Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Цветан Цветанов: „Три морета“ е ШАМАР ЗА ВРАГОВЕТЕ НИ РУСИЯ И КИТАЙ! Инициативата ще Блокира Руските газопроводи и Китайските инвестиции в Европа!

„Русия и Китай имат все по-осезаемо присъствие в Европа. Открито и скрито те се опитват всячески да влияят на делата на континента не в негова изгода. Осъзнавайки важността на морската доминация в двете морета по границите с Русия – Балтийско и Черно и опасността от руската заплаха, 12 европейски държави, разположени около Балтийско, Черно и Адриатическо море, създадоха стратегически съюз. Тези 12 държави-членки осъзнават, че могат да създадат мощен регионален възпиращ фактор срещу зловредното влияние на Русия и Китай върху Европа, като обвържат и укрепят своите свързващи търговски и демократични връзки, за да работят в името на по-голям просперитет и сигурност в региона на трите морета“. Това е написал Цветан Цветанов в свой анализ за американско издани

Онлайн изданието Just Security, специализирано в юридически и геополитически анализи, публикува специален анализ на председателя и зам.-председателя на ПП “Републиканци за България” Цветан Цветанов и Павел Вълнев за ефектите от инициативата “Три морета” и как тя може да допринесе за развитието на България и Източна Европа.

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ И ПАВЕЛ ВЪЛНЕВ

Много анализатори смятат, че лицето Павел Вълнев, който официално се води бизнесмен с фирми в Америка, а отскоро се подвизава у нас като основен спонсор и зам. председател на партията на Цветанов „Републиканци за България“, е агент на ЦРУ. Отделно припомняме, че освен той и Цветанов, другият голям лобист за инициативата „Три морета“ у нас е президентът Румен Радев. Прочетете анализа на Цветанов и Вълнев и ще си отговорите на въпроса русофил или вербуван от ЦРУ клетник е българския президент. Що за проект защитава със зъби и нокти той. Проект на все по-обедняващата САЩ, която няма пари да инвестира в колониите си в Източна Европа, но не дава на мощния икономически Китай да стъпи тук, а отделно се опитва да ни изолира и от Русия. И го прави като спуска нова желязна завеса. От историята трябва да ви е ясно, че със стени се заграждат по-слабите сили и в частност икономики. Ето и отговора на въпроса какво бъдеще ни очаква нас, българите, ако останем в западния съюз. Очаква ни мизерия.

Но нека се върнем на пасквила на посредствения подмазвач и отявлено американско мекере Цветан Цветанов. Приятно четене:

„Страните членки в „Три морета“ ще задълбочат своята икономическа и политическа интеграция, но планираните стратегически инвестиции ще отстранят различията в инфраструктурата между Изтока и Запада на Европа и ще подобрят живота на гражданите от държавите, членуващи в Инициативата “Три морета”, чрез привличане на инвестиции от САЩ, ЕС и европейските столици, ще утвърдят прозрачните западни бизнес практики в регион, който е уязвим за китайски и руски инвестиционни модели. Знайно е, че инвестициите от Русия и Китай – често с преки или косвени връзки с Кремъл и Китайската комунистическа партия – насърчават корупцията, която изтласква законните, базирани на пазара западни инвестиции, и създават зависимости от авторитарния капитал.

За да бъде успешна Инициативата “Три морета”, САЩ и ЕС трябва да увеличат подкрепата си под формата на допълнителни инвестиции в капитал и политическа воля. Алтернативата е комбинация от различни инициативи “на парче” в Централна и Източна Европа, което би създало уязвимости за ЕС и трансатлантическия съюз.

На 17 февруари държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен изрази подкрепата на администрацията на Байдън за Инициативата “Три морета”, като заяви във видеообръщение към министрите на външните работи на държавите – членки на “Три морета”, че: “…включването на частния бизнес е добър начин да се даде ход на големи инфраструктурни проекти”. Тази подкрепа е представителна за основната подкрепа на САЩ (и ЕС), която ще засили инвестициите, сигурността и върховенството на закона за държавите от “Три морета” и техните партньори.

Защита на интересите, насърчаване на растежа

Инициативата “Три морета” е основана през 2015 г., за да защити и разшири интересите в областта на енергетиката, транспорта и цифровата свързаност, да насърчи икономическия растеж и инвестициите в Централна и Източна Европа. Може би толкова важна, колкото защитата на тези основополагащи интереси, Инициативата “Три морета” служи и като допълнителна сила за евро-атлантическата интеграция на региона, като по този начин създава по-силен, по-устойчив и демократичен ЕС на Изток. Нашата страна, България, ще е координираща за инициативата през тази година.

След края на Втората световна война Европа извежда своята сила от дълбокото единство, което е най-видимо чрез НАТО и Европейския съюз. Много от държавите от Инициативата “Три морета” са членове и на двата клуба, но въпреки това демократичният им растеж изостава в сравнение с много от западните им съседи. Не бива да забравяме, че преди завръщането на Централна и Източна Европа в обединена и свободна Европа, Източна Европа беше заключена от демократичния свят за около 45 години преди падането на Берлинската стена. И до днес, след 31 години демокрация, в някои постсъветски държави, които сега са в Европейския съюз, остава авторитарен импулс. Създавайки блок в рамките на блока, Инициативата “Три морета” се бори с този авторитарен импулс, обвързвайки държавите членки заедно, за постигане на регионални и общоевропейски стратегически цели. Полученият резултат от това единство включва изграждането на основни демократични характеристики в тези държави, срещу чужди и вътрешни сили, разпространяващи недоверие в демократичните и евро-атлантическите институции.

Партньорството, което се простира от Естония на север до България на юг, и Хърватия на запад, е една от причините за основаването на Инициативата “Tри морета” и изграждането на енергийна интеграция. Руският президент Владимир Путин от години се опитва да заобиколи държавите от “Три морета”, да ги подкопае и направи по-бедни. Но в целия блок на инициативата държавите членки изграждат терминали за втечнен природен газ и междусистемни връзки, за да се присъединят към националните енергийни мрежи от Литва до Хърватия, подкопавайки задушаващата хватка на Путин върху европейските енергийни доставки и политическото влияние, което създава в столиците в целия регион.

Така както тръбопроводите физически свързват страните от Инициативата “Три морета”, западните технологии също ще свържат региона. По този начин ще бъде възпряна амбицията на Китай да инсталира в региона своя 5G хардуер, който мнозина считат, че има и друго предназначение, например като шпионски софтуер. Използвайки доверени доставчици от демократични нации за своята 5G мрежа, цифровият стълб на инициативата ще даде добър фундамент и ще подкрепи изпълнението на другите два стълба.

Трудности, които подчертават нуждите

Предизвикателствата пред Инициативата “Три морета” правят начинанието още по-важно и амбициозно. Например избягването на китайски и руски инвестиции се оказа ранна пречка за Унгария, която е член на “Три морета”. В момента Будапеща работи активно с китайския телекомуникационен гигант Huawei, докато други в Европа отхвърлят компанията въз основа на опасенията, че нейният хардуер може да се използва за шпиониране на крайните потребители. Всъщност случаят с Унгария подчертава трудностите, пред които е изправена инициативата, но също така засилва нейното основание за съществуване.

Стратегически разположени и често нуждаещи се от инвестиции за стимулиране на растежа, страните от Централна и Източна Европа са основните цели за външни манипулации. Москва и Пекин ще предлагат на лидерите на тези държави масивни инвестиции, създаващи впечатляващи водещи заглавия, но които ще са структурирани по начин, утвърждаващ неправомерни бизнес практики и изтласкващ легитимен капитал.

Чрез осигуряване на жизнеспособни, пазарно базирани на прозрачността инвестиции, Инициативата “Три морета” създава мощна алтернатива на инвестициите, свързани с Русия и Китай. Финансирането на инициативата идва от нейните държави-членки, САЩ и ЕС и се насочва към специален Инвестиционен фонд на инициативата. След като средствата бъдат преведени от държавите членки, те се управляват от изключителния финансов съветник на инициативата – “Амбър Инвестмънт Груп”, който взема решение за приоритетите на проекта според осъществимостта и търговската жизнеспособност. Този пазарен и прозрачен процес на избор на проекти намалява потенциала външни участници да влияят върху избора на проекти, респективно увеличава доверието на инвеститорите в стриктното спазване на принципите на фонда.

Този механизъм е от решаващо значение за преодоляване влиянието на външни и политически участници, които биха искали да повлияят на проектите за лична изгода или дори по-перфидни цели за чуждестранните участници, особено тези, които имат връзки с Кремъл или Китайската комунистическа партия (ККП). Разгръщайки Инициативата “Три морета”, регионът отблъсква геостратегическите проекти на Русия и Китай, като насърчава прозрачността, просперитета и развитието в съответствие със западните стандарти.

За да се гарантира, че инициативата е успешна, подкрепата от САЩ и ЕС е от съществено значение.

Важни жестове от страна на Вашингтон, като резолюции на Конгреса и изслушвания на различните комитети са изключително важни за Източна Европа. Същото важи и за членовете на новата администрация на Байдън, чието участие в конференции и срещи на върха на “Три морета” винаги е добре дошло. Трансатлантическото сближаване около инициативата ще гарантира, че “Три морета” са победа не само за държавите в инициативата, но и за ЕС, и за САЩ – за голямо огорчение на Москва и Пекин.

Автори: Цветан Цветанов и Павел Вълнев

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

10 кометара за Цветан Цветанов: „Три морета“ е ШАМАР ЗА ВРАГОВЕТЕ НИ РУСИЯ И КИТАЙ! Инициативата ще Блокира Руските газопроводи и Китайските инвестиции в Европа!

 1. Пенев Отговор

  20.03.2021 в 23:59

  У нас винаги е имало предатели, но тези сегашните са особено гнусни.Тоя човек е луд за връзване. До там ли стигнахме един фискултурник, един вече проявен с криминални действия, но не осъден, да решава какво да правим. Цялото изложение е ПАРАД на продажност, на една презряна сервилност, която може да направи страната ни жертвено агне, в мерака на Щатите за запазят господството си. Кажи бе МАЛОУМНИКО, колко пари прахосахме досега за участието си в НАТО, колко пари окрадоха от изнесеното злато, колко от други концесии. Кажи защо подарихме на Щатите милиарди за 8 брички, с допълнителни разходи, за които не си даваме сметка. Влезте бе изроди да видите как се продават подобни изтребители. Колко загубихме от отказа на южен поток, колко загубихме от 3-те милиона прогонени българи, за да допринасят в Англия, Щатите и Германия. Кажете нещо за отречените студентски бригади, но разрешени за Щатите. Долни български пача…ри.

 2. СИМЕОНОВ Отговор

  21.03.2021 в 0:12

  ТОВА ,ЧЕ ЦВЕТАНОВ ТРЯБВА ДА ВИЖДА РУСИЯ И КИТАЙ ,КАТО ВРАГОВЕ Е ЯСНО–ТЕ ЗА ТОВА МУ ПЛАЩАТ.И В МОМЕНТА НА ТОТАЛНО БЕЗВЛАСТИЕ ПИШЕ ВСЯКАКВИ ГЛУПОСТИ.ПРОДАЖНОСТТА Е ПО– ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ПОЛИТИКАТА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ.4 АПРИЛ,ШАНС И ВЪЗМОЖНОСТ ТОВА ДА СПРЕ И ДА СТАНЕМ ОТНОВО ДЪРЖАВА.

 3. Анонимен Отговор

  21.03.2021 в 1:26

  ТРИМОРИЕ Е НЕВЪЗМОЖНО ЗАЩОТО В БЪЛГАРИЯ СМЕ 6 МИЛИОНА РУСКИ ШПИОНИ И ОБИЧАМЕ БРАТСКА РУСИЯ НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ МРАЗИМ ВИ

 4. Аз Отговор

  21.03.2021 в 8:29

  Тоя индивид,ще бъде един от първенците увиснали с краката надолу по стълбовете….тефтерчето се пълни с имена,адреси,навици…
  Бъди здрав физкултурнико…без лоши мисли…

 5. данимо Отговор

  21.03.2021 в 16:58

  Какви инвестиции от Запада бълнува тоя измекяр? Че те почти фалираха още миналата година! Те са тук не да дават , а да грабят! При тях всичко е вече изкормено. Няма газ, няма петрол, няма въглища, няма метали. Те затова обграждат Русия, но не са познали! Хората казват; където и да срещнеш англо-американец и евреин шамар му удари и няма да сбъркаш. Тия където и да отидат все за бела са…. А колкото до Русия то тя си е у дома…..

 6. Генчев Отговор

  21.03.2021 в 19:10

  Ха-ха-ха!!!! Цв.Цв. пак се изцвъка и оcpа ефира!!! За пореден път показа, че е пълен идиот!!!! Не мислете, че искам да го обидя – просто искам да кажа, че в главата му с особената форма е „пълно с идеи“!!!

 7. Иван,ов Отговор

  22.03.2021 в 14:11

  Идиот, продажник, предател! Какво му е лошото да получавме евтин, качествен и сигурен руски газ? вместо американски шистов боклук?
  Какво му е лошото. да купуваме китайски стоки по качество не отстъпащи на американските, а по цени в пъти по-евтини.
  Българинът не е толкова прост, че да се хване на въдицата ти.

 8. Поручик Галицин Отговор

  22.03.2021 в 15:36

  Важното е асансьора да върви.

 9. Деси Отговор

  23.03.2021 в 5:23

  Колко още апартамента му трябват ,на Цветанов ?Продава родината си и се гордее с това.А какво е казал Апостола?

 10. ДО ТРИТЕ МОРЕТА, ПРЕДСТОЙ ДА ТУРИМ ЯПОНСКО МОРЕ, ЗАЩОТО САХАЛИН Е СЪВЕТСКИ , А ЯПОНЦИТЕ ИСКАТ И КУР-И-ЛСКИТЕОСТРОВИ, ЗА ДА МОГАТ САЩ ДА НАПРАВЯТ БЛОКАДА НА СЪВЕТСКИТЕ ПОДВОДНИ ЛОТКИ В ТИХИЯ ОКЕАН !

  ЛОШАВА РАБОТА СЕ СЪЗДАВА НА КОНФЕРЕНЦИЯТА В СОФИЯ МОЖЕ ДА ПРЕРАСТНЕ НАЙ-ГОЛЯМАТА НАТО-ВСКА ВОЕННА ТРЕНИРОВКА В НЕНАДЕЙНО СБЛЪСКВАНЕ НА ВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ И ТОГАВА СЕ ОСРАХМЕ !

  ЧОЛИ БОЛИ МУ Е ПРЕЗ УЙЬО, КОЙ ДОШЪЛ ВСЕ ДОБРЕ ДОШЪЛ ВЪ БЪЛГАРИЯ, НО ТИЯ ДЕТО СИ ОТИДОХА ЗАЩО НИ ОСТАВИХА ДА НИ ЯДЪТ КУЧЕТАТА !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *