Хазин разкри зорко укриваната от САЩ цифра, издаваща Скорошния Крах на Запада

2

Икономистът Михаил Хазин описа с една цифра дълбочината на кризата, в която са потънали САЩ и нарече това предвестник на неминуем и скорошен тотален крах на колективния Запад в днешния му вид.

Според Хазин настоящата криза на западната икономика не е рецесия, защото не е циклична и не се ограничава в рамките на 12-16 месеца. Това, което се случва днес със САЩ и Европа е структурна криза – крайно деградивен процес, започнал още в края на миналата година, който ще продължи най-малко пет години без прекъсване. Но на Запад не разбират причините и същността на тази криза, защото нямат описваща я теория. Именно затова, както смята икономистът, американските и европейски власти правят глупости вместо да се стремят да приложат ефективни мерки, за да омекотят и регулират проблема.

Избягването на тази криза е невъзможно. Тя няма икономическо или финансово решение, защото те прекалиха. САЩ и ЕС толкова разшириха частното потребление, че сега не могат да го удържат. Трябва да се назове основната цифра. Има критични данни и числа, които САЩ не разкриват публично: равнището на ръста на цените на всички промишлени стоки, не само постъпващи в западната икономическа зона за търговия на дребно, а изобщо на всичко – от суровините до крайния продукт. За първи път ръстът на цените на промишлените стоки на Запад превиши равнището от края на 70-те години. Предишният пик е бил в края на 1947 година. Над 23%”, заяви Хазин.

Средната класа, основана на постоянното потребление в големи обеми, е основата на западния свят. Сега феноменът на средната класа отива в историята заради рязкото обедняване на населението на САЩ, ЕС и Великобритания. Хазин е убеден, че колективният Запад в сегашния му вид ще просъществува още съвсем кратко време. Съвсем скоро ще му се наложи трескаво да търси нови модели на управление на собственото си общество от разорени хора с най-големи претенции.

Цялата система на социално-политическото управление на Запада, било то в САЩ или в Европа, е стъпила върху базов фундамент – т. нар. средна класа – квалифицираните потребители. Днес този основен инструмент за функциониране на западната цивилизация се разрушава. Средна класа се топи като лански сняг, а на нейно място се появяват нови бедни, които имат светоусещането на старата средна класа, но нямат пари”, заключи Хазин.

Санкционният натиск над Русия задълбочи икономическите проблеми на Запада. Европейските финансисти отбелязват, че политиците от ЕС се страхуват да поемат отговорност за решенията, приемани под лозунгите за трансатлантическа солидарност и помощ за Украйна.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. СЛАВА ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА ВОВЕКИ РУСИЯ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС РОДНИ РУСКИ БРАТЯ Н И К О Й НЕ МОЖЕ ДА СПЕЧЕЛИ ВОЙНА СРЕЩУ БРАТСКА РУСИЯ ЗАЩОТО САМ ГОСПОД Я ПАЗИ БЪДИ ПРЕБЛАГОСЛОВЕНА БРАТСКА РУСИЯ СПАСИ ОТНОВО БЪЛГАРИЯ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *