Читател на Skandalno.net АЛАРМИРА: ВИЖТЕ НАЙ-НОВАТА ИЗМАМА НА ТЪРГОВСКИТЕ ВЕРИГИ! Истината ще ви Разтърси! Виж Тук:

Магазинна верига пуснала сьомга. Гледаш през найлона, автентично-оранжева, апетитна… Но сваляш найлона и… я, бледо-белезникава и направо отвратителна на цвят, мирис и вкус! Вместо търговците да си играят да я боядисват – са решили въпроса генерално: просто са пакетирали парчето мърша в найлон с цвят на прясна, току-що уловена сьомга. Хитро, нали?!

Компетентните санитарни органи ще се произнесат по темата до седмица. Че „в една магазинна верига продават, уф… Сьомга, която не съответства напълно на стандартите на…“. Това казаха по телевизията. Без да споменат нито марката на сьомгата, нито веригата, която продава отровния боклук.

В тия търговски вериги продават и месо от някакви резерви на някаква армия на възрастта на засуканата комшийка от третия етаж. Комшийка на четвъртвековна възраст е добра за консумация. Не може да се каже същото обаче за месо на тази възраст.

Проф. Брайкова спомена една сутрин: „Да ядеш колбаси от магазинните вериги е суициден акт!“ Суициден – учена думичка – значи „самоубийствен“. И какво от това. Някой да е потърсил отговорност от въпросните вериги? Даже, наскоро ги изловиха, че масово продавали на източноевропейските пазари буквално добре изглеждащи боклуци. На „западни” цени.
Папкаме. Папкаме и мърморим. Но само толкова.
След N-тия поред номер, последния от които е със сьомгата, резултатът ще е същия.

Това е прясно уловена норвежка сьомга. Предстои да я замразят в някой фризер, а вие българи я чакайте у нас след 25 години на рафта на някой супермаркет.

Западните търговски вериги имат законното и свещено право да ни тровят. Но, ако някой – „орган”, медия или личност спомене конкретно име или марка- жална му майка! Ще го подпукат един взвод квалифицирани фирмени и корпоративни юристи… И ще го наврат на кучето в… едното място.
За пропуснати ползи, увреждащи имиджа на тровещата и убиваща търговска верига.

… Някакъв селски авджия или друг безотговорник пръснал по полето отрова срещу хищници. Белята се разпростира като ядрен взрив. И стига чак до белоглавите лешояди. Които са защитени по закон, че май и в Червената книга.
Глупава мярка от глупав човек. Глупав, ама инициативен. Съчетанието на тия две качества е буквално убийствено.
И да тръгнат някакви органи да разследват този варварски екологичен акт, резултатът ще е като с… магазинните вериги: Нищо без малко!

Законовата база и правораздавателните органи в поробената колония България функционират така, че да можеш да правиш поразии до безкрай. Стига да имаш достатъчно пари да си плащаш на „народните защитници“.
Бързам да уточня, че като казвам „защитници“, не става въпрос нито за хайдути, нито за партизани. А за добре платени адвокати.

Истината е, че в днешната неолиберална имперска Европа с колкото повече пари разполагаш, толкова по големи бели можеш да правиш. Можеш да тровиш не само вълци и пернати, но и хора. Дори при доказана вина най-много да те щипнат с някоя срамежлива глобичка.

Преди време чух страхотен аргумент от политик: „Затворите са пълни, значи се борим с престъпността“!

Значи…, ама не значи! Защото в родното правораздаване важи с пълна сила сентенцията: „За кокошка няма прошка, за милиони няма закони”

А родните пандели са пълни с кокошкари. И ще продължат да се пълнят с такива.
Какъв е изводът за малкия човек в сбърканата ни държава? – НЕ КРАДИ КОКОШКИ! – Защото, върху главата ти ще се стовари цялата ярост на ЗЗЗ. Чете се като ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ЗАКОНОНАРУШИТЕЛИТЕ.

И накрая, уважаеми читатели на Скандално.нет: Още веднъж напомням: НЕ КРАДЕТЕ КОКОШКИ!

Автор: Владимир КОЛЕВ – читател на Skandalno.net

Като една демократична анти-глобалистка медия сайтът Skandalno.net се отваря към стотиците хиляди свои читатели с инициатива: Ако желаете да споделите своето недоволство или задоволство с цяла България, като напишат свое мнение, анализ или новина на вътрешна и външно-политическа тематика, изпратете ни я. Всички качествено написани и интригуващи материали ще публикуваме в сайта. Изпращайте ни публикациите си на адрес: skandalno.net@abv.bg  Успех на всички! – Пею Благов – гл. редактор на Скандално.нет

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

един коментар

  1. “ Западните търговски вериги имат законното и свещено право да ни тровят.“ Това е точно така. Преди известно време в YOU TUBE беше публикувано изказването на един милиардер от групата на билдербергите. На техните събирания той казал, че земята е пренаселена и от 7 милиарда, населението трябвало да се намали на 500 милиона. И това намаляване може би е започнало. Тези болести както в Европа така и в Америка може би не са случайни. Храните са пълни с отрови. Всяко едно американско лекарство е с по 15 20 странични ефекта.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *