Цветан Цветанов: За провала на „Южен поток“ е виновен Орешарски! Борисов се бореше със зъби и нокти за този проект!

6

„Ако не беше правителството на Пламен Орешарски, днес щяхме да имаме „Южен поток“, зарони крокодилски сълзи в ефир Цветан Цветанов. Най-безочливо и нагло Вторият в ГЕРБ обвини бившия министър- председател, който с много мъки удържа властта си една година, че не бил спазил правилата и затова ЕК ни санкционирала.

Потресаваща е лекотата, с която ГЕРБ най-безобразно лъжат за събития, които са се случили само преди няколко години. Впрочем, те все така правят. Надяват се, че хората не помнят и разчитат на медийните си слуги масово да пропагандират поредната им лъжа?

А каква е всъщност истината: Именно правителството на Пламен Орешарски стартира строежа на „Южен поток“ през 2013 г., след 3-годишно умишлено бавене, протакане и забатачване от правителството „Борисов-1“. И тъкмо, когато България започна най-сетне да строи, ЕК изведнъж изрева на умряло, че имало много нарушения в процедурите. Германия няма сметка и се опита да спре „Южен поток“, за да прокара своя „Северен поток-2“. А САЩ пък блокира руските доставки за Европа, за да й продава своя прескъп втечнен газ. Но въпреки това Пламен Орешарски продължи да строи, като се надяваше да се пребори за проекта в движение. Така щеше и да се случи, ако ЕС тогава не изпълняваше поръчката на САЩ да осуетява всеки руски енергиен проект в Европа.

Дързостта на Орешарски да се опълчи на ЕС, принуди САЩ да извадят тежката си артилерия. Така първо в България дойде Хилари Клинтън, а сетне и делегация от US-конгресмени начело със сенатора Джон Маккейн, известен с крайните си антируски настроения. Не е ясно с какво са го сплашили американските сенатои и конгресмени, но след срещата Орешарски, блед като платно, обяви, че временно спира проекта, докато се консултира с ЕК и се изчистят всички проблеми.

Но целта на Запада не беше просто временното спиране на „Южен поток“, а унищожаването на проекта. И американци, и западняци вкупом го сториха, като бутнаха Орешарски и върнаха на кормилото на властта пионката си Борисов. И първото решение на банкянския им слуга веднага щом пое властта с мафиотската си партия ГЕРБ, бе да спре проекта „Южен поток“ окончателно изавинаги. Без каквито и да е уговорки или възражения.

Нещо, което Борисов сам си призна преди около 3 години с възклицанието си към САЩ: „Три руски енергийни проекта ви спрях азлично, а вие визите не искате да ни отмените!“

И сега Цветанов се вайка, че сме останали без „Южен поток“. И най-нагло вини за това Орешарски – героят, който се бори със зъби и нокти за този проект. И отстоява енергийните интереси на България до последно. Заради което и САЩ го свалиха от власт. На подобно безочие са способни само националните предатели от ГЕРБ.

Но каквито и лъжи да се опитват да прокарват гербаджиите чрез платените си медии, в Русия много добре знаят кой им спря проекта и заради кого Москва плати стотици милиони евро компенсации на страните, които бяха изявили желание да получават газ от „Южен поток“. Ето го виновника – лицето Бойко Методиев Борисов, когото преди седмица Путин изхвърли от Кремъл като мръсен парцал, след като 40 минути му гледа сеира как върти и суче, белким си измоли малко газчица от „Турски поток“.

Путин ясно обяви, че Русия нито планира разклонение от газопровода към България, нито пък ще захранва газов хъб на наша територия.

Нищо, че Путин отряза Борисов категорично и с хладно презрение. Веднага щом се прибра с ден по- рано от посещението си в Москва, Баце Банкянски инструктира всички в ГЕРБ да лъжат, че Москва ще ни отпусне и тръба, и газов хъб.

Но да се върнем на Цветан Цветанов и потресаващото му днешно тв. интервю:

Премиерът направи много през последните три години, за да се изгради газов хъб, който ще даде по- голяма конкурентност на европейския пазар“, изцепи се Цецо.

А от тия думи на мъжката секретарка на Борисов излезе, че хъбът, едва ли не, вече е ФАКТ. И готов да захранва европейския пазар с руска газ.

НО ХЪБ НЯМА ДА ИМА, категорични са от Кремъл!

Цветанов обаче още повече разду въображаемият хъб на ГЕРБ, като убедено заяви, че можело да го захранваме с газ не само от Русия, но и от други държави. Хъб може и да няма, но шайката на Борисов вече умува откъде ще го пълни. Можело даже въобще да не се пълни от Русия, ами от другаде. Откъде точно – Цецо така и не казва. Може би поради факта, че освен от Русия, България няма откъде другаде да вземе газ.

Припомняме, че първоначалната идея за газовия хъб „Балкан“ беше да се пълни с газ от Азербайджан. Но преди 3 години стана ясно, че тази идея е неосъществима. Проучвания показаха, че залежите на Баку са на привършване и съвсем скоро те самите ще трябва да си внасят и нефт, и газ. А освен Азербайджан и Русия, в района ни други страни- износители на газ няма. Руснаците пък не искат да захранват хъба ни, защото се притесняват, че ЕС пак ще ги увътри с пари, както се случи с „Южен поток“. А и имат съвсем основателните опасения, че про-американското правителство на ГЕРБ може пак да се отметне и по познатата схема да ги увътри с пари – и тях, и България.

И на кучетата у нас им стана ясно, че газов хъб няма да има. Няма да има и тръба Русия-България. Но идеята за тях ще е бъзсмъртна, докато съществува във фантазиите на Бойко Борисов. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

6 КОМЕНТАРИ

  1. Cvaki!Ti naistina ni mislis za glupci!Boko se bi v gardite pred amerikanski senatori ce e stopiral i trite golemi ruski proekti!!!!!Cvakiiii ne sme glupaci a ti si dolnoproben lazec govnojadec!!!!

  2. Е,по голем лъжец и наглец от цв.цв.до сега не съм чул и видел да има.

  3. Браво, Надя! Най-противният, крадлив и лъжлив, корумпиран, прост и нагл е Цвъки! Всичко гнусно и отрицателно е събрано в тоя смеш физкултурник, ВТОРИ в мафията ГЕРБ!

  4. Този нагъл идиот Цвъки умишлено забрави да спомене, че президентът по онова време беше още по-голям идиот, бивш комсомолски секретар върл русофоб – Плевню.
    Няколко думи за Джон Маккейн. Той е участвал във Виетнамската войната като летец на бомбардировач и хвърлял бомби и напалм вълху виетнамските градове и сала, но е бил свален, катапултирал и попаднал в плен. Виетнамците яко са го понатупали. Оттогава той мрази всичко което е made in USSR, било то съветски МИГ, било то руски Южен Поток.

  5. Да ви напомня, преди да замине за Москва, тиквата е решил да сложи лъжица катран в кацата на многовековните българо-руски отношения, като отиде в Киев при Порошенко уж да гледа мач от шампионската лига. Вирен на своята фикс-идея – магистрали той предложил на Порошенко да се построи магистрала от порт Рени на Дунава до Варна. Всеки който е прочел повече от една книга в живота си знае че най-евтиният транспорт е воден – не ти трябват нито асфалт, нито релси.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *