Цачева удави рибата! Корупцията в България не е това, което е!

4

Министърът на правосъдието Цецка Цачева заяви най-уверено и компетентно  в студиото на Нова телевизия, че у нас има два вида корупция.

Единият вид е престъпление, другият не. И не е това, за което се представя от медиите, че е!

Така и не стана ясно как се дели тайното вземане на пари и подкупи на престъпно и нормално. На наказуемо и ненаказуемо, на корупция и на некорупция.

След дълго и обстойно изслушване на интервюто цели пет пъти, стигнахме до извода, че Цачева е искала да каже, че корупция е само тази, която е доказана от следствието и деянието може да отиде в съда и да бъде евентуално наказано. А другата, при която един твърди, че е дал пари, а другият се кълне, че не ги е вземал,  не е.

Е, според сухия закон е така, няма свидетели – няма престъпление. Само че у нас много често има даване на пари, има таен запис как човек е изнудван, но той не се приема за доказателство пред съда и мошеникът излиза сух от водата.

Всъщност г-жа Цачева спести факта, че има и трети вид корупция – държавната. Която е узаконена, плащаш си като поп за всичко и често не получаваш нищо.

Да не говорим пък за доброволната корупция. Влизаш в болница, трябва да те оперират, но лекарят иска пари. За да откупиш живота си – даваш. Иначе си умрял.

Или искаш да те вземат на работа, но чиновникът, от когото зависи това, ще я даде на тази, който му бутне най-много.

Но общо взето Цачева е готова да започне борба с тези срамни явления, стига от полицията да й ги докажат, да ги прошнуроват и прономероват и ако може и да доведат престъпника, опакован и вързан с панделка. И пак не е сигурно дали ще го осъдят.

На въпроса защо България е най-корумпираната държава в ЕС, Цачева отговори: „На този въпрос търсихме отговор  и се обединихме около  един комплексен такъв. А той е, че не може с една дума да се даде отговор на този въпрос.“

Е, това вече изби рибата и я накара да полети.

Стоят си нашите политици на партийна седянка, чудят се и се маят защо има корупция и накрая стигат до отговора, че не знаят как така се е пръкнало това явление и е намерило почва точно у нас!

Ама вие сте за Гинес, бе господа управляващи!

В категорията „най-лицемерните на планетата“.

Как така нямате отговор защо сме най-корумпираната държава.

Имате, но не смеете да го произнесете на глас!

Защото корупцията – това сте вие!

Тя е ваша рожба и си я отглеждате, клонирате и е превзела цялата държава.

За да отговорите,  трябва да посочите себе си.

Къде отидоха суджуците?

А парите за асфалта на магистралите?

А за санирането?

Кой спечели обществените поръчки и срещу колко?

А „Ало, Ваньо“?

А рекета върху бизнеса?

А доенето на обикновените хорица?

Да изброяваме ли още?

Но какъв е смисълът, когато правосъдният ни министър не е сигурен има ли корупция. И ако има – защо.

Браво, Цецке, браво, Цачева!

Гордеем се с такива министри!

Всъщност и министрите ни не са това, което са, но това е друг въпрос!

Автор: Станислава Славова, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

4 КОМЕНТАРИ

  1. СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ НЕ СЕ ИЗТРАЙВАТ ПОВЕЧЕ НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА С ТОЛКОВА НАГЛИ УПРАВЛЯВАЩИ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ И СВЕТА ИМ КАЗВА В ОЧИТЕ ЧЕ КОРУПЦИЯТА Е В УПРАВЛЯВАЩАТА ВЛАСТ КАКВО НАХАЛСТВО ИЗЛИЗАЙТЕ ДА ГИ ИЗРИТВАМЕ

  2. „БРАВО ЦЕЦКЕ, БРАВО ЦАЧЕВА“ И БИХ ДОБАВИЛ:“БРАВО БОРИСОВ!“ СЕГА И НА СЛЕПИТЕ И ГЛУХИТЕ Е ПОНЯТНО ЗАЩО НЕ Е ЖЕЛАТЕЛНО ДА ИМА НЕЗАВИСИМ ОРГАН РАЗСЛЕДВАЩ КОРУПЦИЯТА ПОД ЕГИДАТА НА ПРЕЗИДЕНТА. „АМА ВИЕ СТЕ ЗА КНИГАТА НА ГИНЕС, ГОСПОДА МИНИСТРИ“ КАКЪВТО НИ Е МИНИСТЪРА НА ПРАВОСЪДИЕТО, ТАКОВА НИ Е И ПРАВОСЪДИЕТО. ОРУЕЛ РЯПА ДА ЯДЕ.

  3. Тая лелка трябва да плете терлици на село и да върти баници. За друго не става. Парадокс е, че е министър!

  4. На въпроса защо България е най-корумпираната държава в ЕС, Цачева отговори: „На този въпрос търсихме отговор и се обединихме около един комплексен такъв. А той е, че не може с една дума да се даде отговор на този въпрос.“
    ТОВА ОБЯСНЯВА ВСИЧКО!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *