това да си направи селфи с дежурните симпатизанти. Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *